Tijekom školske godine mnogi od nas su vodili dnevnik kako bi zabilježili nešto intimno u njima. Na primjer, misli o tome što se događa u životu, o simpatijama i odnosima s roditeljima. Ali vremena se mijenjaju, a sada gotovo svatko ima dnevnik. Uostalom, to uvelike pojednostavljuje život, eliminira potrebu za čuvanjem važnih informacija u glavi. Znanstvenici tvrde da održavanje dnevnika uopće može poboljšati dobrobit, naime, normalizirati pritisak i spavati. A ako ga još nemate, u ovom ćete članku vidjeti mnoge primjere kako se vođenje dnevnika može pretvoriti u zanimljiv hobi.

Ciljevi i snovi

Dnevnik je prije svega osobni prostor. Stoga je prva stvar u koju treba upisati svoje ciljeve. To mogu biti važni snovi i planovi za ovu godinu.

Ideje za ld

Možete označiti posebne listove za snimanje trenutnih događaja i ciljeva kojima težite.

osobni dnevnik za djevojčice

Možete dati komentare ili napomene o tome što trebate postići. Nakon određenog vremena bit će vrlo zanimljivo pročitati i zabilježiti što se dogodilo, a što nije.Ovo je vrlo korisna praksa jer vam omogućuje da analizirate svoje postupke, istaknete važnu i najvažniju stvar za sebe, kao i da shvatite gdje dalje.

Dojmovi o čitanju knjiga i gledanju filmova

Svi mi na ovaj ili onaj način bavimo se vlastitim razvojem, gledamo različite filmove i čitamo knjige. Stoga je moguće u dnevniku dodijeliti mjesto za zapisivanje radova koje namjeravate gledati ili čitati.

Čudno je da informacije koje dobivamo iz tih izvora uvelike utječe na daljnje djelovanje i život općenito. Pisanje mini-recenzija knjiga ili filmova dobar je način da sve promislite i označite najvažnije točke. Pomoću takvog jedinstvenog kataloga možete prijateljima savjetovati vrijedan, zanimljiv film ili knjigu.

Sretni trenuci života

U svakodnevnom životu vrlo često se javljaju ugodni mali trenutci radosti. I u to vrijeme se čini da će ostati zapamćena cijeli život. Ali nakon mjesec dana možda se ne sjećate onih osjećaja i emocija koje ste iskusili. Stoga koristite dnevnik kako biste zabilježili radosne trenutke koji čine cijeli život. Može se činiti da nemaju smisla, ali vjerujte mi, s vremenom ćete shvatiti da su to najvrjedniji unosi. Uostalom, podsjetit će vas kako je s nekim ljudima bilo zabavno i dobro. Podsjetit će vas tko ste bili i sada. Uz njihovu pomoć, možete donijeti pravu odluku i krenuti prema svojim ciljevima.

Omiljena jela

Ako volite putovati, posjećivati ​​nova mjesta i radije uživati ​​u ukusnom obroku, vodite bilješke sa zanimljivim receptima, nazivima ukusnih jela i pića. Spojite fantaziju, nacrtajte, koristite razne naljepnice i naljepnice. Sve će to pomoći da se diverzificira odjeljak o hrani.


Ne zaboravite pratiti količinu vode koju biste trebali piti dnevno. I bolje upišite odgovarajuću bilješku u dnevnik.

Bilješke putnika

Putovanja proširuju horizonte, mijenjaju ljude i daju posebne emocije. A ako uspijete posjetiti različite gradove i zemlje, onda ne propustite ni minutu i budite sigurni da sve zapišete. To mogu biti prvi dojmovi ili priče o raznim mjestima od interesa i samo o mjestima koja ste posjetili.

Dopunite takve dijelove fotografijama, skicama, različitim ulaznicama, žetonima i računima. Svi ovi unosi će vas podsjetiti koliko je dobro putovati. Nakon čitanja vlastitih osjećaja, sigurno ćete ponovno rezervirati kartu.

Također možete izraditi popise koje morate ponijeti sa sobom na put. Ili pišite o zemljama koje planirate posjetiti ove godine. Takvi popisi ne samo da će pojednostaviti život, nego će vas i motivirati na akciju.

Citati i sve to inspirira

Svaka osoba je motivirana nečim, bilo da je riječ o životu ili seriji, čitanoj knjizi ili izrazu modnog časopisa. Ne oklijevajte i budite sigurni da zapisujete što vam se sviđa u dnevnik. Takve fraze će vas inspirirati, pomoći vam da krenete naprijed u teškim trenucima.

U svakom slučaju, zapamtite da je dnevnik nešto što pripada samo vama. Zato u njega upišite sve što smatrate prikladnim. To mogu biti čak i popisi za odlazak u trgovinu, dojmovi o novoj vrsti čaja ili plan kako proslaviti rođendan.

8 KOMENTARI

    • Zdravo, vodi.Ali u Rusiji je teško pronaći primjere fotografija lijepih dnevnika. Ako imate bilo kakve mogućnosti - podijelite - bit ćemo sretni. Hvala vam!

  1. U principu, nije loše, ali slažem se s djevojkom koja je napisala odgovor gore. Barem napišite prijevod ispod slike.
    hvala na pažnji

  2. Stvarno lijepo izgleda slike, za vizualni primjer - vrlo stvar) Izraz nije jasan - prevoditelj pomoći) Iako pod takvim slikama, mislim da možete napisati ono što je potrebno) Hvala na odabiru)

Ostavite odgovor

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime