Ime pedikure vas ne bi trebalo preplašiti. To je potpuno siguran i bezopasan način da se brinete o svojim stopalima. Vjeruje se da kisela pedikura nježno utječe na stopala, a ne na tretman s pumice ili metalnim četkama.

Acid pedikura je sjajan način za uklanjanje kurje oči i kurje oči. Za postupak se koriste samo prirodni proizvodi. Glavna komponenta sredstva za njegu su voćne kiseline. Zato je procedura dobila tako zastrašujuće ime.

Voćne kiseline nježno djeluju na mrtve i mrtve stanice kože, obnavljaju ih i budi procese regeneracije. Postupak se preporuča za djevojke čije su noge prekrivene mikropukotinama, a ploče noktiju potrebno je obnoviti. U cjelini, kisela pedikura ima ljekoviti učinak na kožu stopala i često se koristi kao preventivni tretman.

Acid pedikura: značajke i prednosti postupka

Bez sumnje prednost voćnog pedikura smatra se antibakterijskim učinkom bez uporabe grubih alata. Tijekom postupka nećete osjetiti nikakvu nelagodu, ni bol niti škakljanje.

Kreme koje se koriste za pedikuru ne sadrže kemijske komponente koje bi mogle imati negativan učinak na kožu. Zbog tih svojstava, kisela pedikura se dodjeljuje najranjivijim skupinama: djeci, adolescentima, trudnicama, dijabetičarima.

Još jedan plus kiselog pedikura je veliki interval između tretmana. Voćne kiseline ne samo da čiste rožnatu kožu od stopala, već i usporavaju proces ponovnog hrapavosti.

Upozorenje! Ako želite da biste dobili osloboditi od staromodan natoptyshy, a zatim kako bi se postigla najbolji učinak trebali provesti postupak 2-3 puta mjesečno.

Zahvaljujući akumulativnom učinku kiselinske pedikure, vaša stopala će dugo izgledati sjajno.

Kisla pedikura: korak po korak upute za provedbu

Postupak uključuje 3 faze, čije izvršenje u prosjeku traje oko sat vremena.

Prva faza uključuje tretman sapuna za zaustavljanje dezinfekcije. Druga faza - utjecaj voćnih kiselina na kožu stopala. U tu svrhu noge su prekrivene posebnim sredstvom koje sadrži kiseline prema uputama. Da bi se postigao najbolji učinak, noge su omotane filmom i omotane toplim ručnikom 15 minuta.

Zatim isperite ostatak ili obrišite noge vlažnim maramicama. Sada možete početi čistiti noge od rožnate kože. Nakon voćnih kiselina, lako se uklanja mekom nožnom pločom. U ovoj fazi, izravnavanje kože, odvajanje kurjih očiju i žuljeva, ukupno poboljšanje kože.

Završna faza je primjena kreme na stopalima.

Pedikura kiseline: kontraindikacije za zahvat

Prije nego krenete na pedikuru, trebate pažljivo pregledati stopala zbog pukotina, otvorenih žuljeva ili gljivičnih bolesti. Prisutnost pukotina može učiniti postupak barem bolnim i dovesti do značajnih kožnih problema. Tvari koje su dio kreme mogu oštetiti ranjenu kožu.

Kategorička kontraindikacija za izvođenje kiselog pedikura je prisutnost gljivičnih (gljivičnih) bolesti. Unatoč činjenici da se mnoge vrste gljivica mogu eliminirati kiselinama, ne preporučuje se izvođenje ove procedure na oštećenu kožu. Vi riskirate kiselo spaljivanje, čije su posljedice teško ispraviti.

Opće preporuke za postupak

  • Voće pedikura se ne preporučuje u prisustvu mehaničkih oštećenja kože - pukotine, ogrebotine, rane
  • Ako je vaš orgazam sklon alergijskim reakcijama, prvo morate nanijeti malu količinu kreme na kožu i procijeniti reakciju. Ako se pojavi crvenilo, peckanje ili svrbež, bolje je odbiti postupak.
  • Obratite posebnu pozornost na sastav sredstava za kiselu pedikuru. Izbjegavajte kreme s visokim sadržajem kemijskih komponenti i nepoznatih komponenti.

Što vam je potrebno za kiselu pedikuru

Za izvođenje postupka kod kuće trebat će vam:

  • topla vodena kupka
  • vrhnja s voćnom kiselinom
  • nožni dosje (ne plavac)
  • film o hrani
  • hidratantna krema za stopala

Koju voćnu kremu odabrati

Kisla pedikir krema sadrži veliki broj različitih voćnih kiselina. Najčešće je to glikolna kiselina, koja se nalazi u velikim količinama u repi, nezrelom grožđu i šećernoj trsti. Male veličine molekula kiselina lako prodiru čak iu grubu kožu, rastavljaju horniness i zbijanje. Osim voćne kiseline, krema sadrži i mliječnu kiselinu koja je učinkovita protiv žuljeva i žuljeva.

Krema za peeling voća možete kupiti u svakoj kozmetičkoj trgovini, nakon savjetovanja sa stručnjakom o značajkama svakog proizvoda.

Kart proizvodi su vrlo popularni među profesionalnim kozmetičarima.Proizvođač nudi cijeli niz alata za rješavanje problema kože bilo koje razine složenosti. Kreme za kiselinsku pedikuru omogućuju vam da se što prije oslobodite gljivičnih infekcija, kukuruza i uraslih noktiju. Uz sastojke voća, ovi proizvodi sadrže i biljne sastojke, koji zajedno čine vrlo učinkovitu kremu za njegu kože stopala.

Stručnjaci preporučuju u slučaju problema s kožom na nogama potražiti pomoć profesionalnog majstora. U budućnosti, preventivni postupak voćnog pedikira može se samostalno obaviti kod kuće.

Pedikura se, uz manikuru i lijepu frizuru, smatra nezamjenjivim dijelom brige o izgledu. Kisla pedikura je vrlo popularna kod žena. Lako je izvoditi kod kuće, a učinak postupka bit će usporediv sa salonom. Ako niste pokvarili stopala s pedikirom za voće, onda je vrijeme da to učinite.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime