Rock kristal je mineral koji je i prirodan i umjetan. U ovom slučaju, obje vrste imaju različita svojstva i karakteristike. Rhinestone je velika kristalna sorta kvarca, koja iznenađuje svojom apsolutnom transparentnošću. Kristali ovog kamena su tako čisti i savršeni da se u davna vremena stijena doživljavala s ledom koji se s vremenom pretvorio u kamen.

Usput, kristal ima neobičnu, ali iznimno zanimljivu nekretninu - ako je dodirnete, osjećate laganu hladnoću, na temelju kojega slijedi mišljenje o ledenom podrijetlu minerala. Drugi razlog zašto su ljudi tako često mislili da su kristali ovog kamena nalaze se u planinama, duboko usred snijega i leda.

Prvi koji je usporedio kristale kristalnog kristala i leda u znanstvenim interesima je Robert Boyle (znanstvenik podrijetlom iz Engleske), koji je otkrio da oni imaju različite karakteristike (težinu, gustoću itd.), Zbog čega je shvatio da su to potpuno različite tvari.Rock kristal je također jedinstven po tome što je vrlo krhak, dok ima visoku tvrdoću - 7 jedinica po Mohsovoj skali.

Kristali kamenog kristala formiraju se u pukotinama rudnih žila, stvarajući takozvane kristalne podrume. Ako ima praznog prostora, onda kamen nastavlja rasti sve dok potpuno ne popuni slobodno područje. Tako kamen može biti od nekoliko centimetara do nekoliko metara.

Važno je napomenuti da sama priroda daje ovom kamenu rez, stvarajući šesterokutnu prizmu sa šiljastim krajevima romboedarnog oblika. Visina jednog kristala obično je nekoliko puta veća od njezine širine. Jedinstvena vrsta kamena je bipiramidalni kristal, koji nema prizmatičnu komponentu, pa je njegovo alternativno ime kristalni dijamant. Obično se takva kamenja vole draguljari koji ih aktivno koriste u stvaranju skupih proizvoda, a glavna prednost takvog minerala je da ne zahtijeva dodatnu obradu ili rezanje.

Gdje se moje i kako koristiti Rhinestone

Na području južne Yakutije iskopavaju se najveća nalazišta čistih minerala. Također, rock kristal može se naći u Alpama (francuskim i švicarskim), na Uralu, u planinama Krima i Karpata. Međutim, kameni kristal nije rijedak kamen pa ga se kopa u drugim dijelovima svijeta - Madagaskar, Kina i Brazil.

Kvaliteta stijenskog kristala određena je briljantnošću nakon brušenja i poliranja, kao i stupnjem prozirnosti. Uz pomoć minerala stvaraju leće koje se aktivno koriste u nakitu. Neki majstori iz ovog kamena prave čaše, zdjele i druga jela. Osobito su vrijedni mali kristali koji se nakon brušenja koriste za umetanje nakita.

Rock kristal je jeftin mineral koji pripada ukrasnom kamenju, a cijena jednog karata je oko 5-7 dolara. Međutim, cijena gotovog nakita s ovim kamenom je mnogo veća, jer uzima u obzir složenost ručno izrađenog rada i materijal koji se koristi za izradu proizvoda. Na primjer, velika kristalna kugla koja ima pravilan geometrijski oblik ima posebnu vrijednost.

Kako prepoznati lažnu?

Često, pod krinkom minerala pokušava prodati običnog stakla, tako da morate biti vrlo oprezni pri kupnji proizvoda iz kristala. Glavna razlika između stakla i rock kristala - kada je u dodiru s ljudskim tijelom, kristal praktički ne mijenja svoju temperaturu, za razliku od stakla.

Druga metoda je da možete držati oštricu noža na mineralu, ako je staklo, onda će ogrebotine ostati na njemu, ali za kristal ovaj test će proći bez traga. Međutim, postoji umjetni kristal koji ima slična fizička svojstva. U tom slučaju samo zlatar može razlikovati varanje od prirodnog kamena.

Ljekovita svojstva stijena

Stanovnici Tibeta su od davnina koristili mineral za liječenje modrica i rana, jer hladnoća iz kamena ublažava bol i ubrzava regeneraciju stanica, a sunčeve zrake koje prolaze kroz prizmu dezinficiraju otvorenu ranu. U antičkoj Grčkoj, dijamant je korišten kao posuda za bogove, kraljeve i narodne heroje. Poznato je da su svi koristili pića samo iz kristalnih pehara, jer su neutralizirali otrov koji bi mogao biti unutra.

U suvremenom svijetu, dijamant se koristi kao antipiretik, razlog za to je trivijalno jednostavan - mineral uvijek ostaje hladan. Što se tiče moderne medicine, liječnici u Kini i dalje koriste male kristalne kuglice za masažu. Također se koriste mali kristali za stimuliranje biološki aktivnih točaka.

Čarobna svojstva rock kristala

Ako govorimo o mističnoj moći kristala, onda je najlakše razmišljati o kristalnim kuglicama koje vole čarobnjake i vještice. Od davnina se vjerovalo da ovaj mineral daje vlasniku dar vidovitosti, pokazuje mu prošlost i budućnost, odgovarajući na teška pitanja i skrivene zagonetke.Bilo je važno ostaviti loptu u tamnoj sobi, ulazak sunčeve svjetlosti nije bio dopušten.

U srednjem vijeku alkemičari su aktivno koristili kristal. Vjerovali su da je kameni kristal sposoban primati kozmičke signale i otvoriti vrata astralnom svijetu ili "trećem oku" čovjeka. I kamen pomaže kod nesanice, lišava osobu strahova i tjeskobe. Srebrni prsten s kristalom je šarm zime i ozeblina. Tu su i vrste kamena koje imaju jedinstvena čarobna svojstva, na primjer, kamenje “Kupidova strijela ili“ kosa Venera ”dala je sreću i ljubav vlasniku, ali mineral zelene nijanse ozdravio je od svih bolesti.

Tko je prikladan rhinestone zodijak znak

Budući da mineral ima nekoliko vrsta, svaki od njih ima različit učinak na ljude. Na temelju toga, svaka je vrsta prikladna samo za neke znakove zodijaka. Ako se vjeruje astrologima, onda je zadimljeni kristal prikladan za ljude koji pripadaju elementima vode ili zraka, ali je kontraindiciran za Djevice i Jarce i može se koristiti samo ako se trebate riješiti ovisnosti o drogama ili alkoholu. Što se tiče Streltsova i Ovna, kristal je strogo zabranjen tim znakovima. Posebna vrsta kamena - crni dijamant, koji vam omogućuje da pronađete vezu s drugim svijetom. Smatra se da crni mineral mogu nositi samo Škorpioni.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime