Sve ljubitelje filma ujedinjuje jedna strast za svim vrstama filmova. Ali ova kategorija ljudi i dalje dijeli svoje preferencije po žanru. U svakom slučaju, u kinematografskom svijetu postoje filmovi koje svi moraju vidjeti, bez obzira na žanrske preferencije.

Top 10 filmova za gledanje za svakoga

Apokalipsa danas

Legendarni film, snimljen u SAD-u 1979. godine Francisu Fordu Coppoli. U filmu su nastupili Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Harrison Ford i drugi. Radnja se odvija tijekom rata u Vijetnamu. Specijalni agent ide u potragu za ludim pukovnikom koji kontrolira vlastito kraljevstvo nasilja. Junak mora eliminirati samoproglašenog tiranina. Putovanje heroja popraćeno je spektaklom ratnih strahota.

Natrag u budućnost

O smiješnom filmu znanstvene fantastike do danas. Snimio ju je 1985. Robert Zemex. U priči, teen Marty, koja živi u 80-ima, magično se kreće pedesetih godina. Profesor Brown i njegov vremenski stroj pomažu mu u tome.U prošlosti je dječak upoznao svoje tinejdžerske roditelje i samog profesora.

strana

Ovaj film, snimljen 1979. godine, ističe se oštrinom. Redatelj Ridley Scott privukao je snimanje takvih zvijezda kao

 • Sigourney Weaver;
 • Tom Skerrit;
 • Ian Holm;
 • John Hurt;
 • Harry Dean Stanton;
 • Veronica Cartwright;
 • Japhet Cotto;
 • Boladzhi Badegio;
 • Helen Horton;
 • Eddie Powell.

Svemirska letjelica sa Zemlje na putu kući presreće signal koji dolazi s nepoznatog planeta. Kada ekipa sleti na ovaj planet, otkriva neobične divovske čahure. Od tog trenutka počinju strašni i tajanstveni događaji.

Shawshank Escape

Senzacionalni film "Bijeg iz Shoushenka" u jednom trenutku snimio je u SAD-u režiser Frank Darabont. OznaÄ ineno zvjezdicom u glavnim ulogama:

 • Tim Robbins;
 • Morgan Freeman;
 • Bob Gunton;
 • William Sadler;
 • Clancy Brown;
 • Gil Bellows;
 • Mark Rolston.

U priči, bankar Andy Dufrein optužen je za ubojstvo svoje supruge i njezina ljubavnika. Otišao je u zatvor Shawshank. Ovdje ga okružuje samovolja, bezakonje i okrutnost. Sudbina onih zarobljenih iza ovih rešetki je strašna. Ali junak ima čudan um i puno pozitivnih osobina. To mu omogućuje da počne razvijati smion plan za bijeg.

Fikcija pulpe

Film je snimljen 1994. godine. Od tada je teško naći nekoga tko ga ne bi gledao. Redatelj filma bio je Quentin Tarantino, originalan u svim svojim manifestacijama. Film je pomiješao mnoge žanrove:

 • kriminala;
 • triler;
 • komedija;
 • melodrama;
 • drama.

Film je okupio konstelaciju popularnih glumaca: John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Uma Thurman, Wing Reims, Tim Roth, Harvey Keitel, Quentin Tarantino i drugi.

U tijeku radnje razvijaju se tri priče odjednom. U jednom od dva gangstera Vincent Vega i Jules Winfield zabavljali su se između zločina s filozofskim razgovorima. Vincentu je dodijeljeno da brine o ekscentričnoj ženi svog šefa Marcellusa Wallacea Mie. Druga priča je o boksaču, Butchu Coolidgeu, koji radi za Wallacea. Bio je dužan izgubiti borbu, ali sportaš je prevario šefa. Treća priča ujedinjuje likove prve dvije parcele. Evo, nekoliko nesretnih pljačkaša koji pokušavaju opljačkati kafić. Jules ih zaustavlja.

Lice s ožiljkom

Godine 1980. gomila izbjeglica s Kube žurila je za američkim snom u Sjedinjenim Državama. Razlog tome bio je otvaranje luke Meriel Harbour u proljeće ove godine. Jedan od sanjara stigao je do njega u Miamiju. Pao je bogatstvo, moć i ljubav. Zove se Tony Montana ili "Scarface".

Klub boraca

Godine 1999. Njemačka i Sjedinjene Države zajednički su snimili film "Klub boraca". David Fincher, kao redatelj, snimio je u filmu Edward Norton, Brad Pete, Helene Bonham Carter i druge poznate glumce.

Susret s dosadnim službenikom s određenim Tyler Dardenom mijenja njegov život. Filozofija novog poznanstva je vrlo originalna: smatra se da je samo-razvoj destruktivan, ali samo-uništenje je jedini poticaj u životu. Nakon razgovora, junak borbe je ritual čišćenja. Zadovoljstvo okrutnosti uzrokuje da se službenik pridruži Klubu boraca.

kineska četvrt

Glavni lik Gitts prihvaća primamljivu ponudu bogate žene kako bi saznala okolnosti njezine supruge izdaje. Kao rezultat istrage, heroj se našao u epicentru korupcijskog skandala. Uz pojavu novih okolnosti pojavljuje se i leš nesretnog ljubavnika.

teškoće prijevod

Film su zajednički snimili Sjedinjene Države i Japan. U Tokiju, u baru hotela, prekrasna žena Charlotte i glumac Bob Haris susreću se. Te noći odlučili su otići na put u japansku prijestolnicu. Upoznajte nove ljude i avanture likova izgledaju vrlo smiješno. Svi događaji koji se odvijaju s likovima okreću svjetsku percepciju i mijenjaju svoje poglede na mnoge stvari.

Erin Brockovich

Glavni lik Julije Roberts je samohrana žena s troje djece. U njezinom je životu bilo malo dobra. Ona je sigurna i lijepa. Osim toga, žena se ne boji izraziti svoje mišljenje. Upravo zbog tih osobina sudbina joj dodjeljuje priliku da sudu preda najvažniju stvar u svom životu.

Filmovi koje svakako trebate gledati

Postoje sjajni filmovi, čija kvaliteta jednostavno ne može cijeniti prosječnog čovjeka. Zato bi takve slike žene trebale izgledati same.

Cijeli ovaj svijet

U priči, djevojka po imenu Maddy pati od neizlječive bolesti koja uzrokuje da cijelo vrijeme provodi u skučenom prostoru svoje kuće. Imunitet djevojke jednostavno nije u stanju odoljeti manifestacijama vanjskog svijeta. Jednog dana upoznaje mladića koji u njoj budi želju da se približi svijetu izvan dosadne sobe.

Dnevnik memorije

Radnja priče nije nova: bogata je i gotovo je prosjak. U ovom slučaju, likovi su zaljubljeni. Naravno, roditelji djevojke protiv takvog neslaganja. Napravili su ogromne napore da razdvoje mlade. Ali ni dugi niz godina, ni svjetski rat ni druge nesreće nisu mogle ugasiti vatru ljubavi.

Povratak u Plavu lagunu

Na pustom otoku dugi niz godina živi nekoliko Richarda i Lily. Navikli su se na svoj položaj i uredili svoj život najbolje što su mogli. Momci vole jedni druge i vrlo su sretni na otočnom raju. No, sudbina im šalje test: prvi put nakon mnogo godina na otok stiže brod. Osim putnika, na otok donosi i poroke društva koje je pogodilo ljude na kopnu.

Svaki od filmova zaslužuje pažnju. Izbor će izazvati prave emocije ljubiteljima filma i potaknuti vas da se brinete o likovima. Bez obzira na žanrovske preferencije, svaki film treba gledati barem jednom.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime