Nova godina je uvijek bajka i čarolija. Maksimalna koncentracija ruskog novogodišnjeg duha osjeća se u Velikom Ustjugu - službenoj rezidenciji Djeda Mraza. Ovdje će odrasli i djeca osjetiti atmosferu čuda i magije.

Ovaj mali gradić u Vologdskoj regiji postao je glavni nositelj i čuvar tradicije nacionalne proslave Nove godine. Ovdje živi Djed Mraz, tako da je ovdje epicentar svih novogodišnjih emocija i magije.

Atrakcija odmora u Veliky Ustyug za turiste

Definitivno, Veliki Ustjug je razvijeno turističko središte. Svake godine stotine tisuća posjetitelja iz različitih dijelova svijeta primaju svoj komad novogodišnje sreće. To je dovelo do postojanja dovoljno razvijene infrastrukture, dobrog izbora smještajnih mogućnosti i ugodnih životnih uvjeta.

Grad je ispunjen znamenitostima. Postoje mnoge katedrale, muzeji i druga mjesta koja obogaćuju vidike i zabavu. Svaka od njih može posjetiti cijela obitelj.

Cijene stambenog prostora u Veliky Ustyug užitak širok raspon, omogućujući vam da pronađete prikladnu opciju za bilo koji proračun. Cijena ovisi o:

  • vrsta stambenog prostora;
  • udobnost stanovanja (uvjeti);
  • veličina (snimke);
  • dodatne opcije i usluge;
  • Lokacija.

Među dodatnim uslugama često se pretpostavljaju kupke, saune, bazeni i drugo. Također je moguće ostati u rezidenciji Djeda Mraza. Ukupno ima 9 hotela s različitim zvijezdama i nizom karakteristika. U Silvestrovo, troškovi života ovdje će koštati oko 3.500 rubalja.

Lokalni hoteli uglavnom izgledaju kao udobne drvene kuće okružene uklesanim ogradama. Atmosfera unutar zgrada je topla i domaća. Pogodnosti uključuju besplatno parkiralište u okviru objekta. Večera u ovom hotelu može iznositi oko 1500 rubalja po osobi.

Najpopularniji su kompleksi Votchina i Hotel Dvina. Potonji se nalazi u starom dijelu grada. Cijena sobe uključuje doručak. Smještaj u "Dvina" će biti jeftinije nego u rezidenciji - samo 1500 rubalja.

Hotel Rozhdestvenskaya bit će izvrsna alternativa. U recenzijama o tome turisti bilježe čistoću i dotjerivanje svih prostorija i teritorija. Također obratite pozornost na izvrsnu kuhinju mjesta. Živjeti ovdje košta od 3000 rubalja dnevno. Na obali rijeke “Sukhona” nalazi se još jedan atraktivan hotel “Gost”. Standardne sobe u ovom kompleksu opremljene su svime što je potrebno za ugodan i ugodan boravak. U neposrednoj blizini nalazi se kafić i restoran. Hotelski smještaj koštat će oko 1700 rubalja po noći.

Ako želite, možete odabrati više izolirani smještaj i rezervirati privatnu kuću. Ova usluga košta od 2.000 do 17.000 rubalja. U bilo kojoj od opcija preporučuje se rezervirati smještaj za Novu godinu u listopadu, u protivnom gosti riskiraju da ostanu bez noćenja.

Kako Veliki Ustyug zabavlja svoje goste?

Glavno mjesto gdje svaki turist u Velikom Ustjugu nastoji otići je rezidencija Djeda Mraza. Nudi veliko uređeno područje s zimskim vrtom i zoološkim vrtom. Također ovdje su atrakcije i kuća Djeda Mraza. Animatori provode izlete i sve vrste rekreativnih aktivnosti uz natjecanja i duhovite scene. Obično turneja traje oko 3 sata, košta oko 1000 rubalja. Postoje kategorije gostiju za koje se nude popusti.

Lokalni muzej igračaka otvoren je 1998. godine. Sadrži božićne ukrase različitih vremena. Među njima su prekrasne šarene kuglice, kipovi novogodišnjih likova, životinje. Mnogi eksponati su ručno izrađeni. Za to se koriste drvo, staklo, perle, razne boje i više. Također možete posjetiti poseban muzej čestitki. Općenito, postoji 5 odvojenih tematskih muzeja na području muzeja-rezervata Veliky Ustyug.

Alternativa novogodišnjoj temi bit će posjet povijesnim i arhitektonskim spomenicima. Oni koji se odluče kombinirati kulturni program sa zabavnim programom preporučuju se posjetiti imanje trgovaca, uređeno u antičkoj tradiciji. Program izleta može se obaviti samostalno ili odabrati spreman. Jedna od mogućnosti je i grad trgovaca i obrtnika koji će biti zanimljiv i odraslima i djeci. Održava se u kući trgovca Usova.

Novogodišnje ture u Veliky Ustyug

Za turiste, operatori nude veliki izbor svih vrsta tura do Velikog Ustjuga. Četverodnevni organizirani izleti od 31. prosinca do 3. siječnja i dalje su najpopularniji. Ova tura uključuje putovanje željeznicom, obroke, hotelski smještaj, bankete, majstorske tečajeve, razgledavanje znamenitosti.

  • "Nova godina u domovini domovine" (3d / 2n) - 24.500 rubalja;
  • "Susret Nove godine na bezdanu zimskog čarobnjaka" (3d / 2n) - 24.500 rubalja;
  • "Nova godina u Veliky Ustyug" (4d / 3n) - 25,900 rubalja.

Najjeftiniji obilazak koštat će oko 17.000 rubalja. Što je program bogatiji, putovanje je skuplje.Gosti će dobiti veliki dojam okusa hrane iz ruske peći, prirode i novogodišnjeg duha koji vlada svugdje. Također, turisti će dobiti jedinstvene fotografije s likovima iz bajke.

Recenzije turista o putovanju u Veliki Ustyug

U ocjenama iskusnih turista postoje komentari o lošoj kvaliteti lokalnih cesta. Dakle, putovanje u Ustyug u automobilu je bolje misliti tri puta. No, na stambene odgovoriti pozitivno. Gosti vole uvjete i raznolikost cijena. Čak i najneugledniji eksterijer kuće unutar kuće bit će udoban i dobro održavan.

Ljepota zemlje predaka nestaje zbog gužve ljudi koji tamo dolaze na izlete po cijelim autobusima. Osim toga, gosti primjećuju da je na turneji lako brzo zamrznuti. Stoga se preporuča odabrati najtopliju odjeću i cipele s debelim rebrastim potplatima. Možete se ugrijati u kući Babe Zary.

Još jedna nedostatak grada je da su neke zanimljive znamenitosti otvorene samo u toploj sezoni. Također, mnogi se turisti žale na cijene. Hoteli u rezidenciji Djeda Mraza smatraju se skupim. Također ćete morati platiti razne sitnice, kao što je ulazak u kuću samog Djeda Mraza.

Ostatak mjesta je krajnji užitak. Praznična atmosfera je najvrijednija stvar koju turist prima i zato dolazi ovamo.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime