Karelia zadivljuje ljepotom netaknute prirode. Upravo tu će se Nova godina činiti većinom pokrivena snijegom turistima, što će donijeti nove, neusporedive dojmove. Svake godine samo se povećava priljev turista u ovu regiju. Regija već dugo stvara konkurenciju za Finsku, Alpe, Norvešku i mnoge kriterije za zimski odmor. Među prednostima Karelia - vrlo pristupačne cijene.

Vremenske i druge značajke regije

Glavna stvar koja privlači turiste u Kareliju za zimske praznike je:

  • djevičanska priroda;
  • razvijena infrastruktura i hotelska usluga;
  • demokratske cijene;
  • veličanstvenim krajolicima.

Vrijeme se također može smatrati prednostima. U Kareliji će gosti uživati ​​u pravoj ruskoj zimi sa snijegom i mrazom. Prosječna dnevna temperatura varira između -5 ... -10 stupnjeva. Noć često -15 stupnjeva, što se može smatrati sasvim ugodnim pokazateljima. Štoviše, vlažnost u tom razdoblju je relativno mala, samo 50% -60%. Stoga se mraz lako podnosi.

Prosječna površina snježnog pokrivača je 10-15 centimetara, što je pogodno za sanjkanje, skijanje i sanjkanje pasa. Siječanj zadovoljava goste Karelije s mnogo sunčanih dana, ali ponekad možete osjetiti nalete hladnog vjetra. Iz ovoga ćete uštedjeti dobru toplu odjeću.

Gdje živjeti u Kareliji

U regiji postoji nekoliko mogućnosti za smještaj, ali ima dovoljno mjesta za sve. Petrozavodsk ima udobne i udobne hotele. Također možete odabrati gostinjsku kuću, vikendicu ili hostel. Iznenađujuće je da je jeftinije boraviti u hotelu. Rezervacija je potrebna unaprijed. Standardna dvokrevetna soba košta oko 2500 rubalja dnevno.

Ako je izbor pao na kamp mjesta, onda možete premjestiti u jedan od nekoliko desetaka. Većina njih ima izvrstan zabavni program i visoku razinu usluge.

Kuća za odmor "Verkhovye" košta od 2000 rubalja. Za taj novac možete koristiti kafić, saunu, tobogane, bežični internet, opremu za skijanje.

Smještaj u "tihom jezeru" košta 600 rubalja po osobi. Tu je igralište, sve za ribolov, uzgajivačnica psovki, kafić.

"Urozero" će koštati 650 rubalja. Za taj novac možete koristiti wellness sobu, iznajmljivanje motornih sanki, skijašku opremu, sharabanu, pribor za zimski ribolov. Kuća za odmor "Alekka" košta 800 rubalja po osobi. Tu je i kafić, sauna, natkrivena sjenica, oprema za roštilj, sportska oprema za iznajmljivanje.

Kuće i vikendice pogodne su za one koji žele privatnost i mir. Najam takvih stambenih će koštati od 3.000 do 15.000 rubalja po danu. Što je najamnina dulja, cijena je jeftinija po danu.

Kako se zabaviti u Kareliji na novogodišnje blagdane

Najvažnije zimske aktivnosti u Kareliji su skijanje, vožnja saonicama, snowboarding, sanjkanje s psima, sanjkanje, kao i posjet lokalnoj rezidenciji Djeda Mraza.

Nudi nekoliko skijaških staza:

  • Spassky Guba;
  • Kurgan;
  • Yalgora;
  • Mali medvjed.

Za obiteljski odmor Malaya Medvezhka je najprikladnija. Ima sve što može provesti s djecom. Oni koji idu u Yalgoru moći će uživati ​​u spustu od 400 metara s visinskim razlikama do 100 metara. Ova ruta privlači ljubitelje ekstremnog skijanja. Staze u Kurganu pogodne su i za obuku profesionalnih sportaša. Tu je kafić i dječje klizalište. Staza se proteže 10 kilometara.

Osim aktivne rekreacije Karelia privlači razne atrakcije. Među njima su Ladoška jezera, maritimne vode, petrolifi Onogskog i Bijelog mora, povijesni kompleks "Dolina smrti", Zoološki vrt tri medvjeda, Valaamski otoci, Solovki, Kizhi i drugi. Karelijski slapovi također privlače pozornost turista. Ima ih više od desetak, ali je Girvas najveći i najpoznatiji.

Novogodišnje ture 2019. u Kareliji: cijene i značajke

Božićni izleti u Kareliji mogu biti vrlo raznoliki. Standard za ovu regiju je petodnevni izlet sa smještajem u hotelu u Petrozavodsku. Takvo putovanje iz Moskve koštat će oko 16.000 rubalja po osobi. Popis usluga uključuje hranu, smještaj, sve vrste zabave, nekoliko izleta i cestu.

Ture za obitelji s djecom dodatno uključuju izlet u zoološki vrt, palaču kulture i rezidenciju Djeda Mraza. Cijena takvog putovanja u obitelj s jednim djetetom počinje od 35.000 rubalja.

Doček Nove godine u hostelu "Engozero" s izletima u Bijelo more (12.31.18-03.01.19) koštat će 22.000 rubalja po osobi. Izlet u Karelijan Dudu Moroz za 4 dana s polaskom 12/30/18, 01/02/19 i 01/05/19 košta 13.800 rubalja. Turneja „Čarobna nova godina“ (31.12.18 - 01.01.1919.) S smještajem u hotelu „Peter Inn“ ili „Kareliji“ košta 18.900 rubalja. Nova godina u stilu "Karjala" omogućit će vam da se upoznate sa životom istog plemena. Tu je turneja od 12/31/18 do 01/03/19 15900 rubalja.

Nova godina u Kareliji: recenzije turista

Sudeći prema ocjenama, većina mjesta boravka za turiste zadovoljava sve zahtjeve.Unatoč nepostojanju uobičajene bučne zabave koja najčešće prati Novu godinu, Karelia svojim gostima nudi mnogo originalnih i zanimljivih događanja.

Prije svega, užitak dolazi od komuniciranja s netaknutom prirodom. Oni turisti koji su mogli cijeniti ovu značajku regije dobili su mnogo užitka. Većina turista otišla je ovamo da živi u drvenim kućama na otvorenom. Za Kareliju je ova opcija najbolja, jer dopušta da se otopi u atmosferi.

Rezidencija Karelijanskog oca Frosta, naravno, je lošija od one koja se nalazi u Velikom Ustjugu. Ali činjenica da ovdje nije tako gužva može biti važan argument u prilog. Pseće sanjkanje i vožnja saonicama vole djeca svih uzrasta. Ova usluga dostupna je u Kareliji na mnogim mjestima.

Važno je razumjeti svrhu takvog putovanja. Ako turist jasno zamisli zašto bi trebao slaviti Novu godinu u Kareliji, bit će zadovoljan putovanjem. Za njega je osigurana zimska bajka u krilu netaknute prirode iu čistom zraku.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime