Samo 10-15 godina prije, nedostatak velik izbor vaza cvijeća gurnuo naše majke stvoriti ovaj komad interijera na svoje vlastite. U tijeku su bili zgodni materijali koji su tada bili dostupni - staklene i plastične boce, akvarel boje, šareni i neobični papir.

Kako napraviti vazu vlastitim rukama: ideje i radionice

Danas ne nedostaje lijepih vaza najrazličitijih veličina, kapaciteta, oblika i materijala. Međutim, pravi ukras kuće bit će vaza napravljena vlastitim rukama. Nudimo nekoliko ideja i radionica o samostalnom kreiranju vaze, koju možete lako ponoviti.

Master class: vaza sa staklenim bocama

Na policama se ne mogu naći samo oblici i veličine staklenih posuda. Da biste stvorili vazu, možete odabrati staklenku ili upotrijebiti gotov kontejner ispod dječjeg pirea, kupljeni džem itd. Glavno je da ima zanimljiv izgled i pogodan je za dekoraciju.

Staklo se najčešće koristi kao osnova za stvaranje vaze za cvijeće. Savršeno drži tekućinu, lako se čisti i ukrašava. Plastična ambalaža smatra se sigurnijom i ekonomičnijom. Ona je, uz staklo, izvrsna osnova za realizaciju najsmjelijih kreativnih ideja.

Za izradu vaze trebamo:

 • male staklene posude
 • običan ili valoviti papir različitih boja
 • PVA ljepilo
 • škare

Valoviti papir bit će glavni element dekoracije buduće vaze. Odrežite ga na trake širine 3-5 cm i od njih formirajte cvijeće. Izrežite listove i stabljike zelenog papira.

Da bi se ogrnula staklena površina, ukrasite je trakama papira s resama. Možete koristiti nekoliko sličnih nijansi ili, naprotiv, stvoriti raznobojnu mješavinu nekoliko suprotnih boja. Zalijepite kuhano cvijeće i letke na vrh baze.

Može postojati i nekoliko opcija:

 • stvorite cvjetni aranžman na prednjoj strani vaze
 • distribuirati cvijeće po svim ukrašenim površinama

Izbor ovisi isključivo o vašim željama i količini materijala.

Majstorski razred: vaza od kartona

Vaza od kartona je predivan štand za umjetno cvijeće. To je malo dulje od prethodne verzije, ali izgleda mnogo ljepše. Kao rezultat toga, dobivate elegantnu vazu koja se po izgledu neće razlikovati od porculanskih posuda.

Za izradu vaze trebat će:

 • kartonska cijev - može se naći u bilo kojoj trgovini, gdje ćete smanjiti potrebnu duljinu i promjer
 • PVA ljepilo
 • stare novine
 • fiksator noktiju
 • boje

Odrežite potrebnu duljinu kartonske cijevi stolom ili nožem za pisanje. Pričvrstite ga na komad kartona, zaokružite bazu s olovkom i izrežite nastali krug. Zalijepite dno na kartonsku cijev sa super ljepilom.

Sada počinje najdugotrajniji rad - stvaranje nakita za papir od vaze. Izrežite stare novine na trake, preklopite trake na pola i uvaljajte ih u role. Pričvrstite vrhove papira super ljepilom ili bijelim ljepilom. Zalijepite gotov nakit na površinu kartonske cijevi uz pomoć PVA ljepila, čvrsto okrenute jedna prema drugoj.

Prorezi koji se formiraju između valjaka mogu se ispuniti kuglicama ili gumbima. Ako na raspolaganju nema materijala za dekoraciju, možete koristiti običan grah umetanjem u prazan prostor između papira.

Počinjemo slikati vazu. Da biste to učinili, bolje je koristiti debeli gvaš ili boju iz aerosolnih limenki. Dopustite da se boja potpuno osuši.

Nakon što je glavni sloj boje potpuno suh, možete ukrasiti vaze bilo kojim drugim dekorativnim elementima, na primjer, možete napraviti srca peciva s perlicama ili svijetlim gumbima.

Sjajna staklena vaza "uradi sam": detaljan vodič

Mnoštvo dekorativnih boja i drugih premaza omogućuje vam brzo stvaranje prekrasne vaze iz obične staklene posude. U našem majstorskom tečaju koristit ćemo sjaj i sjaj. Stvorena vaza savršeno će se uklopiti u svečanu atmosferu ili će biti izvrstan ukras dnevne sobe.

Za izradu vaze trebat će:

 • stakleni spremnik
 • bistro ljepilo
 • svjetlucanje ili svjetlucanje

1. Uzmite odgovarajuću staklenu vazu i temeljito je očistite deterdžentom koji sadrži alkohol. Zahvaljujući ovom tretmanu, odmašćite staklo, što će omogućiti da gel ravnomjernije padne na svoju površinu.

2. Pomoću konstrukcijske ljepljive trake promjera od 3-5 centimetara, nanesite apstraktne trake na površinu vaze. Mogu biti potpuno ravne ili dijagonalne.

3. Stavite na udobnu površinsku akrilnu boju ili gel za modeliranje, dodajući malu količinu sjaja. Pomoću spužve, potapirajte gel na površinu vaze pokretom potapanja.

4. Čim obojite vazu, uklonite viskija, inače će se držati za gel i teško će je odvojiti od stakla.

5.Ako želite dodati dekoraciju u dekor vaze, upotrijebite prozirni gel koji čvrsto drži male perle i gumbe od pištolja za ljepilo.

Na ovoj dekoraciji vaze s glitter i modeliranje gel se može smatrati kompletnim. Po želji gotovu vazu možete pokriti završnim slojem prozirnog laka ili gela, što će boje učiniti zasićenijima i svijetlijima.


Akrilna boja Vase dekoracija

Korištenje boja može drastično transformirati staklene posude koje su na prvi pogled jednostavne i pretvoriti ih u elegantnu i lijepu vazu s cvijećem.

Akvarel i gvaš slabo su pričvršćeni na staklenu površinu, ostavljajući tragove i prozirne rupe. Stoga koristite debele akrilne boje koje se lako polažu i brzo suše, sprejte boje u sprej koji osigurava ravnomjerno nanošenje.

Za početak, pokrijte staklenu posudu s osnovnom bojom, potpuno ispunivši prozirnu površinu. Tada možete nastaviti do najkreativnijeg procesa - slikanja vaze. Kao dekoracije možete koristiti apstraktne uzorke, srca, pa čak i natpise.

Ako nemate umjetničke sposobnosti, koristite šablone. Nanesite ih na površinu posude i poprskajte sprej bojom. Pokušajte ne prskati previše tekućine, inače će se uzorak proširiti i pokvariti cijeli dizajn.

Staklena vaza s posteljinom

Svaka rukavica ima torbu s ostacima tkanine, što je šteta baciti. "Možda će nam dobro doći", kažemo, naš majstorski tečaj je upravo takav slučaj. Za izradu vaze potrebni su komadi tkanine koja će ukrasiti staklene ili plastične boce.

Kako biste osigurali materijal, upotrijebite ljepilo za montažu ili pištolj za ljepilo. Takav fikser neće se isprati vodom i čvrsto će zalijepiti tkaninu na površinu limenke. Čvrsto pritisnite tkaninu na staklene ili plastične spremnike tijekom rada, inače će nakon sušenja kliziti.

Vaze ukrašene čipkom izgledaju vrlo delikatno, a osim toga, koristite komadiće žica za izradu čvorova ili lukova.

Ručno izrađena vaza ne može se usporediti s opcijom kupnje. Imat će posebnu vrijednost i postati će važan atribut svečanih događaja. Ako želite da vas voljeni što češće zadovoljava veličanstvenim buketima, pripremite prekrasnu vazu za takve događaje.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime