Onyx je lijep mineral u svojim estetskim svojstvima. Postoji lijepa legenda o izgledu ovog kamena. Vjeruje se da je božica Afrodita, između ostalog, imala lijepe nokte. Eros ih je iz nemara prekinuo, a drugi moćni bogovi pretvorili su obrube u kamenje. Stoga naziv minerala iz grčkog znači "nokat".

Kamene značajke

Onyx se sastoji od više paralelnih slojeva i svjetluca u prekrasnim nijansama. Ovo je kalcenska sorta. Među nijansama kamena koje se nalaze u prirodi, nalazi se topla i hladna. Ali najčešće možete naći crni oniks. Boja minerala ovisi o količini nečistoća na željezni oksid silicija i drugim elementima.

Kameni slojevi uvijek su paralelni i raznobojni. Temperatura na kojoj je nastao kamen ovisi o širini tih vrpci. Takozvani sardoniks je oniks narančasta, crvena ili smeđa. Oni se također nazivaju i sortama karnelova. Kombinacija crvene i bijele boje nađena je na carnelionixu.Crni, arapski i zeleni oniks su prepoznati kao najvredniji. Najčešće se koriste za izradu nakita. Bijele pruge na njima su obično jedva prepoznatljive, ali uvijek su tu.

Magična i ljekovita svojstva oniksa

Onyx također svoju popularnost duguje svojim ljekovitim i magičnim svojstvima. Olakšava stres i liječi glavobolje. Ovo je kamen elokventnosti. Ona donosi maksimalnu korist onima koji imaju čiste i dobre misli.

Onyx favorizira razvoj liderskih kvaliteta u čovjeku. Osim toga, vlasnici ovog kamena lakše se izvode u javnosti i pronalaze u sebi sve nove skrivene talente. Vlasnici oniksa najčešće su rječiti. Njihove govorničke sposobnosti rastu iz dana u dan.

Domaćin oniksa osjeća se samouvjereno, jer ne ostavlja osjećaj stabilnosti. Stone daje hladan um i poboljšava samodisciplinu. Glavno svojstvo minerala je preobrazba energije koju ona akumulira i njezina uporaba za dobrobit vlasnika. Vlasnik kamena može se koncentrirati na obavljanje bilo kakve aktivnosti i istovremeno doći u dobro raspoloženje. Stone daje mogućnost da se usredotoči na važne stvari. Stoga, na radnoj površini treba staviti statuu od oniksa.

Mineralno ima ironično nadimak "glup". Ne djeluje odmah, već zahtijeva strpljenje od vlasnika. Čini se da se kamen već dugo privikava na vlasnika, nakon čega sve svoje napore usmjerava na rješavanje najozbiljnijih problema u ljudskom životu.

U davna vremena, oniks je bio talisman za vojne vođe i vođe. Uz njegovu pomoć, ratnici su očekivali da će postati više odvažni i neranjivi u borbi. Smatralo se da je mineral sposoban učiniti svog vlasnika nepobjedivim, štititi od zadiranja u njegov život i pomoći otkriti genijalne nacrte neprijatelja.

Onyx je povezan s razumom i razumom, s psihološkom ravnotežom i emocionalnom kontrolom. Pomaže u donošenju teških strateških odluka. Uz zaštitu oniksa nije u stanju nositi se, nema magije niti energetske sile. Važno je da kamen štiti od prerane smrti i bez obzira odakle dolazi. Nakit s ovim mineralom uvijek treba čuvati za sebe.

Crni oniks može zaštititi svog vlasnika od loših navika. Da biste to učinili, morate držati kamen dugo vremena dok se ne navikne na njega. U tom slučaju možete računati na opsežne i pozitivne učinke minerala na tijelo.

Ako inzistirate na oniksnoj vodi, onda je možete koristiti za liječenje i gubitak težine. Ako pijete vodu iz jela od oniksa, uskoro ćete osjetiti pad razine umora, pa čak i zadovoljstvo gladi. Na popisu korisnih učinaka:

  • učinak na slušne organe i njegovo poboljšanje;
  • jačanje živčanog sustava;
  • borba protiv depresije;
  • upravljanje stresom;
  • poboljšanje kardiovaskularnog sustava;
  • štedi od meteosenzitivnosti;
  • liječi glavobolje;
  • podupire zdravlje mišićno-koštanog sustava;
  • liječi nemoć.

Oniksi i znakovi zodijaka

Uobičajeno je vezati učinke kamenja na ljude s njihovim datumom rođenja. Smatra se da većina oniksa pogoduje raku. Ovaj znak daje osobi neodlučnost, a mineral donosi povjerenje u sebe i svoje sposobnosti svom gospodaru. Vlasnik takvog amuleta dobiva jasnu predodžbu o svrsi i planu za postizanje tog cilja. Bolje je odabrati plavi oniks za rak, jer je to boja njezina elementa - vode. Impresivni kameni rakovi štite od negativnih utjecaja drugih.

Topli i svijetli tonovi oniksa odgovaraju Twinsu. Takav će se kamen puniti energijom i svježom snagom. Vjetrovito i kontradiktorno po prirodi Blizanci će shvatiti jasan fokus svojih postupaka. Mineral će im pomoći da sami otkriju zadatke lidera i da ih koriste u svrhu koja im je namijenjena i uz maksimalnu korist.

Lavovi odgovaraju crnom oniksu. To je kamen pravih vođa i vođa. Lviv ima odgovarajuće sposobnosti i treba ih samo ojačati, s kojim se crni mineral uspješno nosi.Lavovi koji ne rastu zajedno s oniksom privlače ljude za sebe, izazivaju njihovo suosjećanje i lako pronalaze načine za kontrolu mase. Kamen pomaže da postanemo odlučni i nepopustljivi, a okolina osjeća te osobine Lava.

Škorpioni crni oniks pomoći će u borbi protiv melankolije i apatije. Također, kamen će se učinkovito nositi s problemima u vašem osobnom životu, ojačati obiteljske veze, zaštititi od tuge.

Onyx ima blagotvoran učinak na Aquarius. To je osobito vidljivo onima koji su rođeni početkom veljače. Pod utjecajem kamena, Vodenjak postaje odlučniji na putu da prevlada poteškoće. I kamen daje posvetu. Kao i drugi znakovi zraka, Aquarius bi trebao odabrati hladne nijanse oniksa.

Bik će se moći učinkovito nositi s lošim navikama. To uključuje ovisnost o alkoholu i pušenje. Za pozitivan rezultat potrebno je ponijeti oniks. Osim toga, Bik može postati više društven i oslobođen.

Energetski i poslovni Ovan će dobiti potrebnu zaštitu od klevetnika. Predstavnici ovog znaka mogu očekivati ​​poboljšanje mentalnih sposobnosti i osloboditi kreativni potencijal.

Utezi moraju odabrati oniks duboko plavo. Kamen se savršeno uklapa u ravnotežu oznake, održavajući osjećaj stabilnosti. Djevice će moći smanjiti stres i izliječiti glavobolju nošenjem nakita od oniksa nakon napornog dana. Najviše vrijedni i pedantni djevci će se najbolje osjećati.Streltsam u tvrtki s oniksom će biti posebno udoban. Pomaže u borbi protiv njihove prirodne neravnoteže. Crni oniks dopušta tom znaku da se povuče iz negativnog, dolazi sa strane.

Jarac se od kamena hrani novim silama. To će pomoći u suočavanju s opozicijom u bilo kojoj sferi života. No, oni oniksi apsolutno nisu prikladni. Energija ovog znaka ne zvuči usklađeno s energijom kamena.

Nakit s kamenjem ne smije nositi samo estetski užitak. Važno je unaprijed saznati kakva energija ima mineral i kako će to utjecati na život vlasnika. Oniks je prilično svestran kamen. Uz pravi pristup odabiru i korištenju, možete ga koristiti za značajno poboljšanje života.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime