Tajland je misteriozna i atraktivna zemlja za turiste. Sve što se ovdje događa, daje magiju i neprestani odmor. Uz duboku religioznost, u ovoj zemlji se događaju i vrlo neozbiljni događaji. Ovakav pristup omogućuje tisućama turista svake godine da pronađu šarm takvog putovanja.Što se tiče Nove godine, Tajlanđani će rado proslaviti tri puta godišnje. Prvi put se to događa na prvom mjesecu nakon solsticija. On pada za razdoblje od 21. siječnja do 21. veljače - kineska Nova godina. Drugi put slavlje se održava 13. travnja u budističkom kalendaru, kao iu uobičajenijem vremenu za nas od 31. prosinca do 1. siječnja.

Što je Nova godina u Tajlandu: značajke i tradicije slavlja

Tijekom proslave klasične Nove godine na Tajlandu, završava kišna sezona. Najbolje je otići na sjeverna područja. To su gradovi Chiang Mai i Chiang Rai.U ovom trenutku ovdje je toplo i sunčano, temperatura je na razini + 27 ... + 29 stupnjeva s plusom. Voda je vrlo udobna - + 25 ... + 26 stupnjeva.

Oni koji su već posjetili Samui i žele ponovno biti tamo, moraju se sjetiti da je krajem prosinca vruća i vlažna. Takve uvjete je vrlo teško prenijeti. Često pada kiša, a nebo je prekriveno gustim oblacima. Phuket i Pattaya su vrući, ali suhi - + 31 ... + 32 stupnja.

Poznata ruska Nova godina u Tajlandu slavi se od 1940. godine. Mještani vole ukrasiti božićno drvce, kao i druga stabla i grmlje s igračkama. Također, svjetla i vijenci krase kuće i ulice gradova. Kao i obično, na ulicama se organiziraju festivali i bazari s rekreativnim sadržajima za odmor. Tradicija davanja također postoji. A lokalni restorani i kafići gostima nude svečani jelovnik i organiziraju bankete.

Uvečer 31. prosinca Tajlanđani se okupljaju oko stola u uskom obiteljskom krugu. Nakon ponoći svi izlaze i uranjaju u atmosferu opće zabave. Svi barovi i diskoteke su otvoreni, pa je pronalaženje mjesta za zabavu jednostavno. Slavlje je okrunjeno pozdravom.

Nakon Nove godine mještani skupljaju krpe i smeće oko kuće i odvode ga u pustoš. Na smeću se nalaze i mali novčići, komadići tkanine i kože mandarina, kao simbol činjenice da je sve loše u prošlosti.

1. siječnja Tajlanđani pohađaju hram i također posjećuju jedni druge. Gosti trebaju doći s narančama, jer se ovo voće smatra dobrim znakom i talismanom.

Odmor u Tajlandu za Novu godinu 2019: zabava, atrakcije, božićno drvce

Većina turista koji se žele opustiti na otocima. Ali ako želite možete se zabaviti na kopnu, u vašem hotelu. Onima koji vole masovne zabave savjetuje se da odu u Pattayu i Bangkok.

U Novoj godini, Andamanska obala je puna turista. Ovdje je najopsežniji izbor hotela u različitim cjenovnim kategorijama i s različitim rasponom usluga. Osim toga, ovdje se okupljaju poznavatelji izvrsnog ronjenja. Ležati na plaži treba prekinuti posjet farmi leptira i krokodila ili vožnjom brodom do susjednog otoka.

Na Silvestrovo u Tajlandu, dolazi vrijeme za kupovinu. U ovom trenutku, prodavači čine opipljive popuste na svoje proizvode i obavljaju prodaju.

Među zabavama koje se mogu dobiti izravno u hotelu, vrijedi spomenuti svijetle i raznovrsne programe za odmor i bankete. Budući da se ovdje okupljaju turisti iz Rusije, vlasnici hotela organiziraju masovne projekcije predsjednikovog govora u novogodišnjem satu zvona. Ako rezervirate smještaj za ljetovanje, u cijenu je uključena gala večera. Ako ova opcija ne odgovara, onda se blagdanska večera može naručiti u bilo kojem restoranu. U tom slučaju morat ćete dodatno platiti.

Ako proslavite Novu godinu u Bangkoku, bolje je otići na ulicu Coasan Road. Mještani i većina turista dolaze ovamo da sudjeluju u masovnim svečanostima i zabave. Veliki ekran prikazat će odbrojavanje za minutu do ponoći, nakon čega možete uživati ​​u velikom vatrometu.

Možete uroniti u vjerski Tajland u budističkom hramu Wat Arun. Vrijedi posjetiti ili čak sudjelovati na molitvenoj ceremoniji od 10.00 do 00.30 sati. Trgovački centar Central World na Ratchadamri Rd će čekati goste na velikom božićnom drvcu od 18:00 sati do masovne proslave Nove godine. Neće biti manje zanimljivo proslaviti praznik u blizini Asiatique SKY kotača na Charoenkrung Rd. Goste zabavljaju DJ-i, umjetnici i voditelji s natjecanjima i lutrijama. Također u Bangkoku, veliki događaji održavaju se na parkiralištu trgovačkog centra Mega Bangna iu blizini Crystal Design Centra.

Pattaya je poznata po bezbrojnim barovima i klubovima. Oni rade do jutra. Treba imati na umu da će ulaz u mnoge od njih morati platiti. Osim toga, piće iznutra je vrlo skupo. U tom razdoblju grad podsjeća na neprekidni otvoreni eir, gdje se turisti ujedinjuju s mještanima.

Glavna božićna jelka Pattaye nalazi se u hotelu Bali Hai Bay na ulici Walking. Na pozornici su DJ-i i umjetnici različitih žanrova. Na kraju programa će biti pozdrav. Ništa manje nije zanimljiv program na promatračkoj platformi PATTAYA u blizini Kraljevske litice i pristaništa Bali Hai. To obično jata mlade.

Prenapučenost novogodišnjih blagdana objašnjava se činjenicom da padaju na vrhuncu turističke sezone. Stoga, cijene u ovom trenutku najviše za cijelu godinu. Ako imate vremena rezervirati stol do 25. prosinca, tada će njegova cijena po osobi biti od 60 do 100 američkih dolara. Ovaj iznos uključuje hranu, program za odmor i ostale usluge ustanove.

U Phuketu možete proslaviti novu godinu na plažama Patong i Karon, kao iu gradu Phuket. Ovdje se zabavni program ne razlikuje mnogo od zabave u drugim gradovima.

Mještani vjeruju da će sve vrste vrlinskih djela uoči blagdana svojim kućama i sudbinama donijeti samo dobre događaje. Stoga pokušavaju doći do hrama na molitvu, ponuditi monasima, slušati propovijed i tako dalje. Smatra se dobrim znakom za nošenje nove odjeće za proslavu.

Recenzije gostiju o novogodišnjem Tajlandu

Turisti koji su posjetili zimske praznike na Tajlandu, preporučuju promatranje vatrogasnog showa i sudjelovanje u plesnom maratonu.

Osim toga, među korisnim savjetima preporuka je da se usredotočite na pronalaženje posljednjih minuta putovanja. Za ljude s prihodima ispod prosjeka, ovo je ponekad jedina prilika za posjet Tajlandu. Takve ture mogu biti jeftinije i do 50%.

Gosti lokalnih hotela od 4-5 zvjezdica hvale hranu u lokalnim restoranima, ali odmah upozoravaju da je bolje ne kupiti uličnu hranu. Pogotovo ako je namijenjena djeci.

Općenito, Tajland je u stanju ostaviti neizbrisiv dojam. Nova godina pod palmama je svijetao odmor. Činit će se još veličanstvenijim u uvjetima opuštanja u obližnjim mjestima.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime