Prvi put je automobil izašao s proizvodne trake 1988. godine i bio je namijenjen samo za internu uporabu. U to vrijeme automobil koji se prodavao na japanskim tržištima zvao se Escudo. Od 1993. godine Vitara je proizvedena u obliku karoserije od 3 ohra, a 1998. godine pojavila se i druga generacija automobila. Prodavana je i proizvedena do 2006. godine i za to vrijeme većina se zaljubila, osobito ruske građane. U 2014. japanska tvrtka uvela je treću generaciju i sada je vrijeme za resty, koji će se pojaviti u bliskoj budućnosti.

Vanjski terenac

Automobil je izgrađen na temelju novog SX4 s kojim ima mnogo zajedničkog i proizvodi se u obliku kompaktnog crossover-a. Izgled automobila iskreno viče o modernom stilu i ambicijama japanskog koncerna. Sprijeda, crossover je dobio veliki odbojnik s integriranim svjetlima za maglu i suženim zaobljenim pokretnim svjetlima. Glavna optika dobila je složeni geometrijski oblik i lagano u kontaktu s uskom rešetkom, opremljenom velikim znakom brige. Odmah ispod lažne rešetke nalazi se veliki dovod zraka s plastičnim ivicama.Poklopac okrenut nagibom sa zaobljenim obrisima i dvije linije žigosanja. Za elegantan izgled na bočnim stranama haube postavljeni su škrge dodatnih dovoda zraka.

Na strani automobila odmah se prepoznaju značajke Vitare prošlih generacija. Prednji podupirači nalaze se pod oštrim kutom, što jamči dobre aerodinamične performanse SUV-a. Krov automobila je ravan, s blagim nagibom prema krmi. Mali otečeni lukovi kotača dobili su plastične komplete tijela, a ispod njih su kotači s 18-inčnim kotačima. Linija prozora nalazi se dovoljno visoko da naglasi pripadnost automobila SUV-u.

Vrata su se pokazala prilično široka, a glavni ukras bio je duboka crta žigosanja. Stražnji odbojnik je manje mišićav, a pregača sadrži tri reflektora. Stražnja optika dobila je oblik konveksnog poliedra podijeljenog na dva dijela. Staklena vrata prtljažnika zauzimaju pola volumena poklopca, prekrivena dugim spojlerom s ugrađenim svjetlom kočnice.

unutrašnjost

Unutar automobila također su primljene brojne modifikacije i inovativna dizajnerska rješenja. Kada sjedite u automobilu, odmah postaje vidljivo da su materijali koji se koriste za obrezivanje postali puno bolji. Ukras automobila izgleda dobro, ugodno na dodir, ali prilično dosadno. Ovdje praktički nema ukrasnih umetaka, a ploča s instrumentima se pokazala jednodijelnom. Deflektori klimatskog sustava bili su okrugli, au sredini je bio sat. Ploča s instrumentima ima standardni prikaz s dvije vage i između njih na računalu. Središnja konzola primila je zaslon osjetljiv na dodir multimedijskog kompleksa, a odmah ispod njega su se nalazili gumbi i prekidači za upravljanje sustavima vozila.

Kotač je izrađen u uobičajenom obliku s tri kraka za suvremene zahtjeve i ima višenamjensku namjenu zbog velikog broja ključeva na njemu. Iza volana možete pronaći latice za promjenu brzine. Prednji red sjedala dobio je ažurirani oblik s visokokvalitetnom bočnom potporom i mnogo različitih postavki za udobnost vozača i njegova putnika. Lijepo je da sjedala imaju jedinstvenu boju koju možete odabrati po svom ukusu.

Automobil nije jako širok i dugačak, tako da iza stražnjeg dijela ima malo prostora, a putnici drugog reda ne mogu očekivati ​​mnogo udobnosti. Također utječe na prostor iza odrezanog krova i široki tunel u sredini, ograničavajući prostor za noge putnika. Samo se dvoje ljudi osjeća manje ili više dobro, samo tri osobe ne mogu sjesti tamo. Panoramski krov dostupan je kao opcija. Kapacitet prtljažnika je 380 litara, što je vrlo malo pa su krovne tračnice postavljene na krov tako da možete staviti prtljagu na vrh.

Tehnički parametri

Dimenzije ažuriranog Suzuki Vitara:

  • duljina - 4175 mm;
  • visina - 1610 mm;
  • širina - 1775 mm;
  • međuosovinski razmak - 2500 mm;
  • težina - 1079 kg;
  • razmak - 185 mm.

Dva benzinska motora s volumenom od 1,4 i 1,6 litara nude se kao pogonske jedinice. Snaga agregata atmosferske snage je 117 konjskih snaga, uzeta je iz SX4. Prijenos - 6-stupanjski ručni mjenjač. Maksimalna brzina je 180 km / h, ubrzanje do prve stotine odvija se za 9,5 sekundi. Potrošnja benzina u kombiniranom ciklusu - 8,5 litara.

Za turbo motor, snaga je bila 140 konja, a kao prijenosnik bit će ponuđen ručni mjenjač sa 6 brzina i automatski mjenjač.

Započnite prodaju i troškove

Najvjerojatnije, automobil će se pojaviti na službenim trgovcima krajem ove godine. Cijena osnovne verzije s pogonom na prednjim kotačima bit će 1,1 milijun rubalja, a pogon na sva četiri kotača se razmatra samo kao opcija.Za maksimalnu opremu vozači će morati platiti oko 1,6 milijuna rubalja.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime