U ovoj gospodarici ništa se ne gubi. Ona pokušava iskoristiti i najnepotrebnije na prvi pogled male stvari - plastične i staklene boce, izgrebane diskove, poklopce itd.

Mnogi jednostavno odbacuju nepotrebne stvari, čak i ne znajući koliko se koristi može izvući iz ovog materijala. Sigurno ste već vidjeli lijepe ograde, ukrašene poklopcima iz plastičnih boca. Došlo je vrijeme da se upoznate s procesom stvaranja obrta iz ovog materijala, zajedno s našim detaljnim majstorskim tečajevima.

Obrt iz plastičnih čepova

Ideja da se korice mogu koristiti za dekoraciju i stvaranje rukotvorina nastala je uglavnom zbog raznolikosti boja koje zadivljuju svojom svjetlinom i bogatstvom. Omoti - odlična baza za obrt s vašim djetetom.

Magneti iz čepova za boce

Za izradu magneta na hladnjaku ili dječjoj tabli prikladni su poklopci promjera 5 cm ili više. Za izradu obrta trebate:

  • šarene naslovnice
  • magneti - mogu se kupiti u trgovinama za ručni rad
  • dvostrana traka ili pištolj za ljepilo
  • alkohol - za kape za odmašćivanje
  • olovke, papir u boji, škare

Iz ovog seta napravit ćemo abecedu na magnetima, koja će izgledati mnogo zanimljivije od klasičnih slika s pismima i neće ostaviti vašeg djeteta ravnodušnim.

Prvo što trebate učiniti je pripremiti poklopce - odmašćiti medicinskim alkoholom, očistiti prljavštinu. Zahvaljujući tome, lakše će lijepiti papir i magnete.

Ljepimo male magnete na stražnju ili unutarnju masku pomoću dvostrane trake ili ljepila. Mnogo jači magneti držat će se ljepila trenutka, ali ako radite s djecom, trebali biste odabrati sigurnije ljepilo.

U unutarnjem dijelu poklopca, ljepilo obojani papir krugovi, koji su jednaki u promjeru na veličinu pluta. Sljedeće na papiru, nacrtajte slova, slogove, brojeve ili druge crteže. Osim obojenog papira, možete koristiti gotove slike s kojima kasnije možete napraviti logičke i edukativne igre za djecu.

Kapice se mogu koristiti čak i bez magneta. Umjesto učenja u blizini hladnjaka, vaše dijete može staviti riječi na svoju radnu površinu.

Za mlađu djecu možete napraviti zabavne voće i emotikone iz šarenih korica. To će zahtijevati tanku žicu, spremne plastične oči, brzo sušeće ljepilo i debele niti za pletenje.

Zalijepite na čisti poklopac perlica ili oči. Napravite osmijeh iz komada niti ili žice. Zavežite grančicu trešnje u svojevrsne latice i zalijepite je s trenutkom na kapice.

Stvaranje trešnje je najlakši obrt koji možete učiniti sa svojim djetetom. Osim toga, iz korica možete napraviti emotikone, lica životinja, pčele i druge insekte.

Obrt kape od boce: ukras fasade

Prvo što mi pada na pamet pri spominjanju kape iz plastičnih boca su spektakularni paneli koji ukrašavaju ograde privatnih parcela. Takav mozaik može ukrasiti mjesto gdje se dijete igra i provodi vrijeme.

Za one koji dobro crtaju, stvaranje uzorka kape je uvelike pojednostavljeno. Dovoljno je zaokružiti obris budućeg freska i ispisati ga obojenim prometnim gužvama. Bolje je zalijepiti materijal s ljepilom. Ako nemate potrebne boje plastičnih pokrivača, možete postaviti cjelokupnu sliku, a zatim je obojiti potrebnim bojama.

Ako nemate umjetničke sposobnosti, ali stvarno želite imati tako spektakularan mozaik na Vašem dvorištu, morat ćete se poslužiti programima za vezenje ili koristiti gotove sheme.

Mnogi od nas su vidjeli i možda izvezli slatke crteže na platnu. Oni će poslužiti kao osnova za budući mozaik. Jednostavno rasporedite poklopce u slojevima, ponavljajući uzorak na dijagramu.

Iskusne rukavice savjetuju da se ne koristi brzo sušeće ljepilo i pištolj za ljepilo za držanje materijala, jer će se jednostavno osušiti na otvorenom i poklopci će pasti. Vaš mozaik će biti trajno sačuvan na zidu ako pričvrstite poklopce tankim samoreznim vijcima.

Plastični pokrovi za dekorativne vaze

Ova prilično svijetla tehnika omogućuje vam da pretvorite jednobojnu vazu cvijeća u zanimljiv ukras vašeg doma. Da biste fiksirali poklopce, možete upotrijebiti pištolj za lijepljenje, stavljajući ih u posudu.

Masažni otirači izrađeni od plastičnih pokrivača

Unatoč činjenici da je plastika vrlo osjetljiva na učinke visokih temperatura, tepisi napravljeni od poklopaca mogu se lako koristiti kao postolje za topla jela. Naravno, posude za gašenje požara ne bi trebale biti postavljene na prostirke, ali šalica vrućeg čaja ili tanjura osjećat će se izvrsno na takvom štandu.

Za izradu tepiha pripremite poklopce - očistite prljavštinu i odmašćite alkoholom. Zatim lijepiti rubove pokrivača do ruba pomoću pištolja za ljepilo.Gotova tepih može poslužiti ne samo kao stalak, ali i biti prikladan način za masažu stopala. Dovoljno je okrenuti ga naopako.

Roditelji djece koja pate od pljosnatih nogu koriste rebrastu stranu poklopca za rekreaciju. U ovom slučaju, potrebno je spojiti poklopce pomoću debelog užeta, tako da se mat ne širi dok hodate uz njega.

Crafts iz boca kape: uređenje dvorištu

Za prevođenje ove ideje u život od majstora trebat će poseban talent i sposobnost stvaranja lijepih zanata od nepotrebnih stvari. Čak i takva sitnica poput plastičnih presvlaka u rukama iskusne rukavice postaje izvrsna osnova za uređenje kuće i dvorišta.

Plastični pokrovi mogu ukrasiti fasadu kuće. Takav rad zahtijeva pažljivu preliminarnu pripremu i razumijevanje završenog posla. Pogledajte fotografiju ispod, ovaj dizajn izgleda kao uzorci koji vezuju iglu na platnu. Koristite ovu metodu za ukrašavanje pročelja kuće, ogradu i zasigurno ćete dobiti izvanredni mozaik ljepote.

Zbog tvrde teksture plastičnih poklopaca, oni su izvrsni za stvaranje staza na mjestu. Možete postaviti takvu ploču iz jednobojnih prometnih gužvi ili stvoriti složeni sastav.

Plastični pokrivači su doista svestrani gizmos za stvaranje obrta. Popis svih aplikacija prometnih gužvi je jednostavno nemoguće. Osim metoda navedenih u članku, korice se koriste za uređenje namještaja, stvaranje slika i murala, lustera, pa čak i zavjesa za vrata. Ako u vašoj kući ima mnogo šarenih prometnih gužvi, tada je vrijeme da od njih stvorite originalne obrte i ukrase.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime