Uvijek postoji rasprava o potrebi uvođenja školske uniforme. Neki smatraju da je to potrebno, drugi su uvjereni da na taj način školska uprava sprječava dijete da ispoljava svoju individualnost. Stoga su dizajneri školske odjeće suočeni s teškim zadatkom - stvoriti takve modele koji će privući i djecu i odrasle. Što predlažu nositi dječacima u novoj školskoj godini?

 

Glavni trendovi

Univerzalnost i nepretencioznost nisu jedini kriteriji koje odjeća školske djece mora zadovoljiti. Osim toga, to bi trebao biti atraktivan i moderan. Školska uniforma neće doživjeti temeljne promjene tijekom 2018. godine. Glavne nijanse će biti crne, plave, sive, zelene i slonovače.

 

Modeli za tinejdžere pokušavaju sve podsjetiti da je za njih najvažnije studirati. Stoga slika mora biti potpuna. Važan detalj kostima su džepovi.

Obično svaka škola postavlja vlastite zahtjeve za školske uniforme za učenike. Neki se pridržavaju strogih koncepata, drugi dopuštaju prisutnost u haljini manjeg tiska. U isto vrijeme važno je zapamtiti da odjeća školske djece, prije svega, treba biti klasična i tek tada moderna.

 

 

Odabir boje

Shema boja u kojoj je odjeća napravljena za učenika trebala bi biti mirna, a ne dosadna. Stoga roditelji često preferiraju crnu ili sivu boju. Ali ako obrazovna ustanova u kojoj vaše dijete studira ne postavlja posebne zahtjeve prema boji odjeće za učenika, tada možete odabrati nešto više zabave.

Izvrsna opcija bila bi tamnocrvena, plava ili blijedozelena. Takva odjeća izgleda zanimljivo, osobito ako odaberete pravu košulju.

 

 

 

Psiholozi kažu da tamno plava i tamno zelena imaju dobar učinak na mentalnu aktivnost.

 

Burgundska boja unosi samopouzdanje i dječaka čini discipliniranijim. Stoga se ovoj boji preporuča odabrati za nervozu i za djecu koja se teško koncentriraju na lekciju.

 

Nijanse sive imaju smirujući učinak na živčani sustav. Stoga će ti kostimi biti idealni za djecu s hiperaktivnošću.

 

 

Plave i svijetle plave boje mogu iritirati oči. Međutim, to ne znači da ih treba potpuno napustiti. Potrebno ih je samo ispravno kombinirati s drugim nijansama koje će im pomoći u ravnoteži. Na primjer, crne ili sive hlače savršene su za plavu jaknu.

 

Kombinirana crna i bijela odijela pogodna su za svečane i svečane događaje. No, koristiti ga za svaki dan nije vrijedno toga, jer može ometati dijete i spriječiti ga da se koncentrira na nastavu.

Neki modeli školskih uniformi imaju geometrijski uzorak (ćeliju, romb itd.).

Odabir materijala

Važno u odjeći za učenika je materijal iz kojeg je izrađen. Najbolje je odabrati odijela od prirodnih tkanina, kao što su pamuk, lan ili vuna. Dopuštena je mala količina sintetičkih vlakana. To će pružiti mogućnost produženja trajanja forme. Štoviše, takve se tkanine lakše čiste i praktički se ne gužvaju.

Izbor stila

Dječaci ne manje djevojke žele izgledati elegantno. Stoga su dizajneri odlučili ostaviti zastarjele modele i predstavili u svojim kolekcijama moderne i kvalitetne kostime u kojima će se svaki dječak osjećati ugodno.

Godine 2018. bit će relevantni klasični modeli oblika, s blago suženim hlačama. Osim njih, modni dizajneri predlažu korištenje nepoznatih jakni, ali modernih džempera, džempera ili čak klupskih sakoa iz različitih materijala.

 

Ništa manje važne su ravne hlače sa strelicama. Takvi će modeli, naravno, morati svakodnevno glačati. Ali možete odabrati modele iz baršuna. Ovaj materijal je manje podložan kolapsu.

 

 

Školska uniforma za dječaka danas u potpunosti ponavlja kanone poslovne mode. Osim kostima, predlažu nošenje bijelih košulja i dolčevita.

Glavni kriterij pri odabiru odjeće za učenika trebao bi biti praktičnost. Stoga sugerirajte da se dječak kreće, hoda ili sjedne. Važno je da stvar nije samo dobro sjediti na djetetu, nego i da ne zadržava njegove pokrete. Također, dijete se lako može nositi s kopčama ili bravama.

Za tople dane dovoljno je kupiti nekoliko majica s kratkim rukavima. Modeli s dugim rukavima trebat će više. Modeli prigušenih tonova pogodni su za svakodnevno nošenje. Takve nijanse poput limete, ružičaste, žute ili narančaste boje prikladnije su za svečane događaje.

 

Danas u modnim kolekcijama možete pronaći mnogo jakni s 2-3 gumba. Međutim, ova opcija nije prikladna za visoke dječake tanke građe. Oni će izgledati puno bolje klasične verzije s velikim brojem gumba.

 

 

 

Ako dijete ne voli jakne, onda mu dizajneri nude udobne prsluke. Najbolja opcija će biti model tamno zelene ili tamnoplave nijanse.Mogu se staviti na odmor ili otvorenu lekciju. U običnim danima hlače se mogu kombinirati s košuljom, džemperom ili raglanom. Izbor ovisi o vremenu.

 

Izbor cipela

Ništa manje važno za studenta je izbor cipela. Uostalom, jedan mora biti ne samo stilski, ali i visoke kvalitete i udoban. Ako postoji takva prilika, onda je bolje odabrati cipele od prave kože s udobnim potplatom i čvrstom pozadinom.

Za dječake, modeli s zaobljenim nosom klasičnih boja (crna i smeđa) bit će relevantni. Za učenike nižih razreda, modeli s velcrom će biti prikladni. Starija djeca neće odustati od vezenja ili malih zakovica.

 

Pravila odabira

Na što bi roditelji trebali obratiti pažnju pri odabiru odjeće za studenta? Prije svega, obrazac mora biti od kvalitetnih materijala. Idealno - prirodne tkanine s malim dodatkom sintetike. Takva odjeća je sigurna za djecu i praktična za nošenje.

Primijetite kako odijelo sjedi na djetetu. Ako barem jedan njegov dio nije veličine, bolje je odbiti. Provjerite je li dijete ugodno za kretanje u odabranoj odjeći. Uostalom, on neće uvijek sjediti za stolom.

 

Kao što možete vidjeti, školska uniforma nije nužno dosadno odijelo. Prilikom odabira odjeće za učenika, usredotočite se ne samo na modne trendove ili zahtjeve školske uprave, nego i na osobne preferencije djeteta.

A kakvu ste školsku uniformu odabrali za svoje dijete?

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime