Gdje je prava magija zimskih praznika, ako ne u rodnom mjestu Djeda Mraza! Za Novu godinu i Božić tisuće turista dolazi u Finsku, gdje se nalazi tajnovita Laponija. Svatko želi biti dio zimske bajke, ili barem pogledati s jednim okom. Odrasli se raduju posjeti Djeda Božićnjaka ne manje od djece. Stoga će putovanje svakome dati najsvjetlije uspomene.

Kako i gdje provesti Novu 2019. godinu u Laponiji

Zapravo, Laponija je podijeljena na četiri države:

 • Norveška;
 • Švicarska;
 • Rusija;
 • Finska.

Regija se nalazi u sjevernoj Europi.

Obvezni atributi Laponske Nove godine bit će mekani snijeg i sjeverna svjetla. Pravi Djed Mraz će susresti djecu i odvesti ih u svoj čarobni dom. To će vašem djetetu pružiti val nevjerojatnih emocija i iskustava.

Zimska zabava bit će zanimljiva za odrasle:

 • sanjkanje za pse;
 • skijanje na planini;
 • šetnje na motornim sanjkama i motornim sanjkama;
 • jahanje saonica;
 • kušanje tradicionalnih sjevernih jela na otvorenom;
 • hodanje po snijegu i još mnogo toga.

Nevjerojatno selo Djeda Mraza zove se Kayna. Ovdje, uz kuću, nalazi se i radionica Djeda Božićnjaka. U njemu on, zajedno sa svojim pristašama, izrađuje igračke i božićne darove za djecu. U selu žive nevjerojatni patuljci koji u svemu pomažu lokalnom Djeda Božićnjaku.

Također ovdje možete posjetiti školu vilenjaka, slastičarne od medenjaka, ledeni bar i poštu s koje možete poslati čestitku. Ne propustite priliku za vožnju na poznatom ponoćnom ekspresu.

Odavde možete otići na izlet u novogodišnji centar u Kuopio, koji se nalazi na Mount Puyo. Sve oko će biti ukrašeno zadivljujućim osvjetljenjem, što izgleda posebno impresivno na pozadini netaknute snijegom prekrivene šume. Ovdje će se za publiku izvesti prezentacija, a nevjerojatni likovi svakom će gostu dati male suvenire. Nakon takvog događaja djeca će napokon vjerovati u bajku i živjeti u očekivanju čuda.

Smještaj i izleti u Laponiji

Najpopularniji načini smještaja ovdje su hoteli i male vikendice, od kojih je svaka opremljena pravim kaminom. Soba će zasigurno imati maleno, ukrašeno božićno drvce, u blizini kojega je, uz pucketanje trupaca u kaminu, ugodno okupiti se sa cijelom obitelji ili velikom grupom prijatelja. Mali hoteli nude sobe po nižoj cijeni od velikih hotelskih lanaca.

Za one koji žele provesti vrijeme u luksuznim hotelima nudi smještaj u hotelima visoke klase. To su apartmani ili apartmani. Također je moguće iznajmiti luksuzne kuće s nekoliko soba. Treba imati na umu da će to biti smještaj koji će biti glavna stavka rashoda na takvom putovanju, stoga posebnu pozornost treba posvetiti odabiru prikladne opcije i njezinoj rezervaciji. To treba učiniti najmanje dva mjeseca prije planiranog putovanja.

Najčešće hoteli i hoteli uključuju buffet doručak u sobi. Uz dodatnu naknadu možete dobiti tri obroka dnevno. Smještaj u vikendicama i apartmanima ne uključuje hranu uključenu u cijenu. Morat će se samostalno organizirati.

Ture se također moraju platiti zasebno. Nemojte zanemariti priliku vidjeti Laponiju, jer ima mnogo zanimljivih mjesta. Nažalost, izleti su skupi.

Popularni izleti uključuju vožnju motornim sanjkama. Potrebno je oko 2,5 sata. U tom procesu možete u potpunosti uživati ​​u ljepoti prirode. Instruktor će turistima pružiti sva znanja koja su im potrebna za sigurnu vožnju i stalno će voditi putovanje. Tijekom pauze možete piti čaj s kolačićima i fotografirati.

Alternativa bi bila putovanje na farmu Northern Lack. Ovdje će se gostima ispričati o značajkama pasmine i njezinim navikama. Komunikacija s tim psima pružit će ogroman naboj emocijama i djeci i odraslima. Glavni događaj turneje bit će izlet u šumu sanjkanjem s psima. Također u ovoj turneji možete sjesti oko vatre i jesti pržene finske kobasice.

Cijene izleta

 • Izlet u Rovaniemi: motorne sanke, safari za pse i sanjke - od 99 eura;
 • Polar Express: ruta za 3 dana St. Petersburg-Rovaniemi-St. Petersburg - od 199 eura;
 • Laplandska tura: 5 dana, smještaj u sjevernoj Finskoj, putovanje u selo Djed Mraz - 269 eura;
 • Kraljevstvo polarne noći: 4 dana, St. Petersburg-Kempele-Oulu-Kemi-Rovaniemi-selo Santa Claus-Kajaani-St. Petersburg - od 299 eura;
 • Čudo u Laponiji: 5 dana, St. Petersburg-Oulu-Rovaniemi-Sankt Peterburg - od 320 eura;
 • Noćni ekspres u Vuokattima i Rovaniemiju: 4 dana, odmor na skijalištu - od 342 eura.

Pregledi turista koji su posjetili Novu godinu u Laponiji

Gotovo sve recenzije na novogodišnjem odmoru u Laponiji oduševljene su. Turisti su jednoglasni da je mjesto zaista nevjerojatno i svečano.

Među nedostacima, gosti ističu da finski zaposlenici u uslužnom sektoru nisu voljni raditi. Brzina nije njihova jaka strana.Također, netko vjeruje da suvenirnice, snack barovi i kiosci s uobičajenim svečanim pićima nisu dovoljni.

Neki turisti nisu imali sreće i umjesto snijega padala je kiša, što je pokvarilo dojam zimskih praznika. Osim toga, svima se preporuča priprema za visoke troškove i uzimanje više novca. U Laponiji ima mnogo zabave, ali za sve morate platiti odvojeno.

Turisti preporučuju posjet Snjegovima, ledenom hotelu, ledenom baru i toboganu za led. Žive sanjkanje mjere se u kilometrima. Obično 1 km jelena traje 15 minuta. Isto putovanje traje dvoslojnu vožnju sanjkanjem s Huskiesima.

Laponija je mjesto za posjetiti barem jednom. Oni dojmovi koje će djeca dobiti od putovanja su vrijedna trošenja vremena i novca. Ne postoje analozi takvog putovanja u svijetu. Iznimka, možda, će biti ostatak u Veliky Ustyug, ali razlika između putovanja je opipljiv.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime