Poznavanje engleskog jezika omogućit će vam da pronađete kontakt s više od milijardu ljudi na Zemlji. Smatra se da je mlađa dobi bolje obrazovana, pa odrasli često razmišljaju o tome gdje početi učiti engleski s djetetom. Zaboravljaju da postoje mnoge moderne metode za samostalno učenje engleskog jezika.

Započeti je odabrati način učenja. Možete učiti u grupi, individualno s učiteljem ili brzo učiti engleski kod kuće.

Grupne klase

Grupne lekcije su najčešći način učenja engleskog jezika. Njegove prednosti su očite:

 • tečajevi su o ljudima na približno istoj razini, a nitko se ne osjeća prisilnim;
 • uvijek postoje sugovornici za dijalog;
 • trošak grupnih razreda mnogo je niži od pojedinca;
 • Izvrsna prilika za stvaranje novih prijatelja.

Među nedostacima je to što nastavnik ne može posvetiti svu pažnju jednom učeniku.Možda propusti činjenicu da odjel nije dobro savladao materijal. Ako govorimo o djetetu, onda to najvjerojatnije ne prepoznaje sam.

Nastava s učiteljem

Jedan od najučinkovitijih načina za početak učenja engleskog jezika u 1. razredu ili na 45. je rad s učiteljem. To bi trebao biti iskusan mentor koji će pomoći u razumijevanju suštine jezika, oblikovati temeljna znanja i osjetiti govorni oblik engleskog jezika.

Osim toga, zadaća nastavnika je uloga sugovornika. On će prvi razgovarati s učenikom i objasniti gramatiku jednostavnim riječima. Pod strogim vodstvom, djeci je mnogo lakše naučiti engleski ili ga započeti od nule do odrasle osobe. Alternativa pojedinim razredima može biti interaktivno učenje putem Skype-a ili drugih instant messengera s video komunikacijom.

Samostalno proučavanje

Ako nije moguće koristiti usluge privatnog učitelja ili pohađati grupnu nastavu, onda će samostalna nastava biti vrlo učinkovita.

Preporučuje se studiranje najmanje 3 puta tjedno tijekom jednog sata. Ako želite brže rezultate, onda bi se tečajevi trebali provoditi svakodnevno najmanje 40 minuta. Povremeno možete organizirati slobodan dan za odmor, a nove informacije "smiriti se".

U prvim fazama potrebno je usredotočiti se na govorne vještine. Malo kasnije možete pisati jednostavne tekstove i čitati kratke članke. Učinkovito vježbanje je slušanje vaših razina podcasta. Također je potrebno pronaći sugovornika za praksu - zauzima važno mjesto u općoj metodologiji učenja jezika.

Jednostavno cramming neće donijeti željeni učinak. Zapamtene fraze i nacrti vrlo brzo izlaze iz moje glave. Potrebno je odmah početi koristiti informacije dobivene u dijalozima. Na primjer, ako ste uspjeli naučiti desetak riječi o jednoj temi, onda trebate napraviti jednostavnu priču s njihovim korištenjem i zapisati je. Nakon toga valja nekoliko puta pročitati primljeni tekst i razmišljati o korištenju novih pojmova u kontekstu povijesti. Trebali biste se baviti i gramatikom: nakon što ste studirali prošlost kontinuirano, morate napraviti nekoliko rečenica u ovom trenutku.

Poteškoće i pogreške

Svaki od početnika želi brzo naučiti što više materijala. Stoga, neiskusni učenici pokušavaju početi učiti engleski putem video tutorijala ili specijaliziranih stranica, gdje bez registracije možete dobiti obilje materijala. Učenik pokušava sve to iskoristiti u isto vrijeme. Rezultat su nesustavni i nagomilani zadaci, što dovodi do brzog umora od samih lekcija bez željenog učinka.

Pogreška koja sve napore svodi na ništa, bit će odsustvo faze ponavljanja prošlosti. Prvi dojam da je tema naučena napamet može biti pogreška. Bolje je vratiti se u mjesec dana i uvjeriti se u kvalitetu svladavanja materijala.

Faze samostalnog učenja engleskog jezika

Početak učenja jezika preporuča se ovladati pravilima čitanja. To je temelj studije. U prvoj fazi učenik pokušava razumjeti kako izgovarati zvukove, njihove kombinacije i riječi. To se radi putem posebnih tablica s transkripcijom.

U drugoj fazi trebate provjeriti ispravan izgovor riječi. Najčešće se riječi izgovaraju drugačije nego što su zapisane. Također na engleskom jeziku postoji mnogo riječi koje uopće ne poštuju pravila. Za to je prikladan za korištenje online rječnika. Snimljena riječ se izgovara glasom računala. Slušanje treba ponoviti nekoliko puta, potpuno oponašajući glas. To je najjednostavniji način da se što bolje približite ispravnom izgovoru.

U trećoj fazi možete preuzeti zbirku vlastitog vokabulara. To je također učinjeno putem brojnih online rječnika. To mogu biti audio i vizualne opcije. Naučite nove riječi kako biste pomogli svijetlim slikama, prijevodu na ruski i asocijativnim serijama. Morate početi s jednostavnim općim temama. Najlakši način da zapamtite one riječi koje se najčešće koriste na ruskom jeziku.Važan dio rječnika trebaju biti glagoli. Upravo taj dio govora čini engleski dinamičnim i živim.

U sljedećem koraku morate raditi gramatiku. Ako prekršite gramatička pravila, ne biste trebali računati na razumijevanje od sugovornika. Dobar tutorial će pomoći da se nosi s teškim zadatkom. Također, razni internetski izvori s obiljem metoda svladavanja engleske gramatike mogu doći u pomoć.

U sljedećoj fazi možete sigurno nastaviti slušati podcaste. Morate početi s kratkim 30 sekundi do 2 minute. To će vam omogućiti da se brzo i jednostavno naviknete na zvuk govora.

Nakon svega navedenog, možete se sigurno preseliti u teži stadij - slušati vijesti na engleskom jeziku. Također će biti korisno gledati filmove na izvornom jeziku. Možete početi s onima koji sugeriraju prisutnost titlova.

Jedan od najučinkovitijih faza u razvoju jezičnih vještina može se smatrati čitanjem tekstova. To omogućuje ne samo obnavljanje vokabulara, već i pamćenje pravopisa.

Novi korak u savladavanju engleskog jezika bit će instaliranje posebnih programa i aplikacija na pametnom telefonu ili tabletu. Takvi tutoriali uvijek će biti pri ruci i omogućit će vam da iskoristite svaku slobodnu minutu s prednostima. Među najpopularnijim aplikacijama:

 • Lingualeo;
 • Duolingo;
 • voxy;
 • riječi;
 • Easy Ten;
 • Učite engleski jezik;
 • Rosetta Stone;
 • Aktivnosti engleske gramatike u upotrebi.

Približno isti učinak može se postići kada vježbate online. Za to postoje stotine mjesta s različitim metodama. Možete odabrati plaćenu verziju ili ograničiti na ekonomsku opciju koja nudi sve korisne materijale samo za registraciju na stranici.

Kao što možete vidjeti, učenje novog jezika nije tako teško. Važno je samo postaviti cilj, a metode i sredstva za to naći će sami. Njihova raznolikost omogućuje vam da pronađete najbolju opciju za svakoga.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime