Veličanstveni i mračni gotički Prag ujedno je jedno od omiljenih mjesta za turiste iz cijelog svijeta kako bi proslavili Novu godinu. Ovdje se ovaj praznik zove Silvestr. Prag u zimi izgleda još zanimljivije u svjetlu obojenih svjetlećih boja. Ovaj grad je pristupačan i raznolik u smislu zabave. Ovdje dolaze mladi turisti, stariji parovi i obitelji s djecom. Svi su zauzeti.

Značajke Nove godine u Pragu

Tijekom zimskih praznika temperatura se kreće od -5 ... + 5 stupnjeva. Ponekad je susnježica, ali ovdje je teško vidjeti nanose. Međutim, da biste uživali u izletima i šetnjama, potrebno je pažljivo odabrati odjeću. Također je važno unaprijed rezervirati ture, jer je ovo vrhunac i mnogi turisti često dolaze u Prag na odmor. Odmah nakon kupnje karte morate rezervirati hotel.

Najbolje je iznajmiti sobu u hotelu koji će biti u blizini centra grada. U središtu Nove godine događaju se najvažnije stvari.Ako se centar ne može smjestiti, bolje je pronaći hotel u blizini prometne linije. Taxi će tijekom praznika koštati mnogo više, tako da to treba uzeti u obzir prilikom planiranja rute. Posebna stavka rashoda trebale bi biti izleti, jer su u usporedbi s drugim europskim zemljama oni skuplji. Više je isplativije odabrati izlete.

Najpopularnije su:

  • Dvorac Sychrov i Tvornica Granat Turnov - 60 eura;
  • Prag kroz oči lokalnog stanovnika - 23-30 eura;
  • Razgledavanje "Novi grad i Vysehrad" - 60 eura;
  • Dvorci Karlštejn i Konopiště - 30 eura;
  • Židovska četvrt - 19 eura.

Kako i gdje proslaviti Novu 2019. u Pragu

Mještani se posebno odnose na proslavu Nove godine - ovaj put pokušavaju napustiti grad izvan grada. Tako kapital ostaje na raspolaganju turistima. Unatoč tome, mali dio stanovništva i dalje ostaje u gradu, a na Silvestrovo se raspada na trgu u gomili stranaca.

Za šetnju možete odabrati Stari gradski trg, na kojem će stajati glavno božićno drvce zemlje, Vjenceslavov trg, drugi najvažniji grad, Praški dvorac, Mali gradski trg, Nerudova ulica. Tu su i neki od najboljih božićnih sajmova u svijetu koje svakako morate posjetiti.

U Pragu se glavni pozdrav pozdravlja 1. siječnja uvečer povodom državnog praznika. Obično traje oko 10 minuta i izgleda magično. Najbolje od svega, vatromet se može vidjeti s Manesovog mosta, Čehovljevog mosta, iz zračnih vrtova, iz Petrishina. Nakon ovog velikog događaja, ljudi idu u klubove i restorane kako bi nastavili slaviti Novu godinu. Novu godinu također pozdravlja, ali ne kao velika.

Brojni štandovi s trdelnicima i kuhanim vinom bit će postavljeni na glavnom trgu pokraj najvećeg božićnog drvca u zemlji. Svečana rasvjeta božićnog drvca događa se svakog dana od 2. prosinca do 6. siječnja. Sve to ide pod glazbu i krikove gomile. Svečano raspoloženje i dizajn nastavit će se u gradu do 7. siječnja.

Za blagdane, prijevoz radi kao i obično, tako da za turiste koji ne poznaju grad neće biti problema. Metro vozi u razmacima od 6 minuta, vlakovi - 20 minuta. Tramvaji voze samo noću s intervalom od 30 minuta. Oni koji planiraju voziti žičaru do Petrina trebali bi znati da je otvoren od 09:00 do 18:00 sati. U predblagdanske dane radit će do 23.20, a podzemna željeznica do 02.00.

Novogodišnji restorani u Pragu

U Pragu se nalazi veliki broj raznovrsnih pubova, restorana, kafića i restorana. Izbor je širok, ali da bi bio vrlo težak. Centar grada je popularniji, pa su lokalna mjesta često puna. Cijene na izborniku ovdje su veće za oko 15%. Osim toga, na blagdane su domaćini i dalje bačeni. Rezervacije za Novu godinu i Božić preporučuju se unaprijed, najmanje 2 tjedna prije planiranog banketa. Da biste to učinili, samo nazovite i za 2-3 dana još jednom potvrdite narudžbu. Na određenoj udaljenosti od centra i na periferiji, s lakšim mjestima, ali je poželjna i rezervacija. Najbolji restorani na periferiji nalaze se na području Smichova, Vinohradyja i Žižkova.

1. siječnja nekoliko će vlasnika otvoriti svoja mjesta. Štoviše, 1. siječnja ovdje slavi značajan datum - Dan obnove neovisnosti. Restorani neće biti otvoreni do 17:00, tako da je hrana i piće ujutro 1. siječnja bolje zaliha unaprijed.

Što se tiče atrakcija, onda na odmor većina njih ne radi.

Pregledi turista koji su se susreli s Novom godinom u Pragu

Oni koji su posjetili Prag na Novu godinu žure se da podijele svoje savjete i povratne informacije. Govore o činjenici da se u središtu grada nalazi najveća gužva koja se sastoji od turista i mještana. Bolje je ne stajati mirno, premjestiti, jer u svakom kutku trga ima mnogo zanimljivih stvari i ima što za vidjeti. Korisno je od organizatora putovanja zatražiti brošuru o nadolazećim događajima na ruskom jeziku.

Na Čehovskom mostu obično je gužva. Oni koji žele vidjeti vatromet na većem mjestu trebali bi krenuti na Manesov most.Također, turisti se pozivaju da se ne boje da trgovine i ugostiteljski objekti ne rade. Oni koji ostaju otvoreni za blagdane je dovoljno.

Neki ne preporučuju proslavu Nove godine u restoranima, jer to otežava osjećaj okusa lokalne proslave. Bolje je zamijeniti obrok u restoranu s bučnim okupljanjima u gradu. Ali to je stvar ukusa. Možete plesati na mjesnim mjestima, ali to Česi ne prihvaćaju.

Prag je odlično mjesto za opuštanje i nova iskustva. To će oduševiti turiste, bez obzira na svrhu posjeta. Doček Nove godine samo će pridonijeti toplim ugodnim emocijama. Nakon pažljivog proučavanja specifičnosti, možete napraviti odličan plan i voditi vrijeme uz maksimalnu korist. Nakon što smo malo radili na rutama i tražili hotele ili ture, možete vidjeti gotovo sve glavne znamenitosti, a ne propustiti niti jedan značajan predpraznik. I sve to zbog prilično razumnog novca iu odličnim uvjetima.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime