Pedikura uređaja: specifičnosti i značajke uređaja

0

Pogodni i sigurni uređaji stvoreni su kako bi se optimizirao postupak pedikure. Prošli su mnoge testove i zadovoljavaju standarde za medicinske pokazatelje. To je razlog zašto većina profesionalnih kozmetičkih salona pokušava steći predstavnike takve prekrasne tehnologije.

Kao rezultat primjene automatizacije, postupak je mnogo brži i učinkovitiji. U tom procesu, stroj proizvodi suhu vrstu obrade za ploču nokta. Ovo je idealno za zadebljane, rebraste, piling i oboljele nokte.

Radeći s kutikulom, uređaj je ne uklanja u potpunosti, već samo polira mrtvi sloj. Ova metoda je najsigurnija. Kao rezultat toga, brzi ponovni rast kutikule je manje uočljiv u usporedbi s klasičnom manuelom. Također, kada radite s uređajem, možete vidjeti niz očitih prednosti u uklanjanju tvrdih žuljeva, kurjih očiju i oštrica. Čak i najranije faze gljivica mogu se obraditi, pod uvjetom da se odabere ispravno pakiranje.

Među kontraindikacijama:

 • oštećeni i tanki nokti;
 • upala kože;
 • kasne faze gljivica;
 • druge infekcije.

Prednosti i funkcije hardverske manikure:

 • uklanja kurje oči, natoptysh;
 • brušenje i poliranje čavala;
 • korekcija oblika;
 • jednostavno čišćenje kože oko nokta po obodu;
 • rješava problem s uraslim noktima;
 • sprečavanje pukotina na petama;
 • lagana masaža biološki aktivnih mjesta na stopalima.

Rezači za uređaje imaju specifičan oblik koji osigurava siguran rad bez rezova i bolova. Na taj način možete podnijeti najosjetljivija mjesta ispod izrezanog dijela nokta i između prstiju.

Kako napraviti hardversku pedikuru stopala i prstiju kod kuće: tehnologija korak po korak

Potrebno je započeti bilo koji kozmetički postupak s dezinfekcijom ruku majstora i stavljanjem rukavica. Zatim se dezinficiraju noge klijenta i lak za nokte se uklanja s ploča nokta. Kutikula je prekrivena omekšivačem. Ostatak površine može se liječiti keratolitikom. Ovaj alat će omekšati kožu, pomažući u procesu odvajanja mrtvih ljestvica.

Keratolitik je tvar koja je namijenjena u pedikuri uništiti tzv. Desmosses između keratinocita. Kao rezultat, veza između stanica epidermisa tretiranog rožnatog sloja slabi.

Prvi bi trebao koristiti konusni dijamantski rezač. Dostupan je u profesionalnom i kućnom setu. Uz njegovu pomoć, tretira se površina nokta. Ploča treba polirati sa silikonskom konusnom mlaznicom sa zaobljenim krajem.

Područje kutikule pažljivo se obradi specifičnim burgama s malom kuglicom na kraju. Kutikula polirana od sredine nokta do rubova. U ovom trenutku ne možete dugo ostati u jednom području, jer to može uzrokovati paljenje kože i njezinu ozljedu. Zatim, ispod noktiju uklanja prljavštinu i oguljene čestice.

Za okolonogtevy valjak su predviđene dvije mlaznice. Jedan se naziva igličast, a drugi oblik krnjeg stošca. Uređaj se u ovom slučaju drži kao kemijska olovka. Za tretiranje kože između prstiju koristite konusno glodalo s zaobljenim krajem. Višak kože s tih mjesta uklanja se s velikim oprezom. Zaobljeni rezač je koristan za čišćenje prstiju na prednjim jastučićima.

Slobodni rub nokta tretira se skraćenim stošcem. Za uklanjanje rožnatih mjesta, suhih žilavosti i natoptyshy postoji nekoliko mlaznica:

 • poklopac;
 • konus;
 • cilindar.

Nakon završetka postupka potrebno je ukloniti prašinu noktiju posebnom četkom. Ulje se nanosi na kutikulu i na ostatak stopala nanosi se masna krema.

Pedikura aparata: rezači i stroj

Sami uređaji za pedikuru podijeljeni su u dvije velike skupine:

 • za upotrebu u salonu;
 • za kućnu uporabu.

Početna opcija

Kućanski aparati su također prikladni za pripremu početnika za rad u kabini. Odlikuju se malom snagom, oko 1500-5000 okretaja u minuti. Zbog male mase i kompaktne veličine ovih uređaja izvrsno su za kućnu uporabu. Skup funkcija ove tehnike je sasvim dovoljan. Jedini nedostatak stroja je brzo zagrijavanje. Treba se odmoriti svakih 15 minuta.

Profesionalna oprema

Automobili za salone namijenjeni su profesionalnoj dugotrajnoj uporabi. Takvi modeli razvijaju do 40.000 okretaja u minuti. Postoji veliki skup funkcija, plus dodatni bonusi u obliku mini-usisavača za piljevinu, pogon stopala, zaštita od preopterećenja. Najbolji modeli su oni koji su obdareni svestranošću: prikladni su za manikuru i pedikuru.

Ako nema dodatnih sredstava, onda možete odabrati model s ograničenim skupom funkcija, ili obrnuto, ulagati u visokokvalitetnu višenamjensku opremu. Čak i prijenosni modeli mogu kombinirati mnoge funkcije i sposobnost manikure i pedikure. Za osobnu udobnost preporuča se kupiti torbicu s ručkom.

Okrećući se mlaznici, želim se usredotočiti na materijale. Dijamantne glave smatraju se najjačim i otpornijim na habanje.Idealni su za obradu najtežeg dijela - rastućeg ruba nokte na nogama. Također su potrebne jake mlaznice za stare kurje oči i grube pete. No, takvi su materijali prikladni samo za iskusne obrtnike. Za početnike je najsigurnije početi raditi s keramičkim vrhovima.

Podjela uređaja na profesionalne i amaterske uvjetne. U malom salonu, gdje ne postoje odvojene prostorije za sve postupke, kompaktan uređaj s malim resursom dobro će funkcionirati. Istovremeno, majstor profesionalac može kod kuće instalirati glomazan stacionarni uređaj. Takva mjera u potpunosti je opravdana u slučaju velikog broja kupaca.

Bez obzira na razinu uređaja za visokokvalitetnu pedikuru potrebno je iskustvo i vještina. Što više učitelja ima, to će biti bolji rezultat svakog novog rada.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime