Popularnost plavuše zbog svoje rijetkosti u usporedbi s tamnom kosom. Kemijska industrija nam je pružila sjajnu priliku da umnožimo broj plavuša u svijetu. Sada, svaka dama, koja posjeduje prirodno tamne kovrče, može se pretvoriti u nježnu plavušu s pepeljastim nitima. Zbog toga je nemoguće govoriti o rijetkosti ove boje, ali popularnost svjetlosnih nijansi ne samo da ne nestaje već se i povećava svake godine.

Tople plave nijanse

Paleta svijetlih nijansi ima stotine boja. Glavna podjela se odvija u toplim i hladnim nijansama. U novoj sezoni 2018. na vrhu toplog skala ostaju:

 • zlatna plava;
 • pšenična plavuša;
 • karamel plavuša.

Zlatna plavuša

Taj se raspon odlikuje svijetlo žutim sjajem. Sočne zlatne nijanse daju kosi prekrasan, skupi izgled i oplemenjuju sliku kao cjelinu. Smatra se da je zlatna plava pogodna za bilo koju vrstu boje. Važno je samo odabrati pravi ton.

Najbolja nijansa izgleda na djevojčicama s smeđim, plavim ili sivo-plavim očima i toplim tonovima kože. Za dugotrajnu sjajnu kosu stručnjaci preporučuju redovitu uporabu nijanse.

Pšenična plavuša

Pšenica plavokosa u ovom rasponu je različita prirodnost i ozbiljnost rezultirajuće slike. Prednost boje je u tome što se lako može postići čak i kod kuće.

Ova nijansa također zahtijeva pažljivu njegu s nijansiranom kozmetikom, jer će se inače uskoro pojaviti žutilo na kosi. Među prirodnim nijansama pšenice plava će biti najpopularnija u novoj sezoni.

Caramel Blonde

Ova nijansa pomalo podsjeća na pšenicu, ali je razrijeđena crvenom bojom. Među nijansama karamela:

 • svjetlosti;
 • zlato;
 • med;
 • čokoladu i druge.

Više crvenih nijansi dekorirat će djevojke sa svijetlom kožom. Topli tonovi su prikladni za one koji imaju tamnu kožu i smeđe oči. Karamelne nijanse moguće je postići samo u uvjetima salona, ​​jer to zahtijeva pažljiv odabir i miješanje nijansi. Nakon bojenja u "karamelnoj" boji balzam je obavezan.

Kalifornija plavuša

Među modnim trendovima u rasponu plavokosa Kalifornijskog kolorita. To je prijelaz iz jednog svjetla u drugi. Pojedinačni pramenovi obojeni su na takav način da korijeni imaju duboku, tamnu nijansu koja se pretvara u izbijeljene krajeve. Tehnika je donekle slična naglašavanju, ali kao rezultat nema tako oštrog kontrasta. Kosa izgleda plemenito i elegantno.

Kalifornijsko bojanje ima nekoliko prednosti:

 • nema potrebe za korištenjem folije;
 • postupak traje malu količinu vremena, jer zahtijeva samo nekoliko tonova za posvjetljivanje;
 • na krajevima se ne stvara dodatni volumen;
 • Nema neprirodne promjene boja.

Najbolje od svega, sa stajališta estetike, takvo bojanje izgleda na tamnoplavoj kosi. No plavuše plavuše moći će se radovati i biti iznenađene promjenom u njihovom izgledu. Nakon bojenja važno je obojiti kosu. Zbog toga je potrebno postići učinak spaljene kose. To je relativno sigurna metoda stvaranja nove slike. Takve mrlje mogu se vidjeti čak i na crvenom tepihu na glavama Madonne, Bridget Bordeaux, Patricia Kaas i mnogih mladih zvijezda.

Tamno plava

U novoj sezoni, tamnoplava će biti posebno popularna. Strani stilisti čak su smislili naziv ove fuzije boja - od engleskih riječi "plavuša" i "smeđa" ispostavilo se da je to "bronde". Rezultat je jedinstvena boja koja se može prilagoditi bilo kojem tipu boje i tonu kože. Slika će biti potpuna i skladna.

Brond je nešto između kestenjaste boje i plave. Postoje brojne metode koje vam omogućuju postizanje željenog učinka. Za prirodne plavuše najlakši je način da se obojite u tamnoj nijansi. Tamnije boje - kestenjasti ili tamnoplavi - zahtijevat će osvjetljenje uz pomoć balajaz tehnike. Rezultat trebaju biti tamno zlatne niti. Dopušteno je osvijetliti samo tri tona od prirodne nijanse. Važno je očuvati prirodnost, tako relevantnu u novoj sezoni.

U slučaju bronde, upotreba jednog trika je dopuštena: brave na licu su osvijetljene u usporedbi s glavninom kose. Omekšava crte lica i pomlađuje sliku kao cjelinu. Alternativa mogu biti naglasci u obliku blago izravnanih niti duž cijele dužine.

Među prednostima bojenja su dugi prekidi između osvježavajućih tretmana boja. Nema regrown uredan korijena i drugih problema povezanih s jednostavnim bojanje kose. Osim toga, sredstva za nijansiranje nisu potrebna za održavanje učinka. Dosta linija za njegu obojene kose.

Cool plavuša

Hladne nijanse plave boje nisu sve. Osim toga, njihovo je dostignuće dostupno samo stvarnim majstorima svog obrta. Međutim, potražnja za bojanje u modernim nijansama hladne plavuše raste. U najpopularnijem:

 • pepeljasto plava;
 • platina plava;
 • laneno plava.

Ash Blonde

Ova nijansa povezana je s aristokratskim slikama. Obdarena je elegancijom i dubinom. Svijetle boje daju sliku nježnosti i sofisticiranosti, a tamnije nijanse upotpunit će romantični luk. Najbolje je obojiti kosu u takvoj nijansi za djevojčice i žene ljetnog tipa boje. Važno je da su oči sjajne. Ako se nepravilno koristi, nijanse pepela mogu dodati vlasniku nekoliko godina.

Platinasta plavuša

Plemenita platinasta nijansa plavuše vrlo je popularna među slavnim osobama. To je zajedničko i za žene i za muškarce. Gama tonovi su varirali od biserne do svijetlosmeđe. Ova boja je bolje odabrati djevojke s hladnim ton kože i svijetle oči. Oni koji se odluče za takvu promjenu slike, morate zapamtiti da je bojenje u platinastoj plavuši najagresivnije. Ne preporučuje se izrada kod kuće. Briga za kosu oslikana u nijanse platine treba biti svakodnevna i sveobuhvatna.

Lanena plavuša

Ova nijansa je gotovo bijela. Uz pravilnu uporabu, on će dati slici lakoću i prozračnost. Ako želite, tonu možete dodati žućkasti ili sivi ton. Ovisno o tome, bojenje može biti prikladno za nekoliko vrsta boja.

Bez obzira na popularnost glavnih kriterija za stvaranje moderne slike je kompatibilnost i sklad. Čak i najtraženija boja može pokvariti luk ako se koristi nepropisno.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime