Dnevna soba u dvije boje je moderno i moderno rješenje. Ova metoda uređenja sobe omogućit će vam da unesete svježe note i raznolikost u interijer. Prednost dnevnog boravka je mogućnost upotrebe bilo koje kombinacije boja i nijansi po vašem ukusu.

Odgovarajuće boje

Kako bi interijer sobe izgledao organski, preporuča se razmotriti sve dijelove projekta u kompleksu. Boje pozadine trebale bi nadopuniti i naglasiti ukus odabranog namještaja, tekstila i pribora. Samo će u tom slučaju svi popravci izgledati cjeloviti i potpuni.

Za pravilan odabir boja važna je arhitektura prostorije. Potrebno je uzeti u obzir visinu stropova, osvjetljenje, nedostatke površina i nedostatke graditelja. Postoje brojna pravila koja pomažu u lakšem određivanju boja pozadine i nijansi:

  • u svakom slučaju, svijetle nijanse će biti korisne, jer će moći ukrasiti i prostrani dnevni boravak i preoblikovati kompaktnu sobu;
  • Ako odaberete toplu paletu, soba će postati ugodnija;
  • pastelne nijanse dodaju volumen;
  • duboke i tamne boje dopuštene su samo u prostranim dnevnim sobama;
  • u kompaktnim prostorijama crteži na zidovima trebali bi biti uglavnom mali i ravnomjerno raspoređeni;
  • što je prostor veći, to je veći uzorak na površinama.

Onima koji ne dizajniraju dizajne profesionalno pomoći će poseban krug u kojem su boje raspoređene po posebnom redoslijedu. To će pružiti mogućnost preciznog odabira kombinacije boja.

Prednost dnevnog boravka je u tome što možete koristiti bilo koje skladne boje. Raspoloženje ove sobe može varirati, što se ne može reći, na primjer, o spavaćoj sobi, gdje bi glavni smjer trebao biti mir i potpuni odmor. Dnevni boravak koristi se za bučne zabave, opuštanje sam ili s obitelji, za rad i čitanje knjiga. Čak i ozbiljni poslovni razgovori mogu se provesti u ovoj višenamjenskoj sobi.

Da biste odabrali boje pozadine, trebali biste procijeniti prostor za teret koji on preuzima. Odlučivši se koliko često se dvorana koristi, možete se kretati paletom boja.

Tamo gdje se bučne tvrtke redovito okupljaju, možete sigurno kombinirati svijetle blistave nijanse. Tako je u situaciji kada dimenzije sobe dopuštaju. Ako je mjesto susreta veselih prijatelja malo, ali želite stvoriti prikladnu atmosferu, onda bi svijetlu boju trebalo kombinirati u jednakim omjerima s mekom pastelnom bojom. Na primjer, energična crvena boja će biti u skladu s ružičastom, blijedo bež boju prašnjavih ruža. Narančasta boja može se kombinirati s aktovskom serijom i tamno plavom sa svim nijansama bijele boje.

Bolje je ukrasiti dnevni boravak, gdje je uobičajeno da se opustite nakon radnog dana u tišini ili uz zvuk televizora, uz kombinaciju nježnih nijansi ili kombinacije boja smeđe gama. Mir i pacifikacija takve sobe donijet će bijelu (ne snježnobijelu), crnu, gamu, pastelnu gamu, blijede nijanse crvene, zelene i plave kombinirane u parovima.

Uz pomoć boja možete označiti veliki dnevni boravak:

  • rekreacijsko područje se odvija u svijetloplavim, zelenim, bež tonovima;
  • područje za čitanje i učenje najbolje je obojiti žutom bojom, što potiče koncentraciju;
  • mjesto s TV-om može biti uređeno u dubokim tamnim nijansama.

Načini kombiniranja boja u interijeru dnevne sobe

Kombinacija boja na velikim površinama u unutrašnjosti dnevnog boravka često se provodi na dva klasična načina: horizontalno i vertikalno. Okomiti raspored traka dviju vrsta omogućit će podizanje stropova, kao i zoniranje prostorije. Tako možete odabrati u blagovaonici ili uredu dvorane. Jedna mogućnost je postavljanje traka boja kroz jednu. Također izgleda spektakularno u sobi, gdje su samo kutovi označeni svijetlom kontrastnom bojom. Ova metoda vizualno će proširiti granice prostorije.

Izbor vodoravnog rasporeda boja omogućuje vam da izvučete zidove i ispravite geometrijski nepovoljnu arhitekturu prostorije. Prijem se često koristi za stilove u kojima strogi i službeni stil uživa posebnu prednost: klasični, luksuzni barok.

Takav uzorak nije toliko popularan kao što je dobro zalijepiti pozadinu horizontalno ili nanositi boju nije tako jednostavno. Najjednostavnije je odrediti mjesto svakog cvijeća pomoću linija. Osim različitih boja premaza na velikim površinama, mogu postojati različite teksture, kombinirati uzorak i jednobojni premaz, kombinirati isti uzorak od dvije različite nijanse, koje će oblikovati dva različita materijala.

Kao opcija, spoj na granici boja ili tekstura je maskiran trakom, kalupom, posebnom trakom.Rezultat je izuzetno spektakularan interijer.

Koristite velike akcente u boji

Naglasak korištenjem boje označava jedan cijeli zid s autonomnom hladovinom. Također možete nacrtati kontrast između dva zida. Materijal za takav naglasak može biti pozadina s velikim svijetlim crtežima. Nije bitno da li su mat ili sjajni - svijetle boje će učiniti trik. Također možete koristiti pozadinu.

Akcenti moraju biti postavljeni na pogodna mjesta u sobi. To je obično zid u blizini kauča ili na površinu na kojoj je smješten TV. Morate odabrati područje koje je u središtu pozornosti. Ostali zidovi su dizajnirani da omekšaju oštrinu naglaska uz pomoć nježnih diskretnih nijansi.

Također je za dnevni boravak važan ukras monokromatskih površina s umetcima svijetlih komada tapeta ili oslikanih bojama. Češće za ovu uporabu geometrijskih oblika. Rezultat ovog dizajna nalikuje patchwork stilu. Možete odabrati bliske glavne pozadine svijetle boje ili podcrtane šarene nijanse. Sve ovisi o arhitekturi dvorane. Najučinkovitiji takav dekor je u skladu sa stilom pop arta.

Ova jednostavna pravila pomoći će onima koji, ne posjedujući posebne vještine, žele oblikovati vlastiti dizajn dnevnog boravka. U tome mogu pomoći gotovi projekti koji se mogu proučavati i odabrati za sebe prikladne kombinacije.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime