Vjerojatno svi sanjaju da imaju vlastitu kuću na obali jezera ili mora. Uostalom, tu je mirna i mirna atmosfera, a zvuk vode opušta i daje istinski sklad. Ako u ovom trenutku ostvariti takav san nije moguće, onda zašto ne izgraditi mali ribnjak barem u zemlji? To je doista dobra ideja, jer se njenom pomoći može ne samo djelomično ostvariti san, nego i teritorij učiniti njegovanim.

ukrasni ribnjak

Ključne preporuke

Prvo što treba razmisliti je svrha budućeg rezervoara. Na primjer, za uzgoj neobične ribe, stvaranje prekrasnog područja ili samo za obiteljska okupljanja. Iz toga je potrebno graditi na veličini, izboru materijala i još mnogo toga.

Međutim, postoje opća pravila koja se moraju poštivati ​​bez obzira na to koju će funkciju izvoditi ukrasni ribnjak. Razmotrit ćemo ih detaljnije.

Za početak preporučujemo odabir mjesta za spremnik na području ljetnikovca. Preporučljivo je nacrtati uvjetni plan. To će pomoći da se uzmu u obzir sve pojedinosti, a ne da se pogreši s izračunima.Pokušajte odabrati mjesto koje neće biti izravno ispod grana drveća. Činjenica je da takav aranžman može donijeti dosta problema u jesenskom razdoblju. Uostalom, upravo u to vrijeme, lišće pada, što može dovesti do začepljenja spremnika. Osim toga, njegov izgled će biti prilično neprivlačan. Ako je dvorište nije prevelika i nema izbora, onda u jesenskom razdoblju, možete koristiti mrežu za prikupljanje lišća. No, još uvijek je posebno vrijedan razmatranja izbora zemljišta u slučaju da ćete početi s ribom.

Sljedeća stvar koju treba razmotriti je smjer sunčevih zraka. Vrlo je važno da ukrasni ribnjak nije na suncu više od šest sati. Inače će brzo početi cvjetati. Zato pokušajte odabrati zemljište koje će pružiti sjenu. Na primjer, u blizini visokog kreveta ili blizu zidne sjenice.

Oblik ribnjaka može biti apsolutno bilo koji. Ipak, izgleda još atraktivnija opcija, što je u kombinaciji s općim izgledom problema. Na primjer, ako kuća i druge zgrade imaju jasan geometrijski oblik, onda ima smisla odabrati odgovarajući kapacitet za ribnjak.

Slobodan oblik izgleda manje atraktivan. Za razliku od geometrijskog, ovdje možete pokazati svoju maštu i kreativnost kako biste stvorili nešto stvarno vrijedno.

Volumen ribnjaka je još jedna važna točka koju treba unaprijed zamisliti. Mora se izračunati uzimajući u obzir slobodno područje za stvaranje spremnika. Ne pokušavajte ga učiniti što je moguće većim, jer može biti problematično brinuti se za takav ribnjak.

Ukrasni ribnjak to napravite sami

Iskusni stručnjaci kažu da je za početak bolje napraviti dekorativni ribnjak pomoću gotove plastične forme. Takvi proizvodi imaju nekoliko prednosti, među kojima možete istaknuti jednostavnost instalacije i transporta, kao i jednostavnost korištenja i njege. Osim toga, treba napomenuti veliki broj različitih veličina i nijansi takvih proizvoda.

Da bi se takav oblik ispravno uspostavio, potrebno je unaprijed pripremiti teren i dobro ga tampirati. To je najvažnija točka, jer ako to radite loše, voda može oštetiti dno spremnika. Kada je sve spremno, možete sigurno staviti obrazac. Udaljenost između ruba iskopane jame i spremnika ispunjena je pijeskom vodom, nakon čega je dobro zbijen. To je potrebno kako bi struktura bila stabilnija.

Što se tiče vanjskog dizajna, ovdje možete pokazati maštu. Na primjer, napunite jezerce posebnim biljkama ili ostavite samo napunjenu vodom.

Vani možete posaditi prekrasno cvijeće ili organizirati kamenje različitih veličina. U svakom slučaju, morate shvatiti kako se osjećate. Uostalom, ono što se radi vlastitim rukama u potpunosti odražava karakter i stanje osobe.

Takav ukrasni ribnjak za davanje može se nazvati najlakšim za korištenje i održavanje. Dovoljno je samo izliti vodu i očistiti strukturu od prljavštine pomoću posebnih sredstava. Usput, prosječni život takvog rezervoara je oko tri godine. Ovo je optimalno vrijeme koje će vam omogućiti da se pobrinete da se na području vile odabere ispravno zemljište.

Da biste stvorili više izdržljiv ribnjak često koriste složene strukture. Naravno, njihova cijena je prilično visoka, međutim, takav spremnik se može koristiti na različite načine. Na primjer, za uzgoj ribe ili čak kao mali bazen.

Fontane se često koriste kao dekor za takav ribnjak. Instaliranje nije teško čak ni bez pomoći. Također valja spomenuti i male slapove koji čine krajolik življim. Ali još uvijek da biste imali stvarno lijep pogled, trebate prilično veliko područje.

Ne manje popularan način uređenja je sustav rasvjete. Ne mora biti previše komplicirano. Glavno je pridržavati se svih operativnih zahtjeva. S ovim dekorom možete stvoriti nevjerojatno lijepu atmosferu, čak i na malom prostoru vile.

Ukrasni ribnjak: načela njege

Za ribnjak, napravio sa svojim vlastitim rukama, nastavio vas molim za dugo vremena, morate pažljivo paziti na njega. Prije svega, riječ je o redovitom čišćenju vode i samog spremnika. Da bi voda ostala čista i čista dugo vremena, možete koristiti sredstva za suzbijanje razvoja mikroflore.

Zimi je bolje ispustiti svu vodu tako da jezerce ne zamrzne. U slučaju pucanja zidova spremnika, tada je gotovo nemoguće obnoviti rad.

Ne zaboravite na brigu o ukrasnim predmetima. Na primjer, fontane treba redovito čistiti. A ako oko jezera postoje biljke i cvijeće, uklonite one koje su već procvale tako da je cjelokupna slika skladna.

Ukrasni ribnjak - ovo je uistinu savršeno rješenje za vrt. Uostalom, važno je ne samo sudjelovati u vrtu, ali i pronaći vremena za sebe, udoban slobodno vrijeme, i ugodno večernje okupljanja i razgovore u blizini vode.

I kako ukrašavate svoju ljetnu kućicu?

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime