Naselje selo Novy Svet na Krimu je poznato ne toliko za svoju obalu, kao i za poznatu pjenušac tvornicu, koja je također osnovao Golitsyn. Svake godine njegovi proizvodi dobivaju brojne nagrade za visoku kvalitetu. Osim toga, Novi svijet je još uvijek slikovite litice, uvale, popularne među roniocima, koraljni grebeni i izvrsne mogućnosti za šetnju ili vožnju biciklom.

Kako do tamo

U selu nema zračne luke ili željezničkog kolodvora. Najbliže se nalaze u Simferopolju. Od zračne luke ili željezničkog kolodvora do autobusnog kolodvora, odakle autobus polazi u selo, možete uzeti shuttle bus. Cijena autobusne karte je oko 200 rubalja. Također možete uzeti taksi za 2500 rubalja.

Ovdje je moguće doći automobilom. Prije toga bilo je potrebno koristiti trajekt, a od svibnja 2018. to se može učiniti mostom preko Kerčkog tjesnaca.

Odmorite se u Novom svijetu bez posrednika

Mogućnosti smještaja u selu jako puno.Oni koji žele uštedjeti mogu odabrati jednu od kuća za goste ili iznajmiti sobu u privatnom sektoru. Noćenje će morati platiti od 1 do 1,5 tisuća rubalja.

Trošak hotelskog smještaja ovisit će o njegovoj razini. Noćenje u dvokrevetnoj sobi ovdje će biti zatraženo od 2,5 do 10 tisuća rubalja. U isto vrijeme, iskusni turisti ne preporučuju obraćanje pozornosti na broj zvijezda. Oni preporučuju da se usredotočite na recenzije putnika ili fotografije soba. Važno je napomenuti da što je bliže plaži hotel, to je veći trošak života u njemu. Rezervirajte sobu je unaprijed unaprijed, jer u visokoj sezoni postoji šansa da jednostavno nećete naći besplatno.

Cijene za odmor u Novom svijetu

Većina kafića i restorana u mjestu se nalazi u blizini rive ili ulica koje vode do obale. Ovdje turisti nude jela ukrajinske, ruske i tatarske kuhinje. Večera s vinom košta oko 1500-2000 rubalja po osobi. Smetnje u kafić će koštati 800 rubalja, i blagovaona na 300-400 rubalja. Svugdje u selu nudimo probati ulicu brze hrane (Lagman, Samsu, itd.). To košta oko 50-100 rubalja.

Odmor na plaži uvijek se nudi kupiti baklava, cijevi s kondenziranim mlijekom ili škampima. Međutim, treba imati na umu da se u vrućini sve to može brzo pogoršati.

Oni koji žive u privatnom sektoru ili kući za goste mogu kupiti proizvode na tržištu kako bi ih samostalno pripremili. Unatoč visokim cijenama, to će ispasti jeftinije nego jesti u kafiću ili restoranu.

Odmor na moru u Novom svijetu

Selo se nalazi na obali zaljeva Zelenaya i Sudak-Estuarija. Plaže su ovdje pješčane i šljunčane. Uvijek su poprilično gužve, osobito tijekom vrhunca blagdana. Ulaz u more je uglavnom ravan, ali se na nekim mjestima može naći i dosta veliko kamenje. Jedina plaža u Novom svijetu - Središnja. Ovdje će turisti pronaći sve što je potrebno za ugodan boravak - suncobrani, ležaljke, svlačionice, toalet, tuševi, kafići i širok spektar aktivnosti na plaži (vožnja bananom, katamaran, skijanje na vodi, itd.).

U mjestu se nalaze osamljene plaže. Na primjer, iza gata počinje šljunčana plaža na kojoj je relativno malo turista. U uvali Robber Bay nalazi se mala skrovita plaža. Unatoč maloj veličini, ovdje je vrlo lijepa. Ulaz ovdje košta 100 rubalja.

Plavi zaljev također zaslužuje pažnju. Ranije su se ta mjesta smatrala rezerviranima, tako da turistima ovdje nije bilo dopušteno. Danas je ulaz ovdje otvoren za sve korisnike. Cesta ovdje ima prepreke, ali slikoviti krajolici koji se ovdje otvaraju isplati.

Danas je selo postalo vrlo popularno među roniocima. A za to postoji sve što vam treba. Ranije su trgovački putovi prolazili kroz mjesne uvale, a često su brodovi dolazili ovamo čekati još jednu oluju. Brodolomi u to vrijeme nisu bili neuobičajeni.

U Zelenom zaljevu danas su arheološka iskopavanja. Na morskom dnu možete vidjeti ne samo ostatke antičkih brodova, već i sve vrste blaga. No, budući da se ovo mjesto smatra zonom povijesnog istraživanja, potrebno je unaprijed dogovoriti uronjenost.

Za vrijeme ronjenja u uvali razbojnici ronioci će moći vidjeti mrežu krških špilja na dubini od 19 metara. Između njih su uski prelazni i labirinti. Prema legendi, ovdje su u drevnim vremenima gusari skrivali, koji su kasnije napali prolazne brodove.

Znamenitosti i zabava

Iako Novi svijet ima skromne veličine, postoji nešto za pogledati tijekom praznika. Povijest sela je neraskidivo povezana s imenom kneza Golitsyna. A najzanimljivije mjesto Novog Svijeta odavno je tvornica pjenušavih vina, gdje redovito organiziram obilaske uz degustaciju njihovih proizvoda.

Na području nekretnine Golitsyn je danas otvorio Muzej povijesti šampanjca.

Ništa manje popularna atrakcija bila je staza Golitsyn, stvorena kroz stjenovitu liticu. Šetajući stazom, turisti će moći plivati ​​u slikovitim uvalama i posjetiti špilju Chaliapin, u kojoj je prethodno bilo smješteno skladište pjenušavih vina i održavali koncerte.Trošak posjete ovom mjestu je 100 rubalja.

Ljubitelji prirodnih ljepota, vrijedni posjeta relikvija smrekovog gaja, Cape Kapchik i Mount Falcon i Eagle.

Za i protiv ostalih

Prilikom odabira mjesta za provesti odmor, turisti, prije svega, obratiti pozornost na recenzije onih koji su već uspjeli posjetiti jedno ili drugo mjesto. Što se tiče naselja Novy Svet, turisti ovdje emitiraju sljedeće prednosti:

  1. Izvrsni uvjeti za rekreaciju s malom djecom i mirna atmosfera naselja.
  2. Veliki izbor uzbudljivih izleta i veliki broj prekrasnih mjesta.
  3. Mogućnost kušanja najboljih pjenušavih vina lokalne proizvodnje.

Što se tiče nedostataka, oni su sljedeći:

  1. Nije dovoljno zabavno na plaži.
  2. Visoke cijene stanovanja i hrane.
  3. Manji izbor ugostiteljskih objekata.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime