Ako govorimo o popularnosti odmora na plaži zimi, onda će Egipat zasigurno zauzeti prvo mjesto. Takva turneja je izvrsna prilika za relativno malu količinu da se iz zamrznute Moskve ili drugog ruskog grada dođe do tople klime, uronite u nježno more i ležite na mekom pijesku.

Specifičnosti novogodišnjih blagdana u Egiptu

Klima Egipta privlači turiste svojom udobnošću, suhoćom i toplinom. Iscrpljujuća toplina zimi nije vrijedna čekanja, ona dolazi samo ljeti. Zimski mjeseci prema standardima Egipta ostaju najhladniji. Mještani nisu navikli na hladnoću na +24 stupnja i stavljaju jakne i kapute. No, gosti iz Rusije se osjećaju ugodno i čak se kupaju u moru. Rano ujutro i noću temperatura značajno pada, pa je za ovo doba dana također vrijedno hvatanja tople odjeće.

Hurghada i Sharm el-Sheikh smatraju se najomiljenijim turističkim mjestima. U Sharm El-Sheikhu mladi najčešće putuju. Ovdje se praznici slave bučno i zabavno.Mjesto karakteriziraju mnogi hoteli raznih razina, zabavni centri i slobodne aktivnosti.

U Hurgadi je više odmjeren život. Ovdje ima više obiteljskih hotela. Ljudi s djecom dolaze češće. Lokalne plaže su nježnije, što stvara najbolje uvjete za kupanje s djecom.

Dubine Crvenog mora mogu dati nezaboravne dojmove o Novoj godini. Gdje još možete provesti zimske praznike među veličanstvenim koraljima i najsjajnijim predstavnicima morske faune! U to vrijeme temperatura vode je + 20 ... + 22 stupnja Celzija.

Osim plaže i kupanja, možete se zabavljati i izletima, što će uvelike proširiti horizonte svakog turista. Atrakcije ovdje su posebne i vrlo neobične. To je zimi možete vidjeti najveći broj turističkih točaka, jer u ovom trenutku ne postoji ta vrućina, koja često plaši daleko od sličnih putovanja ljeti.

Proslava Nove godine 2019. u Egiptu

U Egiptu se zimski praznici ne proslavljaju kao što to čine Europljani. Ipak, u povijesti regije postoje mnogi vlastiti praznici povezani s dolaskom nove godine.

U Aleksandriji i Kairu, Nova godina se najslavnije obilježava lokalnim božićnim drvoredima i Djedom Mrazom. Muslimani ovdje proslavljaju Novu godinu na lunarnom kalendaru i nazivaju je "Ras As Sana". Početak nove godine u antičko doba obilježen je poplavom Nila. To se dogodilo krajem rujna. Božić se slavi 7. siječnja. Ali prije samo nekoliko godina ovaj je praznik postao službenim u Egiptu.

Ne može se reći da 31. prosinca svi proslavljaju Novu godinu. Ipak, tematske zabave možete pronaći u brojnim klubovima. No, čak i ako nije moguće pronaći događaj izravno povezan s Novom godinom, bit će mnogo drugih zabavnih sadržaja. Nemojte se dosađivati. Osim tematskih zabava, možete posjetiti diskoteke, kockarnice i sve vrste noćnih klubova. Mnogi od njih održat će koncerte, na ovaj ili onaj način vezani uz odmor.

Novogodišnji izleti u Egipat su rijetki. No, uvijek možete odabrati turneju, sadržajan i provesti vrijeme u drugačijoj atmosferi. Treba imati na umu da će najskuplji izleti biti u hotelskim vodičima, pa je vrijedno unaprijed se pripremiti za izletnički program.

Najčešći putovi iz Hugada su izleti u Kairo i Luksor. Možete otići u pustinju u beduinskom naselju. Morat ćete otići autobusom ili quad biciklom. Zanimljivo je krstarenje Nilom, planirano za nekoliko dana. Ako dođete na odmor u Sharm el-Sheikh, onda se preporučuje izlet u smjeru Izraela i Jordana. Najčešće iz Sharm el-Sheikh turista odlazi na planinu Sinaj. To uključuje penjanje na planinu. Uvijek morate imati toplu odjeću i cipele s debelim potplatima. Program obično uključuje susret svitanja i silazak u samostan sv. Katarine.

Novogodišnji shopping u Egiptu nije toliko bogat i raznolik kao u drugim zemljama. Ipak, možete se zabaviti kupnjom malih suvenira, začina, čaja i drugih ugodnih stvari. Cijene za sve to su vrlo pristupačne, čak i na prepunim turističkim mjestima.

Nova godina u Egiptu: turističke recenzije

Prvo na što turisti u svojim recenzijama obraćaju pozornost je prekomjerni rast cijena za odmor. Sigurno možemo očekivati ​​da će se cijena smještaja ili čak za cijelu turneju udvostručiti. Osim toga, za novogodišnju večeru najčešće moraju platiti oko 150 dolara. Isti krug prosječne razine umjesto standardnih $ 500 rezultirat će s 1000. Ako odgodite put sredinom siječnja, možete uštedjeti od 200 $ na jednoj ulaznici.

Oni koji ne mogu tolerirati hladno u ovo doba godine vode u moru, preporuča se odabrati hotele s grijanim bazenima. Također, turisti ističu da se rano smrači, a nakon sumraka je potrebno nositi toplu odjeću. Na ovaj dan možete lako dobiti opekline od sunca.

Turisti primjećuju da, unatoč hladnom stavu Egipćana za Novu godinu, hoteli i ulice uokolo su obučeni u najbolje europske tradicije. Ovdje i girlande, božićna drvca i Djeda Mraza.Među ocjenama nezadovoljnih turista bile su pritužbe na siromašni svečani stol, koji više podsjeća na večeru koja se nije jela dan prije. Hrana završava brzo. Također, neki se žale na blagdanski program i rad animatora. Ali ti kriteriji za procjenu odmora mogu biti subjektivni. Neki čak planiraju u budućnosti uzeti sa sobom delicije kako bi sami proslavili odmor u sobi.

Među korisne preporuke savjet za odabir hotela u uvalama. Nema hladnih struja i vjetrova. Osim toga, ovdje možete zaliha vitamina za cijelu godinu, jer ima mnogo svježeg povrća i voća u Egiptu zimi.

Unatoč nekim nedostacima, Nova godina u Egiptu može biti jedan od najživopisnijih dojmova u životu. Sjećanja na njega zasigurno će se čuvati mnogo godina. Odjevene palme i deve na pozadini mora savršen su ukras za nestandardni susret zimskih praznika. Da biste to vidjeli, morate posjetiti ovu zemlju barem jednom u zimi.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime