Male kuhinje ne ograničavaju dizajnere na razvoj zanimljivih i originalnih projekata. Čak i ako je površina vaše kuhinje 2 ili 4 m², ne biste trebali napustiti kreativne i svijetle ideje o njegovom dizajnu. No, čak i za ljubitelje klasičnog i minimalizma, imamo sjajne primjere modernog dizajna koji će biti jednako relevantni u 2017. godini.

Tapeta za malu kuhinju: trenutni dizajn 2017

Čak iu skromnoj maloj kuhinji, možete stvoriti neobično udoban dizajn, birajući pravu pozadinu. Da biste to učinili, uzeti u obzir ukupni stil interijera i druge značajke sobe (arhitektonski elementi, rasvjeta).

Po tradiciji, u malim kuhinjama s pastelnim svjetlim bojama. Ukras izgleda skladno kada je kuhinjska pregača popločana, a ostatak zidova prekriven je svijetlim tapetama, mono ili neupadljivim.

Učinkovito izgleda kontrastne kombinacije. Bijela - osnovna univerzalna pozadina, koja će biti savršena dopuna bilo kojoj drugoj boji.

Vizualno povećajte površinu prostorije i možete odvratiti uzorke očiju na platnu.

Umjesto glomaznih zidova, lagane pregrade mogu djelovati kao zoniranje. Također se možete usredotočiti na funkcionalna područja uz pomoć pozadine u boji.

Ispod fotografije moderne crno-bijele pozadine savršeno nadopunjuju dizajn male kuhinje. Međutim, ova je opcija idealna za sobu bilo koje veličine. Jednobojni dizajn učinkovito će nadopuniti neobičan namještaj i izražajne dodatke.

U dobro osvijetljenoj sobi tamne su boje sasvim prihvatljive. Ali zapamtite, ove nijanse treba koristiti više dozirane i poželjno ih je kombinirati s neutralnim pastelnim bojama.

Savršeno rješenje za mini-kuhinju je pozadina s malim otiskom, ali veliki crtež zahtijeva profesionalan pristup odabiru, stoga je prije donošenja odluke o takvom potezu bolje konzultirati se s iskusnim stručnjakom.

Uspješna kombinacija palete zidnih obloga, pribora, oblika i rasporeda interijera, boje namještaja, vizualno povećava prostor kuhinjskog prostora.

Nezabilježeni šarm male kuhinje dat će Provence. Francuska atmosfera pomoći će u stvaranju pozadine s kontrastnim bojama pastelnih nijansi.

Prugaste pozadine ne izgledaju uvijek organski u maloj sobi, ali pod sa sličnim uzorkom je odlično rješenje za optimizaciju prostora.

Bez sumnje, pozadine svjetle boje čine kuhinju prostranijom i prostranijom. Takav koncept možete diverzificirati uz pomoć tematskih slika za kuhinju, fotografija, crteža, zanimljivih aplikacija.

Srodne boje u dizajnu čine interijer bilo koje sobe udobnim i elegantnim.

Djelomičan ukras pozadine (primjerice, jedan zid ili neki arhitektonski element) uvijek izgleda zanimljivo i neobično.

Kompetentne kombinacije - prije svega. Dakle, boja zidova treba biti u skladu s nijansom i teksturom ne samo namještaja, već i drugih elemenata interijera.

Kreativni dizajn na platnima kompaktne kuhinje bit će veliki ukras koji nadopunjuje osnovnu bijelu pozadinu.

Neobične ideje za rasvjetu u maloj kuhinji

Pravo svjetlo za malu kuhinju, kao visokokvalitetnu kozmetiku za lijepu šminku. To nije samo estetika u malom prostoru, nego i način da je vizualno proširimo.

Mala kuhinja će postati voluminoznija zahvaljujući osvjetljenju unutar ormara. Ističući prozirne fasade i police, možete postići vrlo impresivan rezultat.

Umjesto tradicionalnog lustera iznad stola, možete objesiti više originalnih svjetiljki. Poželjno je da daju meko svjetlo, mijenjaju svjetlinu i visinu osvjetljenja.

Slična tehnika može se koristiti u drugom dijelu kuhinje.

Uz pomoć neobičnog kreativnog svjetla iznad stola možete se usredotočiti na poseban dizajn blagovaonice. A tkanina za svjetiljke od tkanine ostavit će ugodnu toplu svjetlost, stvarajući ugodnu i domaću atmosferu u kuhinji.

Maksimalna raspršena rasvjeta je odlična opcija za kompaktnu kuhinju, pogotovo kada fasade imaju sjajne površine. Dakle, svjetlosni efekt se udvostručuje, zahvaljujući refleksijama reflektiranim u svjetiljkama.

Nekoliko originalnih dizajnerskih projekata male kuhinje 2017. godine

1. Patchwork - osnova za dizajn male kuhinje

Glavni naglasci dizajna ove male kuhinje dotakli su zidove i podne obloge. Svijetle boje usklađene su s drvenim teksturama kuhinjskih ploča.

2. Mini potkrovlje

Ova mala kuhinja od 4 četvorna metra ima susjedni raspored s dnevnim boravkom. Prema planu dizajnera, ukupan prostor malog stana trebao bi biti što otvoreniji i slobodniji. Tako se rodila ideja planiranja kompaktne kuhinje uz kupaonicu sa staklenom pregradom. Prozirna ograda nije potpuno zakrčena u unutrašnjosti: i kuhinja i kupaonica dio su slobodnog, otvorenog prostora.

Kuhinja je kvadratnog oblika i ima više za zabave i ugodnu zabavu na obiteljskim večerama nego za kulinarske eksperimente. Ovdje se umjesto stola za ručavanje nalazi spektakularan šank s plemenitom bazom.

Nedaleko od same kuhinje, bliže dnevnoj sobi, nalazi se zaseban prostor s lijepim stolićem za kavu gdje uvijek možete popiti čaj ili popiti čaj.

U uređenju kuhinje, kao iu dnevnoj sobi, koriste se klasični motivi u stilu potkrovlja - prirodna tekstura drveta i metal. Zidovi od opeke postali su još jedan svijetli teksturni naglasak.

Naravno, gledajući u staklenu pregradu između kupaonice i kuhinje, neizbježno se javlja pitanje privatnosti. Ali i ovdje će dizajneri imati svoje vlastite trikove: potrebno je samo pritisnuti gumb na daljinskom upravljaču, jer prozirno staklo postaje dosadno. Ovo je sjajan primjer uporabe elektrokromnog stakla. Štoviše, takva ograda ima dodatnu funkciju osvjetljenja. U večernjim satima, svjetlo iz kupaonice ugodno osvjetljava i kuhinju i dnevni boravak.

Pogled s kupaonice na kuhinju i blagovaonicu

Dizajn male kuhinje 2017. na fotografiji

Ako planirate novi dizajn za kompaktnu kuhinju, nadamo se da će naši primjeri na fotografiji pomoći u odabiru optimalnog rješenja i biti koristan izvor vaše inspiracije.

A koji vam se dizajn najviše dopao? Pozdravljamo vaše povratne informacije u komentarima.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime