sadržaj:

 1. Put do Bajkala
 2. Kako napraviti proračun
 3. Prednosti i nedostaci
 4. Recenzije
 5. Rekreacijski sadržaji
 6. Odmor na Bajkalskom jezeru 2019 "all inclusive"

Putovanja u Rusiji postaju sve popularnija svake godine. Možda je povećan interes povezan sa sviješću stanovnika zemlje o svim ekskluzivnostima ljepota regije. Nije isključena činjenica da turiste privlače značajno poboljšani uvjeti u kojima mogu dobiti u svojoj zemlji.

Jezero Bajkal postalo je jedno od jedinstvenih i iznimnih turističkih mjesta. Dolaze aktivni ljubitelji slobodnog vremena i oni koji vole mirnu zabavu. Obale jezera, ponekad stjenovite, ponekad pješčane, postale su izvrsno mjesto za opuštanje. Drevni taiga borovi, cedre i mljevenje daju mjestu poseban šarm.

Vrhunac sezone na Bajkalu je ljeto i prvi mjesec jeseni. Također, mali priljev turista obično se javlja od siječnja do ožujka.Ljubitelji ekstremne zabave, ribolova na ledu, fotografa i ljubitelja snježne ljepote najčišćeg jezera i okolne prirode u ovom su trenutku najzastupljeniji.

Put do Bajkala

Najbolje je započeti svoje putovanje izravno do Bajkala iz Irkutska. Ovdje je najveće prometno čvorište u okrugu - zračna luka, željezničke stanice, autobusne stanice, raskrižja. Alternativa bi bili Ulan-Ude, Severobaikalsk i Slyudyanka. Najbrži let, vlak ili autobus traje nekoliko dana od turista. Ogromna udaljenost i ne uvijek dobra cestovna cesta učinit će kretanje automobilom ovdje bolnim za vozača i njegove putnike.

Oni koji su već došli do gore navedenih točaka mogu doći do Bajkala autobusom ili minibusom. Također možete koristiti usluge broda ili Circum-Baikal Express.

Kako napraviti proračun?

Turisti se moraju pripremiti na činjenicu da će odmor na Bajkalskom jezeru zahtijevati znatna ulaganja. Za usporedbu, možemo uzeti kao primjer turu u egzotičnu zemlju na tjedan dana u "all inclusive" sustavu, uključujući letove.

Na primjer, let iz Moskve u Irkutsk koštat će oko 23.000 rubalja turneja. 3,5 dnevnog prijevoza vlakom koštat će 3.500 rubalja na rezerviranom mjestu i 7.500 rubalja u odjeljku.

Smještaj u proračun segment će koštati od 800 rubalja po osobi. Najčešće su to pansioni i rekreacijski centri. 3 zvjezdice hoteli će zahtijevati rasporediti od 1700 rubalja. Viša razina udobnosti koštat će od 5.000 rubalja.

Također je moguće iznajmiti cijelu kuću od tri sobe u iznosu od 15.000 rubalja. Troškovi života u bilo kojoj od opcija izravno ovise o sezoni. U visokoj sezoni iznos se može povećati do 2 puta. Bolje je rezervirati sobe unaprijed, na temelju povratnih informacija od prethodnih kupaca.

Osim svega navedenog, vrijedno je uložiti i zabavu u proračun:

 • izlet brodom - 500 rubalja;
 • posjet supermarketu - 700 rubalja;
 • Muzej drvene arhitekture - 150 rubalja;
 • izleti raznih vrsta - 500-3000 rubalja.

Hrana je također važan čimbenik dobrog odmora. U prosjeku, u kafiću u blizini Bajkala možete jesti za 350-500 rubalja po osobi. Ne biste trebali očekivati ​​gastronomska remek-djela - lokalna hrana je jednostavna i poznata stanovniku. Među najpopularnijim lokalnim jelima su tzv. Sibirske knedle. Među delicijama treba izabrati omul, koji možete kupiti izravno od ribara.

Prednosti i nedostaci odmora

Kao i svako drugo mjesto odmora, Bajkal ima pozitivne i negativne strane, od kojih je većina dvosmislena. Prvo što ovdje privlači turiste je djevičanstvo prirode i njezina veličanstvenost. Čini se da na nekim mjestima osoba nije stopala. Dio obale je nepristupačan za prijevoz, pa je priroda ovdje sačuvala svoju izvornu ljepotu.

Brojne baze i hoteli definitivna su prednost mjesta. Među njima možete odabrati upravo ono što je prikladno u svakom pogledu. Nažalost, samo mali dio njih može se pohvaliti pristojnom razinom usluge.

Odmor na Bajkalskom jezeru pogodan je za one koji traže mir i harmoniju. Ovdje se možete opustiti od gužve i užurbanosti svakodnevnog života. U isto vrijeme, sporost procesa i zaglušujuća tišina ne mogu zadovoljiti ljubitelje zabava i sličnih događaja. Oni će odlučiti da je to samo dosadno.

Voda u lokalnim vodama uvijek je hladna, malo će se ovdje usuditi plivati. Možete tražiti male rukavce i uvale gdje će voda biti malo toplija. Odmor na plaži na Bajkalu vrlo je kratak. Ostatak vremena puše ovdje hladni vjetrovi.

Nakon turističke sezone, planine smeća ostaju u mjestima opće posjete. Lokalno ne žuri da ih očisti. Osim toga, Baikal je vrlo teško opustiti se s djecom. Unatoč svim pokušajima organizatora putovanja i vlasnika hotela da stvore dječje slobodno vrijeme, ne pronalaze se svi da rade. Također, promjenjivo vrijeme i velika udaljenost do mjesta odmora nisu u rukama roditelja.

Recenzije gostiju

Ako sastavite brojne recenzije turista, možete istaknuti sljedeće:

 • trajekt radi samo u toploj sezoni i skuplja ogromne redove;
 • možete uštedjeti iznajmljivanjem privatnih stanova od lokalnih stanovnika;
 • strana jezera bliže Ulan-Udeu povoljnija je za rekreaciju iz više razloga;
 • ima premalo ljekarni i trgovina, bolje je sa sobom ponijeti sve što vam treba;
 • divljač nosi opasnost u obliku životinja i insekata;
 • mora imati predmete koji bi trebali biti topla odjeća;
 • najrazvijenija infrastruktura u selu Listvjanka;
 • najslikovitiji objekti prirode najdalje su od većih naselja;
 • s djecom, najbolje je odmoriti u uvali Mandarkhan.

Odmor na Baikal 2019: cijene, rekreacijske centre i druge načine smještaja

Infrastruktura regije svake godine postaje sve razvijenija: sve je više novih mjesta za smještaj. Za turiste:

 • hoteli;
 • hoteli;
 • rekreacijski centri;
 • kuće;
 • kuće za goste;
 • kolibe i jurte.

Rekreativni centri ostaju najpopularniji.

Kružno-baikalski rekreacijski centar

Ovaj rekreacijski centar ima malu veličinu i nalazi se u blizini stanice luke Baikal. Iz njega se pruža zapanjujući pogled na jezero. Unatoč skrovitom mjestu, tu je sve što je potrebno za udobnost. Nudi dobro uređenu zonu, roštilj, saunu, bazen, teniski teren, zabavu za djecu i još mnogo toga. Ovdje možete naručiti hranu po vašoj želji. Mjesto na vrhu brda komplicira put do mjesta, ali gostima se nudi transfer po cijeni od 200 rubalja. U dvokrevetnoj sobi možete boraviti po 1800 rubalja dnevno.

Rekreacijski centar "Solar"

Ovaj rekreativni centar nalazi se samo 700 metara od jezera. Nudi drvene kuće, terase, uređeno područje, plažu, restoran. Ovdje možete rezervirati izlete. U popisu mogućih zabava su stolni tenis, ribolov, trekking. Dvokrevetna soba košta 3000 rubalja dnevno.

Rekreacijski centar “Dariana Club”

"Daryana Club" nalazi se 500 metara od Bajkalskog jezera. U uređenom prostoru nalaze se lijepe drvene kuće. Domaći kuhari ponudit će ukusnu i kvalitetnu hranu. Cijena smještaja u dvokrevetnoj sobi (3000 rubalja) uključuje polupansion. Među nedostacima je pružanje pogodnosti na ulici.

Chalet "Listvyanka"

Izvorni i izvorni će se odmarati u planinskoj kućici "Listvyanka". Među nedostacima je i potreba za usponom na brdo. Ostatak hotela izaziva samo pozitivne emocije. Sobe imaju vlastitu kupaonicu. I turiste ovdje privlači prekrasan pogled s prozora. Na zahtjev gostiju ovdje možete kušati pravu sibirsku kuhinju. Za dvokrevetnu sobu morat će platiti 3500 rubalja.

Chara "Chara"

Na obali Malog mora, na jezeru Bajkal stoji niz urednih drvenih kuća. Ovaj hostel "Chara". Svaka od kuća opremljena je individualnim pećnim grijanjem. Možete kuhati vlastitu hranu ili koristiti usluge lokalnih kuhara. Tu su i tenis, bilijar, kino, sauna i bazen. Odavde možete rezervirati turneju iz širokog raspona. Smještaj u proračun segmentu baze će koštati od 1600 rubalja. Odvojene udobne kuće mogu koštati do 7000 rubalja dnevno po kući. U njima mogu boraviti 2-3 osobe.

Odmor na Bajkalskom jezeru 2019 "all inclusive"

Lokalni all-inclusive sustav je često obilazak koji uključuje smještaj, obroke i sve vrste izleta. Opcije su raznovrsne, što omogućuje odabir onoga što je prikladno za svaki ukus, fizičku kondiciju i džep.

 • "Altai Necklace" - turneja uključuje 10 dana. Približna cijena za dvije osobe od 88.000 rubalja. Program izleta uključuje posjete Karakolskoj dolini, planinama Belukha, Katunskom i Terektinskom grebenu, jezeru Teletskoje, rijeci Katun. Trebalo bi ga smjestiti u hotelu “Uch-Enmek”.
 • "Altai Odyssey" je osmišljen za 8 dana. Obilazak uključuje posjet rezervatu biosfere Altai, planini Sinyukha, odmaralištu Belokurikha, jezeru Teletskoye i jezeru Manzherok te drugim zanimljivim mjestima. Gosti će biti smješteni u hotelu "Neo".Ovo putovanje će koštati oko 75.000 za dvoje.
 • Altai Light traje 8 dana. Njegova cijena počinje od 84.000 rubalja za dvoje. Obilazak uključuje posjet prirodnom rezervatu Altai, selu Artybash, planinama Sinyukha, Tavdinskim pećinama, otoku Patmosu i drugima. Turisti će živjeti u GLK "Manzherok".

Trošak obilaska ne uključuje let. To treba uzeti u obzir pri odabiru putovanja i planiranju proračuna za odmor.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime