Trenutno, ruski govoreći kupci nekretnina aktivno traže gradove i zemlje u kojima možete kupiti vlastiti smještaj. Naravno, postoje egzotični ljubitelji koji žele živjeti u Dominikanskoj Republici ili Tajlandu, ali velika većina preferira zemlje i gradove Europe. Godina 2018. je već gotova, što znači da je vrijeme da se utvrdi koji su gradovi postali najsigurniji za život i turizam.

Stručnjaci Numbeo servisa uspoređuju statistiku kriminala u pojedinim gradovima, zbog čega svake godine sastavljaju popis najsigurnijih gradova na svijetu. Općenito, za istraživanje su korišteni podaci iz 327 gradova, što je rezultiralo ocjenom zemalja na indeksu sigurnosti, predlažemo pronalaženje prvih 10 najsigurnijih gradova na svijetu u kojima ne možete brinuti o svom životu.

10. Zurich

Prvi u prvih deset bio je europski grad iz Švicarske i to ne čudi jer je zemlja poznata po visokoj kvaliteti života. Ovdje je vrlo miran, udoban i izmjeren život, što čini najbogatije ljude iz cijelog svijeta ne samo provesti svoj odmor ovdje, ali i kupiti stanovanje.Zürich je poznat po velikim bankama, ali kulturne događaje i atrakcije ovdje je teško pronaći. Unatoč tome, život je ovdje siguran i udoban. Cijena po kvadratnom metru stambenog prostora je od 7 tisuća eura, ali čak ni to ne zaustavlja ljude, jer su sigurni da mogu živjeti ovdje sretno do kraja života. Indeks sigurnosti je 19,01%.

9. München

Lijepa u svojoj ljepoti grad, smješten na jugu Njemačke na rijeci Isar. Stanovništvo grada je nešto više od 1,5 milijuna, što München čini najvećim gradom u Bavarskoj i trećim gradom u Njemačkoj. Ovdje uvijek možete pronaći ukusno meso i pivo, a godišnji festival piva (Oktoberfest) okuplja turiste iz cijelog svijeta. Istovremeno, to je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu za turizam i smještaj, jer je indeks sigurnosti 17,45%.

8. Byrne

Na osmi red najsigurnijih gradova na svijetu nalazi se još jedan predstavnik Švicarske - Bern. Ovaj grad saveznog značaja je glavni grad Švicarske i nalazi se u dolini rijeke Aare sjeverno od Alpa. Ovdje, ne samo lijepa priroda i jedinstveni čist zrak, ali i skupo stanovanje. Velike cijene, dobar životni standard i obrazovanje, nizak kriminal i visoke plaće - sve to čini Bern sigurnim gradom, kako za turiste tako i za mještane. Indeks sigurnosti je 17,24%.

7. Tokio

Sedmo mjesto zauzima Tokio - administrativno, industrijsko, političko i financijsko središte Japana, koje je njegov glavni grad. Ovdje su koncentrirani svi ekonomski tokovi zemlje, dok je stanovništvo gotovo 14 milijuna ljudi. Praznici ovdje nisu jeftini, cijene stanova su prikladne, ali visoka razina razvoja, visoke plaće i računalne tehnologije učinit će da jednom zauvijek zavolite ovaj grad. Ugodan dodatak će biti i činjenica da je stopa kriminala niska, a indeks sigurnosti je 16,86%.

6. Osaka

Šesto mjesto među najsigurnijim gradovima na svijetu preuzeo je još jedan predstavnik Japana. Osaka je treći najveći grad u Japanu, koji se nalazi u istoj uvali u blizini rijeke Yodo. Status grada Osake primljen je 1956. godine, ali u ovom trenutku broj stanovnika iznosi 2,7 milijuna. Visoka razina razvoja i obrazovanja, sustavi provedbe zakona i niska razina sigurnosti kriteriji su koji privlače ne samo turiste, već i imigrante. Indeks sigurnosti je 16,77%.

5. Quebec

Sljedeći na popisu bio je grad iz Kanade, glavnog grada francuske pokrajine Quebec. Ovdje je glavni vladin aparat, unatoč činjenici da je Montreal mnogo veći od ovog grada. Od 21. stoljeća, postao je jedan od ekonomski najprosperitetnijih gradova u Kanadi, a dobar sustav obrazovanja i provedbe zakona omogućio je ugodne životne uvjete ne samo za mještane, već i za turiste. Indeks sigurnosti je 16,43%.

4. Singapur

Četvrto mjesto na ljestvici najsigurnijih gradova na svijetu zauzima grad-država, koja se nalazi na otocima jugoistočne Azije. Singapur je prekrasan i nevjerojatno lijep grad koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Trenutno je Singapur grad budućnosti, jer koristi najnoviju tehnologiju i razvoj. Život je ovdje visok i cijene su dosljedne, ali niska stopa kriminala i indeks sigurnosti - 16,23% privlače i turiste i imigrante iz cijelog svijeta.

3. Basel

Treći grad iz Švicarske nalazi se u prvih 10 najsigurnijih gradova na svijetu, što dokazuje visoku razinu razvoja u ovoj zemlji. Stanovništvo je samo 170 tisuća ljudi, ali u isto vrijeme, Basel je treći po veličini grad u Švicarskoj, privlačeći ljepotu planina i netaknutu prirodu industrije. Ovdje se razvija samo kemijska i farmaceutska industrija, a visoka razina sigurnosti posljedica je niske stope kriminala i idealnog rada službi za provedbu zakona. Kao rezultat toga, 3. mjesto na ljestvici i indeks sigurnosti - 16,01%.

2. Doha

Sljedeći grad sigurnosti bio je Doha - glavni grad i jedan od najvećih gradova u Kataru, koji se nalazi uz obalu Perzijskog zaljeva. Doha je 2015. službeno dobila status „grada čudesa“ i postala sedma na tom popisu. Financijske četvrti, zgrade banaka i moderne visokogradnje pružaju visok standard života i razvoja. Indeks sigurnosti je 14,48%.

1. Abu Dhabi

Konačno, došli smo do vođe ocjene najsigurnijih gradova na svijetu, koji je postao Abu Dhabi - glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovaj grad je kulturno, trgovačko, industrijsko i političko središte zemlje, dok gotovo 60% BDP-a cijele države dolazi samo iz Abu Dhabija. Stanovništvo je nešto više od milijun ljudi. Indeks sigurnosti iznosi 13,63%.

Najsigurniji gradovi Rusije

Što se tiče Rusije, to izaziva ponos samo u Nižnjem Novgorodu, koji je ušao u 20 najsigurnijih gradova na svijetu, dok je indeks sigurnosti 19,16%. Glavni grad naše zemlje istraživan je i za rangiranje, ali rezultat nije ugodan, indeks sigurnosti je 45,98% (184. mjesto).

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime