Lambrequin - ukras, uokvirivanje vrha zavjesa. Kao takav, ovaj dio funkcionalnog opterećenja ne nosi, osim što skriva vidljive nedostatke na zidovima u blizini prozora. Češće je lambrequin ekskluzivno dekorativni element zavjese koji se u organskoj izvedbi dvorane najviše sviđa. Savršeno nadopunjuje til i općenito ukrašava unutrašnjost. Koje će opcije biti najrelevantnije u 2017. godini? charm-hr.decorexpro.com pripremio je najbolji izbor primjera na fotografiji.

U modernom dizajnu, lambrequins za zavjese su sažeti u izgledu i pomalo minimalistički. One se mogu vrlo organski kombinirati s tehničkim roletama koje češće obavljaju funkcionalnu ulogu. Danas bogati klijent, u pravilu, preferira prirodne materijale - svilu, lan, vunu. Također su važne pastelne nijanse, plemenite teksture i geometrijski uzorci.

Danas je postalo moderno ukrasiti prozore u hodniku nekim lambrekinima bez dodatnih zavjesa.Takav bi prijem bio posebno prikladan za sobu u kojoj nedostaje dnevnog svjetla.

Lambrekini su tri vrste:

  • meka;
  • tvrd;
  • u kombinaciji.

Možda su najpopularnije uvijek bile meke lambrekine. Oni čine sobu elegantnijom i svečanom. Taj je izgled kombinacija zavjesa i tila s različitim zastorima. Najjednostavnija varijanta mekih lambrekina je jedna traka tkanine, pričvršćena za pletenicu.

U ovom interijeru, šik zavjese s lambrequinom služe ne samo kao element prostornog uređenja, već i kao vrlo atraktivan elegantan naglasak u uređenju dvorane.

Tvrde lambrekini izrađeni su od gustih tkanina, koje se za još veću čvrstoću tretiraju posebnim pečatima - flizelinom ili dublerinom. Također, često ove lambrequins povući na drveni okvir ili izrađene od izdržljive plastike.

Oni su savršeno u kombinaciji s tila i prekrasne zavjese, ali ne manje skladan izgled zajedno s rolete i roll zavjese.

Zbog svoje guste osnove, takvi lambrekini mogu biti vrlo različitih oblika i uspješno ga čuvati tijekom cijelog životnog ciklusa.

Kombinirane sorte kombiniraju značajke dva gore opisana lambrekina, stvarajući vrlo lijepe i neobične mogućnosti dekoracije za prozorske otvore. U pravilu, meke i tvrde lambrekine djeluju kao zasebni dijelovi "sastava zavjesa".
 

Moderan dizajn pelmeta i zavjesa: trendovi 2017. godine

Hit sezone 2017. - zavjese s tvrdim pelmetsima. Najbolji izbor za dekoraciju prozora u modernom interijeru bit će kratka ravna lambrequin bez previše dekor. Izgleda vrlo impresivno u jednobojnom dizajnu, ali prugasti ili bilo koji drugi geometrijski tisak također će biti savršeno nadopunjavanje interijera u relevantnom modernom stilu. Zavjese s monogramima i glatke obrasce s uzorkom savršene su za klasičnu postavku.

Kao i uvijek trendovski minimalizam i skandinavski stil, svijetle duboke boje tekstila prozora neće biti manje relevantne 2017. godine.

Zasićene tople boje oduševit će oko u hladnim godišnjim dobima, kada nam nedostaje sunčeve svjetlosti i topline.

Sve nijanse akvamarin boja, smaragdne boje, kao i egzotični raspon s raznolikom vegetacijom izgledaju veličanstveno u hodniku.

Sljedeća novost sezone bit će zavjese i lambrekini u boji kameleona, koji s različitim svjetlosnim sjajem s različitim zanimljivim nijansama. Ova vrsta tkanine čini interijer romantičnim i pomalo tajanstvenim.

Vegetativni ukras na zavjesama i lambrekinima uvijek će pronaći svoje obožavatelje. Uvijene grančice biljaka, nježno cvijeće izgledaju prekrasno u unutrašnjosti dvorane.

Također popularan će biti kombinacija sjajne prelijepe i mat zavjese, ili naizmjenične sjajne i dosadne trake na samoj tkanini. Takva se slika može prilagoditi bilo kojem stilu.

Boja tkanine mora biti u skladu s općom paletom prostorije. Ako se zastor suprotstavlja glavnim zavjesama, tada se njegova boja i uzorak moraju ponoviti u drugim elementima unutrašnjosti dvorane.

Spektakularni glamur svakako je prisutan u dizajnu ove sobe. Fuchsia lambrequin kontrast s tamnim zavjesama, ali s preciznošću ponavlja paletu luksuznih fotelja i boju akcentnog zida u otvoru. Drski kontrast svakako nadahnjuje, ispunjava prostor kreativnim šarmom i beskonačnom energijom.
Moderna luksuzna unutrašnjost s aristokratskim notama prikazana je na sljedećoj fotografiji. Prekrasne zavjese razdvajaju dnevni boravak i radni prostor. Nevjerojatno lagan, zanimljiv i kompletan, ured izgleda kao tekstilni dekor: prozor je ukrašen zastorom, a dno tila je obrubljeno rubom, ponavljajući uzorak glavne zavjese u dnevnoj sobi.

U dnevnoj sobi na fotografiji, uglačan stol za večere i suptilne lambrequine, položen s naborima, daju suptilan šarm sobi i održavaju odgovarajuće raspoloženje u slučaju svjetovnih večera s važnim gostima.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime