Napravite kutiju za nakit: majstorske tečajeve i kreativne ideje

0

U izlozima trgovina nalazi se veliki broj kutija za nakit za najneobičnije oblike nakita. Njihov dekor je upečatljiv po svojoj ljepoti, međutim, unatoč tom "ukrasu", želja da se nakit s nakitom izradi vlastitim rukama na rukavicama ne nestaje.

Izrada obrta vlastitim rukama nije samo počast talentu, već i želja da se pokaže vještina, da se stvori originalna stvar koju nitko drugi nema.

Kutija s vitlom iz viskija

Proces stvaranja takve kutije je tako jednostavan da ga svaka djevojka može podnijeti.

Trebat će nam:

  • rola viskija
  • debeli karton
  • olovkom
  • škare
  • PVA ljepilo

Prije svega, potrebno je pripremiti bazu od kartona za dno i poklopac kutije. Da biste to učinili, pričvrstite kolut na karton i zaokružite je olovkom. Rezultirajući krug treba izrezati oko drugog kruga promjera 3 cm više od baze.

Oštrim predmetom ili metalnim ravnilom savijte rubove okruglih baza. Zalijepite jednu bazu na kolut s PVA ljepilom.To će biti na dnu kutije. Da biste sakrili neravne rubove, ljepite mjesta lijepljenja tankom trakom ljepljive trake.

Za poklopac je potrebno pripremiti traku debelog kartona i spojiti je s valjkom i poklopcem. Širina trake treba biti jednaka polovici visine valjka. Dakle, brdo će biti jače. Zalijepite dijelove pokrova s ​​PVA ljepilom, pustite da se potpuno osuši.

Da bi se povećala krutost poklopca i dna, na njih se može zalijepiti još jedan sloj kartona promjera jednakog promjeru valjka.

Kovčeg je spreman, ostaje samo da ga ukrasite. Da biste to učinili, koristite tehniku ​​decoupage-a ili jednostavnu dekoraciju s akrilnim bojama, samoljepivim filmom s otiscima ispod stabla ili kamena.

Baguette kutija vlastitim rukama

Elegantna i elegantna kutija izrađena od bageta. Baguette - poseban materijal koji se koristi za izradu okvira za slike. U prodaji možete naći materijal od drveta ili plastike.

Preporučljivo je koristiti plastične baguette za stvaranje lijesova. To je mekše od drva, lakše se reže i ne izgleda gore od prirodnog materijala.

Prije nego što kupite baget u umjetničkim salonima, morate odrediti količinu materijala koja će biti potrebna za kutiju. Možete napraviti minijaturni kvadratni kovčeg ili napraviti elegantan obrt sa stranama do 15 cm.Odlučivši se o parametrima, izrežite dvije trake jednake dužine od glavne šipke. Obradite krajeve praznina nožem kako biste dobili kut od 45 stupnjeva.

Prije konačnog lijepljenja praznina bageta, pokušajte ih međusobno, pazite da nema praznina. U slučaju otkrivanja neusklađenosti, obradite rubove brusnim papirom. Spojite bočne spojeve ljepilom za građevinu ili ljepilom za drvo.

Kao što je dno i poklopac lijesa se koristi debeli karton, izrezati na veličinu malo veći od kovčeg. Dno je zalijepljeno za trenutak ljepila kutije. S poklopcem će morati prtljati. Dijelovi klavirske petlje, komadi debele tkanine koji spajaju poklopac i kutiju koriste se za pričvršćivanje. Bez obzira na način na koji se poklopac drži, spojevi moraju biti skriveni ili pažljivo rukovani.

Kutija za bagete ne zahtijeva ukrašavanje, ali to vas ne sprječava da je ukrasite tehnikom decoupage-a, lakiranjem, omatanjem pokrova i dna baršunastom tkaninom ili kožom.

Kutija od bambusovog ubrusa: detaljna radionica

Možda u svakoj kući ima kutiju od bambusa. Štoviše, rijetko je pronaći obične verzije, većina njih je ukrašena izvornim uzorcima. Kako bi se stvorio volumen lijes iz guste salvete, morate šivati ​​dekorativne guste tkanine na obje strane svojih rubova.

Vaš zadatak je da pričvrstite strane što je moguće čvršće, tako da u procesu korištenja ne postanu vlažne. Rukujte rubovima ubrusa lijepim tijesnim nitima koje će ojačati strukturu i učiniti ga urednijim. Iz tkanine izrežite 2 okrugla prazna mjesta, oni će poslužiti kao strane kutije.

Može se ojačati kartonskim ili plastičnim umetcima. Možete povezati tkaninu i bambusov ubrus s trenutnim ljepilom ili nitima. Priključuju se samo 3 strane tkanine, a preostali gornji dio obrađuje se lijepim bodom ili na drugi način ukrašava.

Za pričvršćivač koristite izvorni gumb i ušku. Mogućnosti spremnosti za pričvršćivanje mogu se naći u trgovinama hardvera.

Gotova kutija je prekrivena akrilnim lakom. Tako će biti manje prljav i više će imati uredan izgled.

Kutija za nakit iz kutije za cipele

Kartonske kutije izvrsna su podloga za izradu škrinjica, pogotovo jer moderne djevojke nemaju tog materijala. Kutije za cipele, pakiranje poklona i još mnogo toga mogu biti materijal za buduću kutiju za nakit.

Više ne trebamo stvarati kutiju od nule, tako da će većinu vremena trebati za ukrašavanje kutije i stvaranje veza između poklopca i baze.

Prije svega, očistite kutiju iz filmskog sloja. To će omogućiti jednostavno ukrašavanje kutije, nanošenje boje ili laka.

Na uglovima poklopca 2 napravite zareze i poravnajte uvučeni rub na jednoj uzdužnoj strani. Koristeći PVA ljepilo, zalijepite ga na stranu kutije. Pokušajte što je moguće više uspostaviti veze, ako je potrebno, ojačajte ga s vrpcom.

Po želji možete ukloniti uvučeni rub sa svih strana, ostavljajući idealno glatke rubove. Gotovi kovčeg ukrašen je tkaninom ispod koje se zatvara tanak sloj pjenaste gume. Kovčeg ukrašen baršunom ili flizelinom veličanstveno izgleda.

Kartonska kutija u obliku srca

Prvobitni oblik kutije privući će mnoge djevojke, a takav obrt možete napraviti i sami. Sve što trebate je debeli karton, ljepilo i dekorativni materijal.

Izrežite svoje kartonske dvije stabljike u obliku srca. Također pripremite strane kutije, čija se visina određuje samostalno, na temelju namjene obrta. Izrežite donji rub stranica kao što je prikazano na fotografiji i zalijepite ih Momentom do baze.

Poklopac i kutiju možete spojiti pomoću komada debele tkanine, koji se fiksiraju ljepilom.

Unutarnje kutije ukrasite ukrasnim papirom i ukrasite ga čipkom, crtežima od decoupagea, gotovim cvijećem od tkanine ili papira i perlicama na vrhu.

Stvaranje obrta vlastitim rukama i promišljanje o rezultatima rada donosi veliku radost rukavicama. Kutije, kreirane samostalno, jedinstvene predmete koji su apsorbirali težak rad i kreativne sposobnosti svog stvaratelja. Takvi Gizmos će biti veliki ukras za vaš dom ili može poslužiti kao odlična ideja za dar.

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime