Svaku osobu privlači udobnost, luksuz i ekstravagancija. A to se odnosi na sve - automobil, odjeću, dom. Kao što izreka kaže - s lijepim rajem u kolibi. Naravno, to je dobro kada je voljena osoba blizu, ali idila neće dugo potrajati u pećini, kolibi ili kolibi. Od tih primitivnih tipova stanovanja, čovječanstvo je istupilo naprijed. Početak kretanja do ekstravagantnog stambenog prostora stavio je srednjovjekovne dvorce, antičke rimske, grčke vile.

Članak će predstaviti najljepše kuće koje izazivaju iznenađenje i divljenje. Ali sve je ovo relativno. Postoje mnogi drugi domovi diljem svijeta koji su upečatljivi u svojoj ljepoti i veličanstvenosti.

 

Palazzo Antilla - Indija, Mumbai

Smještaj, u vlasništvu Mukesh Ambanija, koji je postao četvrta osoba u svijetu po bogatstvu, opslužuje gotovo 700 ljudi. Manje sluge se jednostavno ne mogu nositi s čišćenjem bezbrojnih soba kod kuće. I ova skromna kuća ima 27 katova. Za izgradnju takvog "skromnog" doma potrošeno je 2 milijarde dolara.Nekoliko katova kuće rezervirano je za salone za sunčanje, teretane, fitness centre.

South Coogee - Australija, Sydney

Jedna od najljepših kuća na svijetu nalazi se u Sydneyu. Riječ je o prekrasnoj vili od oko 1000 četvornih metara. s pogledom na ocean i stijene. Usprkos činjenici da se u blizini nalazi ocean, na području vile izgrađen je veliki bazen Svim kuharima svijeta zavidjelo bi takvoj kuhinji koja se nalazi u ovoj kući. Zgrada ima nekoliko dnevnih i pet spavaćih soba. Stan je u izgradnji već nekoliko godina, jer je projekt kuće ambiciozan i ogroman.

Versailles - SAD, Florida

Najljepša i najveća kuća u Sjedinjenim Državama nalazi se u blizini grada Orlando, udaljenog 30 kilometara. Ova palača je u vlasništvu milijardera Davida Siegela. Zgrada ima 30 prekrasnih soba, kuglanu, susjedni bazen. Ali to nije sve ... Nastavimo - bejzbolsko igralište, teniski tereni, garaža koja može primiti 20 automobila, garažu, tri bazena, malo kazalište, zabavne i igraonice za djecu, 23 kupaonice s jacuzzijem.

Manalapan Residence - Sjedinjene Američke Države, Florida

Na Floridi postoji još jedna vrlo lijepa kuća koja s obje strane gleda na ocean. Ova vila ima 24 kupaonice, 14 spavaćih soba. Ukupna površina parcele je više od 2,5 hektara, a trošak ove "ljetne kolibe" prelazi 125 milijuna dolara. Na području se nalazi velika garaža, kasino i plaža beskonačnih veličina, a na ovoj plaži nalazi se bar s ekstravagantnim koktelima i elitnim pićima. Naravno, sve to možete nadopuniti akvarijem s morskim psima, kozmetičkim salonom, karting stazom ...

Starwood Estate - SAD, Colorado, Aspen

Nakon Floride, koja se seli u središnji dio Sjedinjenih Država, trebate obratiti pozornost na još jednu lijepu kuću, odnosno na pravu kraljevsku palaču. Planine Colorada uvijek su impresionirane svojom neopisivom ljepotom krajolika. No, ova palača je upečatljiva u svojoj ljepoti, čak i na pozadini takvih krajolika. Sobe palače su ukrašene skupim stablima, opremljenim bijelim i crnim kožnim namještajem. Tu je i veliki grijani bazen. Romantičan i šarmantan dodir s unutarnjim dijelom zgrade dodaje kamine od kamena.

Clifton 2A - Južna Afrika, Cape Town

U podnožju planine, koja nosi ime Lavlje glave, nalazi se vila s pogledom na Atlantski ocean. Izradio ga je projektni studio Saota. Ovo je možda najslikovitija i najelegantnija kuća na svijetu. Ali također je teško doći do ... Izgradnja kuće je odgođena za nekoliko godina zbog svoje udaljene lokacije i vrlo jakih lokalnih vjetrova. Ova vila je veličanstvena u svakom detalju, ali njezin vlasnik još nije pronađen. Oni koji žele kupiti to treba žuriti, jer su podnositelji zahtjeva za kupnju već zainteresirani za kuću.

Jedan penthouse Hyde Park - Velika Britanija, London

Na području Hyde Parka u Londonu nalazi se čitav kompleks apartmana koji nude zadivljujući pogled na glavni grad Engleske. Da biste postali vlasnik takvog doma u središtu Londona s privatnim parkirnim i alarmnim sustavima najnovije generacije, potrebno je kopati samo 290 milijuna dolara. No, vlasnik takve imovine će moći živjeti u luksuzu seoske kuće, bez da se lišava mogućnosti uživanja u životu u središtu engleske prijestolnice.

Updown Court - Ujedinjeno Kraljevstvo, Windshall

U selu Windlesham, koji se nalazi u blizini Londona, nalazi se jedna od najatraktivnijih kuća na svijetu i jedna od najskupljih u Engleskoj. Elton John House i dvorac Windsor nalaze se u susjedstvu. Ova kuća ima područje polijetanja helikoptera, garažu s kapacitetom do 8 limuzina, kino s 50 sjedećih mjesta, 5 olimpijskih bazena, 22 spavaće sobe. Ali to nije sve. Na području postoje konjušnice, kuglanje, squash, tenis i golf tereni. Cijena ove kuće sa 103 sobe je 122 milijuna funti.

Villa Leopolda - Francuska, Azurna obala

Na francuskoj rivijeri u gradu zvanom Villefranche-sur-Mer nalazi se više od 80.000 četvornih metara. Palača je sagrađena 1902. godine za kralja Leopolda II.Tu je veliki vrt s preko 1000 stabala maslina, s velikim brojem biljaka i drveća, uključujući limun i naranče. 50 vrtlara brine za svu tu floru. Ova najljepša kuća vrijedi 500 milijuna dolara. Ali možete se cjenkati, jer u usporedbi s drugim sličnim domovima ima manje soba - 14 kupaonica i čak 11 spavaćih soba.

Ogledalo Kuće - Italija, Bolzano

U Italiji je projekt poznatog arhitekta Petera Pichlera izgradio dvije kuće s ogledalima (ogledala). Njihova fasada je prekrivena ogledalima. U njihovom razmišljanju vidljive su Alpe Južnog Tirola. Ove najljepše kuće su blago podignute i odmaknute po visini kako bi pružile najbolji pogled na okolnu prirodu.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime