Mnogi ljudi povezuju riječ vrt s ljepotom i aromom prekrasnog cvijeća, mirisnog mirisa, cvrkutanja ptica i povjetarca. Ovo je mjesto koje umiruje dušu. A jutarnja šetnja kroz prekrasan vrt pravi je blaženstvo i zaduženje dobrog raspoloženja za cijeli dan. Ta su mjesta stvorena kako bi osjetila svu ljepotu u punoj veličini i uživala u njoj u potpunosti. Zatim ćemo predstaviti 10 najljepših vrtova diljem svijeta.

Prekrasni vrtovi Mirabel

Klasični vrt u veličanstvenom duhu Versaillesa. U vrtovima palače Mirabell nalazi se UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine i mali dio povijesti grada Salzburga. Vrtovi su osnovani zajedno s palačom 1606. Kasnije, 1690. godine preuređen je prekrasan vrt. Sada ima mnogo skulptura, cvjetnjaka s fontanama.

Luksuzni kraljevski botanički vrt u Melbourneu

Ovaj vrt je vrlo poznat širom svijeta. Nalazi se u srcu Melbournea, na obalama rijeke Yarra. Bogati vrt obuhvaća otvoreni herbarij, vrtić, zvjezdarnicu i stazu starosjedilaca starosjedilaca.Povremeno se u vrtu održavaju posebni događaji kao što su Joga za djecu, Filozofija i Harfa u vrtu. Ovaj prekrasan vrt smatra se jednom od najpopularnijih i najljepših atrakcija. Tijekom godine ima više od 1,5 milijuna posjetitelja.

Ji Jang Yuanov nevjerojatan vrt

Ovaj vrt se nalazi u parku Sihui. Veličina vrta je mala - samo jedan jutar, ali unatoč sićušnoj teritoriji, svojom visinom i širinom može napraviti nezaboravan i ugodan dojam. Dugi bazen daje vrtnom naturalizmu. Na vrhu je paviljon. Vrt je okružen prekrasnom umjetnom planinom. Zhi Chang Yuan podijeljen je na mnoge odjele s raskošnim ulicama i paviljonima.

Fina vrtovi u Iranu

Ovi šarmantni vrtovi nalaze se u Kashanu. Vrt Fina je konačno dovršen 1590. Zapravo, to je najljepši i najstariji vrt u Iranu. Njezin se teritorij nalazi na 2,3 hektara i potpuno je okružen bedemima i kulama. Voda koja ulazi u vrt je kroz podzemne cijevi. Ima mnogo čempresa i drugih lijepih biljaka.

Bogati botanički vrt pustinje Phoenix

Botanički vrt je 1937. godine stvorio Društvo lokalnih ljubitelja flore i kaktusa Arizona. Postoje mnogi Botanički vrtovi diljem SAD-a, ali to je Phoenix Desert Gardens koji su najljepši i nevjerojatni. U ovom botaničkom vrtu posjetitelji se pozivaju na putovanje u zemlju pustinje i flore. Ali morate biti spremni suočiti se s sušom i vrućinom. Međutim, nezaboravno putovanje kroz prostrani park sa jarko crvenim stijenama svakako se isplati.

Vrtovi Kenrokuen u Japanu

Vrt Kenrokuen jedan je od tri najljepša vrta diljem Japana. Ovo mjesto je pravo utočište mira, mira i tišine u Ishikawi. Područje zauzima 11,4 hektara. Vrt se nalazi na visini centra Kanazawa, u blizini dvorca Kanazawa. U feudalna vremena posjed je bio u vlasništvu obitelji Maeda. Vrt se prenosio kao nasljeđe iz generacije u generaciju. U tom smislu ljepota i ljestvica vrta sve se više razvijala, a danas je jedna od najljepših u Japanu. Najljepše doba za vrt je proljeće, jer ljepota cvjetanja trešnjinih stabala je izvan riječi. U tom razdoblju ulaz u vrt je besplatan dva tjedna.

Nevjerojatni vrtovi Versaillesa

Povijesni vrtovi Versailles ne može ne impresionirati, i nije nimalo iznenađujuće da je slava od njih ide diljem Europe. Ovi luksuzni vrtovi prostiru se na 800 hektara i izrađeni su u klasičnom francuskom stilu. Ovaj teritorij bio je pravi ponos za Luja XIV. U ovom trenutku posjetitelji imaju priliku provesti dan u vrtovima, dok uživaju u fontanama, cvijeću, slikovitim pogledima i vijugavim stazama. Ovi vrtovi su jedno od najposjećenijih mjesta u Francuskoj. Godišnje primaju više od 6 milijuna posjetitelja.

Vrtovi Majorelle u Maroku

Majorelle ima dvanaest jutara, s pretežnom luksuznom plavom bojom. To je ono što razlikuje Majorelle od bilo kojeg botaničkog vrta. Vlasnik vrta je poznati modni dizajner Yves Saint Laurent. Oslobađajući niz kozmetike, čak je nazvao i nijansu laka u čast imena vrta. Izvorni tvorac vrta bio je slikar Jacques Majorelle. Čak i tada, vrt je bio jedan od 50 najljepših vrtova na svijetu. Ovdje je Muzej islamske umjetnosti.

Divan vrt Claudea Moneta u Givernyju

Vrt je stvorio osnivač francuskog slikarstva. Ovi vrtovi podsjećaju na njegove slike - nepažljivi, ali uravnoteženi svijetli prostori, a cvijeće nalikuje potezima četkica. Slikar je 43 godine pažljivo njegovao i razvio svoj vrhunski vrt s raskošnim cvjetnim vrtovima. I sada se milijuni posjetitelja mogu diviti području vrta. Svakako posjetite ovaj vrt, divite se ljiljanima i idite u Muzej impresionizma.

Vrtovi Kirstenbosch u Cape Townu

Vrt Kirstenbosch je najpoznatiji i najljepši botanički vrt u Južnoj Africi. Ovaj vrt je opravdano prvo mjesto brojnim ocjenama zbog svoje nevjerojatno lijepe lokacije.Godine 1913. osnovali su vrt kako bi sačuvali rijetku floru ove zemlje. U to vrijeme to je bio prvi botanički vrt ove vrste u svijetu. Njegova neopisiva ljepota fascinira i privlači posjetitelje, prisiljavajući ga da opet dolazi u vrt. Nevjerojatni krajolici, veličanstvene ulice i rijetki cvjetovi i biljke mogu se vidjeti u vrtu Kirstendos, najljepšem vrtu na svijetu.

Postoje mnogi vrtovi koji su vrlo lijepi i atraktivni. I u svakom je nešto jedinstveno. To je ono što privlači posjetitelje. Vrt je mjesto gdje se možete opustiti i odmotati od vječne buke. Stoga vam savjetujemo da posjetite ova prekrasna mjesta što je češće moguće. Nakon pregleda našeg popisa, pretplatnici će sigurno zapamtiti koji su vrtovi najljepši na svijetu. Stoga odgodite sve stvari i krenite na izlet i obilazak ovih sjajnih mjesta.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime