Ovaj materijal je radije esej o sjećanju na one koji su umrli 2017. godine. Mnogi pojedinci ovdje, nesumnjivo, nisu dostojni niti jednog reda, već cijele priče.

Mrtav u siječnju 2017

1. siječnja preminuo je Anthony Atkinson, poznati britanski znanstvenik i ekonomist koji je stvorio Atkinsonov indeks (jedan od indeksa društvene nejednakosti).

Atkinson Anthony

3. siječnja, u 79. godini, umro je veliki kozmonaut, Igor Petrovich Wolf, heroj SSSR-a.

Igor Petrovich Wolf

4. siječnja nije postao utemeljitelj jednog od prvih vokalno-instrumentalnih ansambala SSSR-a “Pjevačke gitare” - Vasiljev Anatolij Nikolajevič. U vrijeme njegove smrti imao je 81 godinu. Očito danas ne znaju svi i znaju glazbenu povijest tih vremena, ali sigurno mnogo ljudi zna takve ličnosti kao što su Yury Antonov, Irina Ponarovskaja. Uostalom, oni, a ne samo članovi ovog ansambla. Vasiliev je dio svoga života posvetio razvoju umjetnosti, ali se iz nekog razloga rijetko pamti u tisku.

6. siječnja indijski glumac Om Puri umro je u 66. godini života. Prisjetio nas se filma "Disco Dancer", u kojem je igrao ulogu Davida Browna.

Om puri

12. siječnja rođaci, prijatelji i publika oprostili su se od Williama Petera Blattyja (89 godina) - američkog redatelja, pisca i scenarista koji je stvorio veliki bestseler - "Egzorcist".

William Bletty

14. siječnja umro je Solovyov Yury Vasilyevich, koji nije živio 2 dana do 84 godine. Bio je talentirani ruski glumac, počasni umjetnik RSFSR-a.

Yuri Soloviev

16. siječnja umro je Eugene Cernan (82 godine), američki legendarni astronaut, danas je posljednji od onih koji su stajali na površini Mjeseca!

Eugene Cernan

19. siječnja ubio je slavnog glumca Miguela Ferrera. Smrtni rak bio je rak grkljana. Glumio je u popularnim filmovima kao što su “Twin Peaks”, “RoboCop”, kao iu TV seriji “Marine Police: Los Angeles”. Budući da je bio u ozbiljnom stanju, Miguel je i dalje bio entuzijast i sve do posljednjeg je aktivno sudjelovao u pucnjavi.

Miguel Ferrer

Istog dana, brazilski pjevač, solist Kaoma, Loalva Braz, nije postao. U vrijeme njezine smrti imala je 63 godine. Događaji ovog dana su zapanjujući u svojoj okrutnosti. Zločinci su ušli u kuću, pogodili Braz, bezobzirno prijetili nožem i opljačkali. Nakon toga su zajedno s Loalvom napustili mjesto zločina. Zbog problema s motorom, kriminalci su odlučili spaliti automobil zajedno s pjevačem.

Loalva Braz

25. siječnja umro je John Hurt - veličanstveni glumac čiji će idoli i ljubitelji gledanja uvijek pamtiti i beskrajno se diviti Ivanovoj vještoj igri, osobito ulozi Ollivandera. Ljubitelji filma "Doktor Tko" zauvijek će se sjetiti vojnog liječnika.

John Hurt

27. siječnja preminuo je Emmanuel Riva, jedan od starih kandidata za Oskara (za Love Ribbon, 2013).

Emmanuel Riva

28. siječnja umro je bjeloruski i sovjetski pop pjevač Alexander Tikhanovich (64 godine), bivši član ansambla Verasy.

31. siječnja - rođaci i idoli oprostili su se od glazbenika Johna Wettona, koji je svirao u popularnim bendovima kao što su Uriah Heep, Roxy Music, Azija, Wishbone Ash, UK.

John Wetton

Mrtav je u veljači 2017

2. veljače umro je 93-godišnji Max Luscher - švicarski znanstvenik, psiholog koji je razvio Luscherov test boje.

Max Luscher-min

Georgy Georgievich Taratorkin umro je 4. veljače - ruski i sovjetski glumac, Narodni umjetnik vremena RSFSR-a.

Taratorkin Georgiy Georgievich

Dana 5. veljače otišao je 70-godišnji švedski glumac Bjørn Justat Triggve Granat. Serija “Most”, “Djevojka s zmajevom tetovažom” - upravo je u tim vrpcama za nas bio najupečatljiviji Pomegranate.

Nar, Bjorn

8. veljače umro je Peter Mansfield, vlasnik Nobelove nagrade za medicinu, koju je 2003. dobio za izum MRI. Bez sumnje, ovo je genij na svom polju, zahvaljujući kojem su milijuni života spašeni.

Peter Mansfield

12. veljače - još jedan talent napustio je svijet - Al Jarro (imao je 76 godina), popularni pjevač i jazz glazbenik Amerike.

Al jerro

13. veljače ubijen je Kim Jong Nam, najstariji sin vođe DLRK-a (Kim Jong Il). Tragedija se dogodila u Kuala Lumpuru (Malezija), što je izazvalo veliki skandal u svijetu politike.

Kim Jong Nam

19. veljače - Ostashev Alexey Valentinovich, 55-godišnji ruski kontrabasist i basist koji je nastupao na pozornici s mnogim popularnim umjetnicima, uključujući i poznati bend The Untouchables, umro je.

Ostashev Alexey Valentinovich

20. veljače - Churkin Vitaly Ivanovič - ruski i sovjetski diplomat, predstavnik Ruske Federacije pri UN-u, a od 2006. - Vijeću sigurnosti UN-a.
Churkin Vitaly Ivanovich
22. veljače - Nevjerojatno talentirani glumac ruske i sovjetske kinematografije, Narodni umjetnik RSFSR-a, Aleksej V. Petrenko, preminuo je.
Petrenko Aleksej Vasiljevič
25. veljače - u dobi od 36 godina, Neil Fingleton, prekrasni engleski košarkaš i glumac, umro je od srčanog udara.

Neil Fingleton

27. veljače nije bilo ruskog novinara, producenta, tvorca programa "Čekaj me" Kušnerova Sergeja Anatolijevića

Mrtav u ožujku 2017

10. ožujka - Robert James Waller (77 godina) - američki pisac, poznat javnosti kroz svoj roman - "Mostovi okruga Madison".

Robert James Waller

13. ožujka umro je Richard Sayn-Wittgenstein-Berleburg (82 godine) - danski princ, rođak kraljice Benedikta (supruga njezine sestre).

Richard Sayn-Wittgenstein-Berleburg

18. ožujka - umro je najveći rock glazbenik Chuck Berry.

Chuck bobica

20. ožujka umro je David Rockefeller (101 godina star) - glavna kuća u Rockefellersu, poznatom milijarderu, političaru i bankaru.

David rockefeller David Rockefeller je umro

21. ožujka umro je Colin Dexter (86 godina) - engleski pisac, poznat kao autor detektivskih priča o inspektoru Morseu.

Colin dexter

22. ožujka umro je Lembit Yukhanovich Ulfsak (69 godina) - estonski i sovjetski glumac, naš voljeni gospodin Hej, Paganel, Til Ulenshpigel.

Lembit Yuhanovich Ulfsak

Umro u travnju 2017

1. travnja, u dobi od 84 godine, umro je ruski i sovjetski pjesnik, scenarist, redatelj Yevgeny Yevtushenko. Uzrok smrti bio je rak četvrtog stupnja. Tijelo legendarnog pjesnika počiva u Peredelkinu u blizini groba Pasternaka.

2. travnja - Olekh Sergey Georgievich (51 godina) - Ukrajinski umjetnik - showman, glumac, sudionik dva projekta: "Mask Show" i "Gentleman Show". Radio je do posljednjih dana, ne govoreći da je bolestan od raka.

Olekh Sergey Georgievich

8. travnja umro od srca neuspjeh Grechko Georgij Mihajlovič (85 godina) - kozmonaut, heroj SSSR-a, Čehoslovačka.

Grechko Georgiy Mikhailovich

Dana 12. travnja, u 57., brat Eddie Murphyja Charles Murphy je preminuo. Bio je veliki američki glumac i scenarist, ali nije mogao prevladati leukemiju (na fotografiji desno).

umro Charles Murphy s desne strane

Umro u svibnju 2017

7. svibnja umro je u 71. godini života, Vladimir Bogin, Narodni umjetnik Maly Theatre, filmski glumac. Među omiljenom publikom traka sa svojim sudjelovanjem, "Očevi i sinovi", "Šetnja na putu" i drugi.

Dana 12. svibnja umro je Yury Borisovich Sherstnev (77 godina) - neponovljivi glumac kazališta, filma i televizije.

Sherstnev Yuri Borisovich

14. svibnja narodni umjetnik RSFSR-a, popularna sovjetska glumica Kartaševa Irina Pavlovna, nije postala. Imala je 95 godina u vrijeme smrti.

Kartaševa Irina

Istog dana umro je američki glumac i dobitnik nagrade Emmy Powers Booth.

Ovlasti Booth

Dana 16. svibnja, Oleg Borisovich Vidov je umro nakon teške bolesti u dobi od 73 godine. Sovjetski glumac, redatelj, producent će zauvijek ostati u sjećanju rodbine, rodbine i obožavatelja.

umro Vidov Oleg

Radnja filma "Sretno, gospodo. Vrste kao poručnik Slavin

Vrste Olega

18. svibnja postao je svjestan iznenadne smrti najvećeg rock glazbenika, skladatelja i gitarista Chrisa Cornella, koji je imao samo 52 godine.

Chris Cornell

22. svibnja, u dobi od 78 godina, umro je Vladimir Ivanovič Pereturin - poznati sportski komentator, a ranije nogometaš (branitelj). Samo je jedan dan ostao do 79. rođendana.

Pereturin Vladimir Ivanovič

Istog dana, u dobi od 94 godine, umrla je Dina Merrill - poznata holivudska glumica i društvena osoba.

 Dina Merrill

Dana 23. svibnja svijet je bio šokiran vijestima o smrti neponovljivog Rogera Moorea. Kultni britanski glumac, producent i scenarist, kojeg je svirao "agent 007" Jamesa Bonda, napustio je svijet 90-tu godinu svog života.

Glumac Roger Moore Roger Moore

Mrtav u lipnju 2017

Dana 13. lipnja umrla je zvijezda emisije "Bitke za psihijatore" Ilona Novoselova (29 godina). Prema poznatim podacima, djevojčica je pala sa šestog kata nakon svađe s dečkom. Novoselova je bio jedan od najskandaloznijih i nepredvidivih sudionika sedme sezone predstave. Prema rezultatima glasovanja, Ilona je zauzela drugo mjesto, zatim je Aleksej Pokhabov pobijedio.

Dana 15. lipnja umro je Aleksey Batalov (88 godina) - poznati glumac sovjetske kinematografije, omiljeni junak filmova "Moj dragi čovjek", "Rumyancevljev slučaj", "Moskva ne vjeruje u suze", itd. bedra.

16. lipnja nije bio političar Helmut Kohl. Ugledni njemački kancelar odigrao je značajnu ulogu u poboljšanju odnosa između Njemačke i Rusije, kao iu ujedinjenju Europe.

21. lipnja umro je general-bojnik KGB-a i sovjetski obavještajac Yuri Drozdov (91).

29. lipnja nije postao bivši solist poznate ruske pop grupe “Ivanushki International” Oleg Yakovlev. Dobili su dijagnozu bilateralne upale pluća. Srce glazbenika nije moglo podnijeti komplikacije. U vrijeme njegove smrti imao je samo 47 godina.

Mrtav u srpnju 2017

Pisac Daniel Granin umro je 4. srpnja, 2 godine prije 100 godina. Bio je član Velikog Domovinskog rata, laureat Državne nagrade Ruske Federacije i SSSR-a, heroj socijalističkog rada. Graninovi romani postali su poznati diljem SSSR-a - "Tragači", "Nakon vjenčanja", "Idem u oluju".

9. srpnja, u dobi od 87 godina, umjetnik Ilya Glazunov nije postao. Od 1987. do posljednjeg dana života bio je rektor Ruske slikarske akademije, na njegovu zaslugu brojne slike u žanru povijesnog slikarstva.

20. srpnja, u dobi od 42 godine, umro je Chester Bennington - glavni pjevač glazbenog sastava Linkin Park. Prema njegovim voljenim osobama, Bennington je bio ovisan o drogama i alkoholu i na kraju je odlučio počiniti samoubojstvo.

30. srpnja nije postao mladi glazbenik - producent i skladatelj rap grupe LSP Roma Englishman (29 godina). Ništa se ne zna o uzroku smrti.

Dana 31. srpnja umrla je Jeanne Moreau (89 godina) - poznata francuska glumica iz 60-ih koja je igrala u 142 filma - Ljubavnici, Podignite se na skelu, Dnevnik sluškinje, Jules i Jim, Noć, itd.

Mrtav u kolovozu 2017

16. kolovoza Rusija je bila šokirana vijestima o smrti slavne ruske i sovjetske filmske glumice Vere Glagoleve. Glumica nije mogla prevladati rak i umrla u dobi od 61 godine. Postala je poznata po svojim ulogama u filmovima "Ne pucaj u bijele labudove", "Oženi kapetana", "S poštovanjem", "Torpedo bombardera", i mnoge druge. Osim toga, Glagoleva se nedavno aktivno bavi režijom.

23. kolovoza umro je Dallas McCarver - mladi 26-godišnji američki bodybuilder, kandidat za titulu gospodina Olympije. Prema lokalnim medijima, McKarveru je blokirao dah stranog objekta, još detaljnije činjenice još nisu poznate.

25. kolovoza, 45, umro je svjetski poznati američki bodybuilder Rich Piana. Osim svoje sportske karijere, Rich je bio uključen u bloganje i poduzetništvo. Smrt bodybuildera postala je poznata iz usta njegova prijatelja Bradleya Martina, koji je objavio tragične vijesti u svom Instagramu.

14. kolovoza Pian je u svome domu pronađen bez svijesti, a posljednje dane svog života proveo je u komi. Prema izvješćima medija, Rich je uzeo veliku dozu posebnog lijeka (polimetil metakrilata), takozvanog "organskog stakla".

30. kolovoza Sjedinjene Države opraštaju se od legendarne Louise Hay, velikog psihologa i govornika, jednog od utemeljitelja popularnog pokreta samopomoći, koji je postao poznat upravo putem web stranice Louise. Hej, umro je u 91. godini života.

Mrtav u rujnu 2017

4. rujna - u dobi od 30 umro glumica Stella Baranovskaya.

Pjevačica Katya Gordon pisala je o tome u svom Instagramu. Stella je imala limfoblastičnu leukemiju. Posljednjih dana doživjela je strašnu bol i nije mogla hodati. Petogodišnji sin glumice sada je ostao bez majke.

Dana 14. rujna preminuo je Rada Zmikhnovskaya, bivši član ruskog benda Band Eros. Službeni uzrok smrti bio je hemoragijski moždani udar.

23. rujna umro je glumac Nikolaj Godovikov (67 godina), miljenik milijuna sovjetskih građana, koji je glumio slavnu ulogu Petruhe u filmu "Bijelo sunce pustinje". Uzrok smrti bio je rak.

26. rujna postalo je poznato o smrti 37-godišnje Natalie Yunnikove, zvijezde serije "Povratak Mukhtara". Prema njezinoj bivšoj supruzi Antonu Fedotovu, Natalija je pretrpjela moždani udar (opsežno moždano krvarenje). 22. rujna izgubila je svijest. Liječnici su glumicu uveli u umjetnu komu. Yunnikova je umrla ne vraćajući se svijesti.

Istog je dana umrla legendarna figura klizačice SSSR-a Lyudmila Belousova.

Četverostruki svjetski i europski prvak u paru s Olegom Protopopovom umro je u Švicarskoj u dobi od 81 godine nakon duge bolesti. Tijelo Lyudmile Evgenievne kremirano je.

27. rujna mladi glumac Egor Klinaev (star 18 godina), poznat po seriji "Fizruk", poginuo je u nesreći u Moskvi. Strašnom slučajnošću, Klinaev se zaustavio kako bi pomogao vozačima u nesreći, a tada je bio pod kotačima drugog automobila koji očito nije primijetio nesreću koja se dogodila.

30. rujna, u 73. godini, Andrei Menshikov, sovjetski i ruski pjesnik, scenarist, dramski pisac i jedan od prvih utemeljitelja KVN-a, nestao je. Osim toga, Andrej Viktorovich autor je stotina pjesama i pjesama, dugo je radio na ruskoj i sovjetskoj televiziji i bio je tvorac najpopularnijih programa "Hajde, djevojke!", "Laku noć, djeca", "Jolly Fellows", itd.

Mrtav je u listopadu 2017

9. listopada, u dobi od 82 godine, umro je izvanredni iscjelitelj, filozof i pisac Allan Chumak. To je najavio njegov bliski prijatelj Dmitry Gordon. Allan u 80-90 bio je jedan od najpoznatijih iscjelitelja Rusije.Njegovi televizijski sastanci okupili su milijune gledatelja ispred ekrana.

15. listopada preminuo je ruski glumac Dmitry Maryanov. Umro je u predgrađu Lobnya na putu do bolnice. Prema informacijama REN TV kanala, kao rezultat liječničkog pregleda, postalo je poznato da je umjetnikovo srce prestalo zbog akutnog gubitka krvi. Uzrok tragedije bila je kombinacija nespojivih lijekova.

Mrtav je u studenom 2017

10. studenoga Rusija je bila šokirana vijestima o smrti Mihaela Zadornova, najpoznatijeg i najpoznatijeg humorista, satiričkog pisca. Prije nego što je dostigao 70, preminuo je od progresivnog tumora mozga koji je dijagnosticiran prije godinu dana. U studenom 2016. godine, Mihail Nikolayevich je operiran u Njemačkoj, ali operacija nije donijela željeni rezultat, niti daljnja kemoterapija. Nekoliko dana prije svoje smrti Zadornov je prihvatio pravoslavnu vjeru, iako je prije toga bio pristaša poganstva.

11. studenoga popularni TV voditelj i novinar Boris Notkin nije postao. Bio je psihički nesposoban izdržati, zapravo, presudu (rak četvrtog stupnja) i počinio samoubojstvo.

15. studenoga Gustav Ar umro je - američki reper, poznat kao Lil Peep. Prema poznatim podacima, 21-godišnji glazbenik umro je od predoziranja drogom. Gustavovo tijelo pronađeno je u autobusu za vrijeme obilaska. Na ovaj dan u gradu Tucsonu (Arizona) trebalo je održati koncert. Šokirani prijatelji odmah su odveli tipa u bolnicu, ali nisu uspjeli spasiti glazbenika.

22. studenog u Londonu umro je operni pjevač i Narodni umjetnik Rusije Dmitrij Hvorostovski. U lipnju 2015. godine Dmitriju je dijagnosticiran tumor na mozgu. Čim je umjetnik saznao za bolest, odmah je otkazao sve nastupe i prošao kemoterapiju. Nakon tretmana, glumac se 25. kolovoza 2015. vratio u Metropolitan Opera u New Yorku. U prosincu 2016. bolest je počela napredovati. Dmitry je umro u dobi od 56 godina. Nedavno (16. listopada 2017.) napunio je 55 godina.

Mrtav u prosincu 2017

9. prosinca, umro Narodni umjetnik SSSR-a, kazalište i filmski glumac Leonid Bronevoy (88 godina).

Odigrao je desetke uloga u filmovima "Formula ljubavi", "Pokrovskie vorota", "To Munchausen", no prava popularnost došla je umjetniku nakon uloge Heinricha Mullera u filmu "Sedamnaest trenutaka proljeća".

10. prosinca umro je Charles Green - najpopularnija internetska osoba u SAD-u, koja je vodila svoje kanale na YouTubeu "TheAngryGrandpaShow", "Djedov kutak" pod pseudonimom Angry Grandfather (AGP). Jadni Charles bio je ozbiljno bolestan i umro zbog komplikacija uzrokovanih cirozom jetre.

18. prosinca preminuo je mladi južnokorejski glazbenik, pjevač skupine SHINee Kim Jonghin (27 godina). Nažalost, momak se nije mogao nositi s dubokom depresijom i izgubio rezultat.

Dragi čitatelji, pozdravljamo vaše povratne informacije i tople riječi o osobnostima koje su vam poznate s ovog popisa.

38 KOMENTARI

 1. hvala na informacijama, sada ću znati tko je još uvijek s nama i tko više nije vječna uspomena na njih mnogi su znali iz ranijih godina, ponekad gledam i iznenađen sam - ne mogu vjerovati da nema više

 2. Kakva šteta za Chestera, samo nemojte prenijeti riječima, prošlo je 5 mjeseci, ne mogu vjerovati: (odmorite se u miru, Chester)

 3. "... Prema njegovim voljenim osobama, Bennington je bio ovisan o drogama i alkoholu, i na kraju je odlučio počiniti samoubojstvo." Uzeli su informacije u nekom žutom tisku i objavili na obumu. Iako ne bi bilo sramotno. Oskrnavio je ime takve osobe!

  • “... Do šesnaeste godine pokušao je sve moguće vrste alkohola i droga. Sa 17 godina preselio se kod svoje majke, koja je bila toliko šokirana pojavom mršavog narkomana, da mu je zabranio da napusti kuću. Nastavio je "razbijati se", nastavio je piti. Uskoro, kako sam priznaje, pretvorio se u "apsolutno kroničnog alkoholičara". U narednim godinama, alkoholizam će i dalje podsjećati na sebe. ”@Wikipedia
   Nismo htjeli povrijediti ničije osjećaje, već smo jednostavno istaknuli tu informaciju.

   • Od kada je Wikipedija postala pouzdan izvor informacija? Znate li da tamo itko može unijeti i ispraviti podatke? Tamo polovica ostalih sudionika nije ispravno naznačena. Dođite i pročitajte što njegovi prijatelji i članovi grupe pišu na svojim računima u insta

  • Da, provjerite podatke prije pisanja klevete. Naprotiv, bliski su bili zbunjeni zbog razloga samoubojstva I naglasio je da nema problema s drogom! Ispravite članak!

   • Chester je bio mentalno neuravnotežena osoba. Naravno, ranije su se počeli osjećati uporaba droga i alkohola. U jednom od intervjua na radiju, nekoliko dana prije smrti, priznao je svoje probleme, rekao je da se boji biti sam sa sobom, kao da traži pomoć, ali nažalost nitko nije čuo.

 4. 13. lipnja 2017. - Umrla je 29-godišnja Ilona Novoselova, finalistica 7. sezone "Bitke za vidovnjake".
  14. rujna 2017. - poginula je 38-godišnja Rada Zmihnovskaja, bivša članica grupe Band'Eros.
  4. rujna 2017. - 30-godišnja glumica Stella Baranovskaya umrla je od raka.

 5. 29. studenoga 2017. je umro iskreno. pristojan. vrijedni čovjek Sigoshin Yuri Mikhailovich. Osvijetli mu sjećanje i vječni odmor. Bog je ostao u kraljevstvu, imao je 68 godina, strašna onkologija, rak ...

 6. Chester je počinio samoubojstvo na rođendan svog prijatelja Chrisa Cornella. Mislim da je ovo važna činjenica. Cornellova smrt također je mogla uzrokovati Benningtonovo samoubojstvo.

 7. Zbog činjenice da je narkoman bio povijen od predoziranja, autor nije primijetio da je 23. studenoga Nikolaj Godovikov, Sve-sindikalni Petruha, bio odsutan.
  Nije dobro ...

 8. 2017. otišli su u Mir Navi:
  glumac Vladimir Tolokonnikov - glumio Poligrafovič Šarikov Poligraf u filmu "Srce psa" (1988)
  istraživač Zemlje, okružuje Mira, vrijeme, NLO - Vadim Černobrov
  Jezični istraživač - Vjačeslav Ivanov
  Istraživač jezika - Andrey Zaliznyak
  Svi živi - Dobro.

 9. Vi ste samo žuti tisak. Veliki Chester Bennington nije umro od alkoholizma i droge. Ne znam, ne izjavljujte. Naravno, nisam držao svijeću, ali činjenica da je Bennington alkoholičar i narkoman piše samo jebeni žuti tisak kakav vi jeste.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime